”B” | Zhodnotenie sezóny & plán prípravy: ”Ku hernej stránke pridať skúsenosťami a prácou aj body.”
S druhou ligou sa naša rezerva rozlúčila pred viac ako dvomi týždňami. Futbalisti aj tréneri sa vydali za reprezentačnými povinnosťami či zaslúženým oddychom. Nová sezóna sa ale nezadržateľne blíži a jej začiatok tu bude už 20. júna.

Práve preto nastal najvyšší čas na rozhovor s trénerom rezervy a šéfom projektu "B+19". S Vladimírom Veselým sme s odstupom času zhodnotili uplynulý ročník, prebrali plány na prípravu a pár slovami sa dostali aj k novému ročníku.


hernému prejavu chýbalo viac bodov

Pán tréner, skúste zhodnotiť uplynulú sezónu po hernej, výsledkovej či výkonnostnej stránke. Prevláda spokojnosť?

"Spokojnosť panuje s tým, že sme si v predstihu zabezpečili druholigovú príslušnosť na nový ročník. Rovnako aj s tým, že príležitosť opäť dostali chalani z kategórie U19, ktorí rozhodne nesklamali a popasovali sa s tým veľmi dobre. Musím povedať, že aj herný prejav bol vo väčšine zápasov v poriadku. Škoda záveru sezóny, kedy sme síce hrali proti družstvám zvrchu tabuľky, no získali sme málo bodov. Herne to však bolo celkom slušné, na čom môžeme do ďalšieho ročníka stavať."

Čo mladí hráči a ich dôležitý krok do mužského futbalu? Urobili mladíci výkonnostný posun v súbojoch druhej ligy?

"Prvé zápasy boli pre nich skôr oťukávacie, keďže medzi dorasteneckou ligou a druhou mužskou ligou je značný rozdiel. Postupne ale rástlo ich sebavedomie a s tým rástli aj ich výkony na ihrisku. Pre nich musí byť najmä motivácia dostať sa do druholigovej rezervy a následne aj do prvého tímu."

V závere sezóny ste si stanovili istý cieľ, ktorý sa nepodarilo splniť. Čím to podľa vás bolo? Dalo sa podľa vás niečo urobiť lepšie?

"Ku koncu ročníka sme mali v niektorých stretnutiach problém so zložením kádra, ale určite sa v každom z týchto duelov dalo spraviť o čosi viac. I keď proti nám stáli družstvá s veľkou kvalitou. Síce sme im boli minimálne vyrovnaným súperom, no chýbali tomu body, preto sa nám nakoniec nepodarilo dostať cez hranicu 40 bodov."


štatistiky

Tímové štatistiky:

Konečné umiestnenie: 9. miesto - 37 bodov

Zápasová bilancia: 10 výhier - 7 remíz - 13 prehier

Skóre: 46:48

Individuálne štatistiky

Najviac gólov: Timotej Jambor, Mário Sauer a Roland Gerebenits (4)

Najviac asistencií: Marián Tandara (3)

Najviac čistých kont: Marek Teplan (5)

Najviac odohratých minút: Marián Tandara (1708)

Najväčšia úspešnosť v súbojoch: Adam Kopas (90 %)

Najväčšia úspešnosť prihrávok: Martin Matejčík (100 %)


krátka, ale intenzívna príprava

Sezóna sa skončila pred viac ako dvomi týždňami. Ako vyzeralo toto obdobie v projekte "B+19"?

"Všetci hráči v rámci projektu trénovali týždeň navyše, keďže 19-tka mala na programe ešte jedno kolo. Nasledovalo dvojtýždňové voľno, ktoré chalani mohli využiť na oddych a budúci týždeň už budú pomaly nabiehať naspäť vďaka individuálnym tréningovým plánom. Štart prípravy je naplánovaný o ďalší týždeň - na pondelok 20. júna."

Budete dbať aj na vyťaženosť reprezentantov, ktorých čaká európsky šampionát v kategórii U19? Dostanú dlhšie voľno?

