”B” | Potrápiť favorita z Košíc a ukázať, že patríme vyššie

Veľkonočné sviatky pod Dubňom oslávime v sobotu futbalovým sviatkom, a to 24. kolom II. ligy, v ktorom narazíme na favorita a druhý tím tabuľky z Košíc. Počasie skôr pripomína Vianoce, no a my veríme, že žlto-zelení si pre vás pripravia darček v podobe dobrého futbalu a troch bodov. Čo na to hovorí tréner MŠK Vladimír Veselý? Dozviete sa v preview nižšie.

Duel II. ligy s výkopom v sobotu o 15:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Michal Smolák. Priamy prenos môžete sledovať na Futbalnet TV.


o súperovi

FC Košice

Rok založenia: 2018

Klubové farby: žltá a modrá

Štadión: Košická futbalová aréna (kapacita 10 787 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 5. miesto
  • aktuálna sezóna: 2. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 3:2 (d) a 1:2 (v)
  • aktuálna sezóna: 1:4 (v)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Miloš Lačný (útočník | PDRM FC/Malajzia), Martin Šindelář (obranca | MFK Karviná/Česko), Peter Varga (stredopoliar | KFC Komárno), Valmir Nafiu (útočník | KF Skhendij/Sev. Macedónsko), Bernard Petrák (obranca | OKS Odra Opole/Poľsko)
  • odchody: Boris Gáll (útočník | Slavoj Trebišov), Vladimír Majdan (obranca | FK Pohronie)

máme kvalitu zdolať aj favoritov

Pred duelom s Košicami sme sa s koučom Šošonov Vladimírom Veselým vrátili pár slovami do Komárna, zamerali sme sa na to, ako získať body s Košicami a rozobrali sme aj vyrovnanosť či vrtkavosť druholigovej súťaže.

Pán tréner, v Komárne sme prišli o body najmä kvôli neproduktívnej ofenzíve. Bolo to zapríčinené naším slabším výkonom alebo dobrou hrou Komárna v obrane?

„Musím povedať, že celkovo náš výkon nebol zlý. Boli sme futbalovejší, mali sme dobrú prechodovú fázu a dostávali sme sa aj do dobrých situácií pred šestnástkou súpera. Tam sme však zlyhali - buď sme to zle riešili, alebo sme boli netrpezliví. Z tohto dôvodu sme nedokázali dať gól a bez toho sa nedá pomýšľať na tri body.“

Na juhu Slovenska sme mali po dlhšej dobe aj oslabenú lavičku náhradníkov. Sú za tým zranenia alebo niečo iné?

„Jeden z dôvodov bol, že na druhý deň hral "A"- tím a rovnako aj kategória U19, takže sme sa to snažili poskladať tak, aby sme mali všetky tímy vyrovnané a konkurencieschopné. Myslím so, že hoci sme mali na lavičke mladých chalanov, tak aj oni majú svoju kvalitu. Proti skúseným zadákom Komárna sme sa ale nedokázali presadiť.“

Po súboji s tretím tímom tabuľky privítame pod Dubňom priebežne druhé Košice. Ako zastaviť najlepšiu ofenzívu ligy s dvojicou silných útočníkov?

„Predovšetkým kompaktnosťou a obetavosťou podobne ako v Komárne. Tam sme eliminovali ich silné stránky ako napríklad štandardné situácie, z čoho rovnako často ťažia aj Košice. Vpredu verím, že sa dostaneme do nebezpečných situácií, ale budeme v nich musieť byť efektívni. Vtedy môžeme byť úspešní.“

V posledných vzájomných zápasoch to na domácom trávniku na Košice vieme. Čo bude základom úspechu aj v sobotu?

„Určite máme kvalitu na to, aby sme ich zdolali. Ako stále hovorím, musíme byť najmä aktívni, hrať svoju hru a využiť nejaké slabšie miesta súpera.“

V priebehu pár dní sme na vlastnej koži pocítili vyrovnanosť II. ligy, keď sme zo 4. miesta klesli na 9. priečku. Hoci máme pred sebou ťažkých súperov, budeme sa chcieť dostať naspäť vyššie?

„Pre pohodu v tíme je vždy lepšie, keď sme v tabuľke čo najvyššie. Samozrejme, budeme sa chcieť vrátiť na pozície do 6. miesta. Urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme sa ešte viac vzdialili od zostupových pozícií a bojovali v hornej časti tabuľky.“

Futbal počas sviatkov je trochu špecifický. Bude to podľa vás rozdiel oproti iným kolám či už na ihrisku alebo na tribúne?

„Nemyslím si, že to bude nejako odlišné od iných kôl a zápasov. Možno, že ľudia si nájdu viac času na futbal, no proti je tentokrát počasie. Verím, že sa s ním vysporiadame a na našej tráve z toho bude kvalitný duel.“


vstupenky

Na zápasy II. ligy platí štandardný režim ako pri zápasoch "B"- tímu, otvorená je teda iba západná tribúna. Sprístupnené budú sektory na západnej tribúne cez VSTUP 2 a 4.

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (Ticketportal) alebo cez SMS.

Cena vstupenky je 2 €. Držitelia permanentiek majú vstup zdarma.


priamy prenos

Duel môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Futbalnet TV.


Facebook