”B”: Napraviť si chuť po minulom týždni a proti Komárnu bodovať naplno
Začiatok sezóny vyšiel rezerve Šošonov iba z polovice podľa očakávaní. Proti Púchovu ukázali kvalitný výkon, ktorý však neokorenili tromi bodmi. Šancu napraviť si chuť budú mať ale hneď v druhom kole II. slovenskej ligy na ihrisku protivníka z juhu Slovenska - KFC Komárno.

Viac už o sobotnom súboji s výpokom o 17:00 hod. povedal hlavný tréner "B"-tímu Vladimír Veselý. Stretnutie povedie ako hlavný arbiter Jaroslav Sučka.


dôraz, viera a efektivita

V prvom ligovom kole ukázali zverenci trénera Vladimíra Veselého kvalitný futbal, avšak bez trojbodového efektu. Kormidelník žltozelených potvrdil spokojnosť, no stále tomu ešte niečo chýbalo.

"Podali sme slušný výkon, predviedli sme všetko, čo sme hráčom prizvukovali a na čo sme sa chystali. Parametre našej hry boli na veľmi dobrej úrovni, bohužiaľ, súper bol maximálne efektívni a výsledok nás nepotešil. Zbytočne sme stratili dva body." Rovnako ako tímové predstavenie nesklamal ani výkon jednotlivcov. "Pre niektorých hráčov to bol prvý zápas v základnej zostave v druhej lige. Zo začiatku na nich bolo vidno nervozitu, ale potom z nich opadla. Rozhodne nás nesklamali," zhodnotil minulotýždňový úvod ročníka lodivod začínajúci po opätovnom návrate pod Dubeň druhú sezónu na lavičke "Béčka".

Takisto náš sobotný súper - Komárno má za sebou úvodné kolo, ktoré však dopadlo o čosi úspešnejšie. Aký to bude typ súpera aj vzhľadom na to, že rozhodli až v závere duelu? "Ako v každom súboji vonku nás nečaká nič ľahké. Komárno svoje mužstvo doplnilo o zaujímavých hráčov a celkovo hrajú skôr silovejší futbal. Budeme musieť absolvovať veľa súbojov, hroziť budú po štandardných situáciách a nebezpečie pôjde predovšetkým od ich ofenzívnych hráčov. Na to si musíme dať veľký pozor." Najtesnejšiu výhru nad Dubnicou zariadil až v 90. minúte Abrahám.

Dlhodobý cieľ pre rezervu MŠK je v tejto sezóne zlepšiť výsledky a bojovnosť na ihriskách súperov. "Väčšina hráčov už má skúsenosti s mužským futbalom a aj v tejto oblasti sa už posunuli. V tomto by som problém nevidel, no my sa musíme presadiť našou futbalovosťou. S dôrazom už nemáme problém a vieme sa vyrovnať každému súperovi, ale dôležité bude pridať nadstavbu - dôraz v šestnástke a efektivitu." Tieto veci by potom mali viesť aj k zisku viacerých bodov. "Samozrejme, zápas sa môže zlomiť po jednom góle, jednej situácii, ako tomu bolo v poslednom stretnutí Komárna, keď dalo víťazný gól až v nadstavenom čase. Treba sa koncentrovať počas celé duelu, byť dôrazní a hlavne si veriť. Rovnako však nemôžeme zabúdať na defenzívu," upozornil žilinský rodák a náš bývalý hráč.

Tréner Veselý má od novej sezóny aj nového hrajúceho asistenta a legendu spod Dubňa - Viktora Pečovského. Ako funguje ich spolupráca? "Je to moja predĺžená ruka a vie mi poskytnúť dobré postrehy priamo z ihriska. Dáva spätnú väzbu zo zápasu a pokyny rozdáva aj priamo počas stretnutia. Stále spolu komunikujeme a spolupráca zatiaľ funguje perfektne," vyjadril svoju spokojnosť so spoluprácou hlavný tréner projektu "B+19" Vladimír Veselý.

Program "A"- tímu Šošonov je hneď v úvode sezóny veľmi nabitý, a tak počas anglických týždňov dostanú v rezerve priestor predovšetkým mladí a talentovaní hráči Akadémie MŠK. "Záležať bude aj na dohode s trénerom Staňom a na tom, v akej zostave pôjde prvý tím do Zlatých Moraviec. Všetko je ešte otvorené." Jednoduchšie plánovanie zostavy uľahčí aj zlepšujúci sa zdravotný stav niektorých hráčov. "Drobné zranenia mali Roland Gerebenits a Martin Gomola, ktorí sa pomaly vracajú do tréningového procesu a už by mali byť pripravení na sobotu." Spomínaná dvojica pre menšie šrámy pauzovala v zápase proti Púchovu.


rozhodcovia

Sobotné 2. kolo v Komárne, ktoré má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Jaroslav Sučka, na čiarach mu asistujú Michal Budáč a Matej Hrebeňár.


priamy prenos

Súboj 2. kola bude vysielaný naživo na huste.tv.


Facebook