”B” | Nový štadión, výborná atmosféra a kvalitný súper - to čaká našich mladíkov už v piatok v Košiciach
S blížiacim sa koncom súťaže Šošoni bojujú o čo najlepšie priečku v konečnom poradí II. ligy. V predposlednom kole sa nám ale do cesty postaví ďalší kvalitný súper - FC Košice. Aktuálne šiesty celok tabuľky strelil v posledných troch kolách až 14 gólov, čo nám velí hrať najmä poctivo v defenzíve.

Atraktívny hrací čas v piatok o 17:00 sľubuje početnú divácku kulisu. Tento duel rozhoduje hlavný rozhodca Jaroslav Sučka.


o súperovi

FC Košice

Rok založenia: 2018

Klubové farby: žltá a modrá

Štadión: Košická futbalová aréna (kapacita 10 787 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 5. miesto
  • aktuálna sezóna: 6. miesto – 52 bodov (po 28. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 2:1 (doma) a 0:1 (vonku)
  • aktuálna sezóna: 3:2 (doma) |

Pohyby v kádri:

  • príchody: Marcel Vasiľ (hosťovanie | Termalica B-B Nieciecza/Poľsko), Vladimír Kaňuch (hosťovanie | MŠK Žilina), Richrad Lásik (voľný hráč | FK Pohronie) a Matej Moško (hosťovanie | MŠK Žilina)
  • odchody: Kim Min-Seo (voľný hráč | - ) Jung Gyu-Hyun (voľný hráč | - ), František Pavúk (hosťovanie | MFK Tatran Liptovský Mikuláš) a Dairyn Gonzalez (voľný hráč | Cibao FC/Dominikánska republika)

využiť mladícku energiu

V predzápasových rozhovoroch sa často rozprávame a apelujeme na zlepšenie ofenzívy a efektivity v pokutovom území súpera. Proti Podbrezovej to konečne prišlo, no tentokrát, naopak, zlyhala defenzíva. Hlavný tréner rezervy Vladimír Veselý nám okrem iného prezradil, ako sa tomu vyhnúť v Košiciach a čo za tým hľadať v predošlom stretnutí s Podbrezovou.

„Prvý polčas bol z oboch strán veľmi kvalitný a úrovňou by sa nestratil ani v prvej lige. Hrali sme zodpovedne, dôrazne aj agresívne. Podbrezová po polčase prestriedala a v druhom dejstve rozhodli zápas vo svoj prospech vďaka skúsenostiam a kvalite.“

V posledných dueloch Košíc rovnako padá množstvo gólov. Mohla by z toho byť podobná prestrelka?

„Veríme, že nie, lebo za posledné tri duely sme inkasovali veľmi veľa gólov. Musíme byť predovšetkým dôslednejší v defenzíve a využiť príležitosti, ktoré sa nám naskytnú. Najmä v tej obrannej činnosti musíme pridať.“

Aj pri ukazovateli streleného počtu gólov v podaní Košíc je jasné, že bude záležať najmä na pevnej defenzíve. Poučili sa chalani z minulých týždňov?

„Samozrejme, stále na tom pracujeme. V Košiciach zase nastúpi úplne iná zostava ako v posledných dueloch. Príležitosť teda dostanú aj iní chalani. Treba byť ale neustále koncentrovaný, dôrazný a nedať Košiciam s kvalitnými ofenzívnymi hráčmi ani centimeter priestoru navyše. V útoku vedia byť naozaj nebezpeční.“

Oba tímy ešte majú o čo hrať. V hre je posun na vyššie priečky v konečnom poradí. Sú chalani pripravení na možný tlak proti skúsenému a domácemu tímu?

„Motiváciou pre našich chalanov musí byť aj to prostredie, v ktorom budeme hrať. Nový štadión, početná kulisa a množstvo divákov. Netreba ale zabúdať, že pre niektorých chalanov pôjde o jedno z prvých stretnutí v seniorskom futbale. Toto ich však môže iba nabudiť a posunúť ďalej. Potrebujeme od nich dravosť či entuziazmus a veríme, že sa budú chcieť ukázať v čo najlepšom svetle.“

V piatok večer na novom štadióne v Košiciach. To môže byť skvelá atmosféra…

„V piatok večer si ľudia radi nájdu cestu na štadión. V Košiciach majú aktuálne nový štadión, a tak si myslím, že sa môžeme tešiť na výbornú atmosféru ale aj výborný zápas. Verím tomu, že aj my prispejeme ku jeho kvalite.“

Vyzerá to tak, že mladícka krv z 19-tky nám v posledných stretnutiach vyhovuje stále viac a viac. Dostanú niektorí z nich priestor teda aj zajtra?

„Snažili sme sa rozumne pošetriť sily hráčov. Kategória do 19 rokov odohrala svoj duel v stredu, a tak sme niektorých hráčov pošetrili na náš piatkový súboj. Na niektorých mladších chalanoch je už vidno, že v druhej lige odohrali nejaké zápasy ako napríklad Dominik Šnajder, ktorý si na mužský futbal zvykol rýchlo. Naopak, niektorí ďalší hráči ešte len zbierajú prvé štarty v seniorskom futbale a ešte si musia zvykať na vyššie tempo. Ale práve preto máme „B“- tím, aby sa v ňom oťukali a boli naplno pripravení na ďalšiu sezónu. Niekedy ich týmto spôsobom hodíme do vody, a tak sa naučia najlepšie plávať.“


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


rozhodcovia

Piatkový súboj II. ligy so začiatkom o 17:00 hod. povedie v Košickej futbalovej aréne hlavný rozhodca Jaroslav Sučka. Na čiarach mu asistujú Simeon Vass a Tomáš Tůma.


Facebook