"Ešte nie je uzavretá záverečná nominácia na EURO do 19 rokov, takže sa zariadime až podľa toho. Keďže sú ale stále v zápasovom a tréningovom rytme, tak určite dostanú nejaké dni voľna navyše a pridajú sa k nám neskôr."

Aký je plán prípravy? Ktorí súperi nás preveria?

"Príprava bude naozaj veľmi krátka. Úvodný týždeň bude zameraný skôr na testy a uzavrieme ho prvým prípravným duelom proti Kysuckému Novému Mestu. Následne nás o týždeň v sobotu 2. júla preverí už tradične Třinec a počas posledného týždňa ideme na sústredenie do Vysokých Tatier, kde nás čaká aj generálka proti Trebišovu."

Chcete sa v príprave zamerať aj na niečo konkrétne?

"Áno, plánujeme sa zamerať najmä na futbalovú stránku. Dlhodobo máme problém v zakončení, v prechodovej fáze či v kompaktnosti družstva. Týmto veciam budeme venovať najväčšiu pozornosť."


program prípravy

  • 20. júna (pondelok) | štart prípravy (Štadión MŠK Žilina)
  • 25. júna (sobota) | MŠK Kysucké Nové Mesto - MŠK Žilina "B" (Kysucké Nové Mesto, čas upresníme)
  • 2. júla (sobota) | FK Fotbal Třinec - MŠK Žilina "B" (Třinec, 11:00)
  • 6. - 9. júla (streda - sobota) | letné sústredenie (Vysoké Tatry)
  • 9. júla (sobota) | MŠK Žilina "B" - Slavoj Trebišov (Veľká Lomnica, 11:00)

ŠTART nového ročníka II. ligy

  • 16. júla (sobota) | prvé kolo II. ligy 2022/2023

v novej sezóne s vyššími cieľmi

Ako to vyzerá s hráčskym kádrom na budúcu sezónu? Nastanú nejaké zmeny?

"Dvojica Martin Gomola a Vladimír Trabalík začne prípravu s prvým tímom. My začneme prípravu s hráčmi z ročníkov 2002, 2003 (ktorí sa lúčia s kategóriou U19) a 2004. Chlapci z nižších ročníkov sa k nám pripoja až od 11. júla, keďže trénovali dlhšie. Odchody a príchody sú stále vo fáze riešenia. Evidujeme záujem o niektorých hráčov, ale uvidíme, ako to všetko nakoniec dopadne."

Fluktuácia hráčov je u nás prirodzená vec, predsa len ale, ak ostane projekt pokope, chceli by ste v II. lige vystúpiť aj o čosi vyššie?

"Bolo by fajn, keby v "B"- tíme ostalo stabilne aspoň 12-13 hráčov, ktorý by hrávali druhú ligu. Samozrejme, že naším cieľom je vyhnúť sa záchranárskym bojom, ale chceli by sme hrať aj vyššie ako v strede tabuľky. Ak poskladáme silné a stabilné družstvo, tak by sme sa chceli posunúť na vyššie priečky a hrať v pokojnejších vodách už od začiatku sezóny."

V budúcej sezóne nastane v II. lige aj značná obmena tímov. Ostane jej kvalita podľa vás napriek tomu podobná?

"Uvidíme, kto napokon postúpi z tretích líg vyššie. Myslím si ale, že kvalitu určite prinesie Prešov, zaujímavým tímom bude Považská Bystrica a ostatné tímy majú stabilne svoju kvalitu. Podľa môjho názoru bude druhá liga opäť kvalitná."


káder pred začiatkom prípravy

Brankári: Dominik Kúdelčík, Denis Bobok

Obrancovia: Marián Tandara, Richard Pečarka, Michal Mynář, Ján Krkoška, Tomáš Jaššo, Matúš Capko, Sebastián Mlynár

Stredopoliari: Vincent Chyla, Samuel Javorček, Adrián Mojžiš

Útočníci: Patrik Jakubík, Leonardo Bortoli, Lukáš Prokop, Michael Lamptey, Vladimír Vaľko

Reprezentačné povinnosti (pripoja sa neskôr): Martin Oravec, Dominik Šnajder

Prípravu začnú s "A"- tímom: Martin Gomola, Vladimír Trabalík


Facebook