”B”: ”Iba poctivá robota nás môže posunúť k vyšším priečkam,” hovorí tréner Vladimír Veselý
Po kolísavých výkonoch a výsledkoch ako na hojdačke sa minulá sezóna pre rezervu MŠK Žilina nakoniec skončila šťastne. V poslednom kole zdolal "B"- tím Šošonov v existenčnom dueli Bardejov a udržal druholigovú príslušnosť aj pre budúci ročník. V ňom bude podľa hlavného trénera Projektu "B"+U19 Vladimíra Veselého cieľom pohybovať sa v pokojnom strede tabuľky.

Zhodnotenie, príprava, ciele či návšteva žilinskej akadémie v Afrike. To všetko sme spolu prebrali počas medzisezónneho voľna.


so skúsenosťami za bodmi

Na rozdiel od minulej sezóny bude kormidelník Vladimír Veselý viesť projekt "B+19" už od začiatku ročníka. Prezradil nám, ako bude prebiehať letná príprava, na čom bude treba počas nej zapracovať, no naopak aj veci, na ktorých bude chcieť stavať.

Náročná sezóna 2020/2021 je za nami. Ako ste celkovo spokojný s jej priebehom?

"Začiatok sezóny nebol veľmi dobrý z hľadiska výsledkov a získaných bodov. Po menšej pauze zapríčinenej koronavírusom sme sa naštartovali a záver jesene, počas ktorej sme sa vyhupli až do stredu tabuľky, sme mali naozaj dobrý. No potom prišla jarná časť, kde sme znovu postrácali dosť bodov, i keď herne to nebolo zlé. Veľa zápasov sme prehrali tesne o gól, ale sme radi, že sa nám podarilo druhú ligu zachrániť."

Čo sa ukázalo ako dobré a čo bude potrebné do budúcej sezóny zlepšiť?

"V úvode ročníka bolo vidieť, že predovšetkým mladším chlapcom chýbajú skúsenosti, ktoré boli väčšinou, pochopiteľne na strane súperov. Postupne sa však oťukali a aj s mladými ročníkmi hráčov sme dokázali hrať vyrovnané partie s každým jedným protivníkom. Dovolím si tvrdiť, že veľakrát sme boli herne lepším mužstvom a na tomto to chceme do budúcna postaviť. V ďalšej sezóne už budú všetci chalani zase o niečo skúsenejší."

Opäť sa bude asi posúvať káder a vám pribudnú ďalší mladíci. Niektorí chalani z 19-tky sa posunú do B-tímu, zo 17-tky zase do projektu. Ako to vnímate?

"Všetko závisí aj od skladby mužstva v "A"- tíme, ale určite dostanú talentovaní chlapci priestor, či už v príprave, alebo aj v majstrovských dueloch. Zápasov bude v druhej lige veľa a predovšetkým aj v prvom tíme, kde budú bojovať v pohárovej Európe. Budeme teda zapracovávať aj ďalších mladých chalanov, aby boli pripravení na mužský futbal."

V tomto ohľade bude asi dobre aj sústredenie, ktoré čaká Projekt v Tatrách. Tam budete mať možnosť vyskúšať si ich...

"Toto sústredenie beriem predovšetkým ako teambuilding, utuženie mužstva. Budeme tam dlhší čas spolu, budeme sa veľa rozprávať a uvidíme, ako jednotliví hráči fungujú v kolektíve. Sme zvedaví na hráčov bývalej "17-tky", ako sa začlenia medzi ostatných chalanov z projektu. Dobre potrénujeme, pripravíme sa na novú sezónu a v pláne máme aj prípravný zápas. Tešíme sa na to, trochu zmeníme aj vzduch."

V príprave si zmeriame sily s našimi súpermi z druhej ligy, ale narazíme aj na české kluby Baník Ostrava a Třinec.

"Takéto zápasy my potrebujeme. Predovšetkým konfrontácia s českými mužstvami bude pre nás veľmi zaujímavá. Proti Třincu sme odohrali kvalitný duel aj počas zimnej prípravy. V týchto súbojoch sa ukáže naša odolnosť. Som rád, že máme možnosť hrať s takýmito kvalitnými mužstvami."


cieľom pokojné vody tabuľky

Rezervu povediete na rozdiel od minulého roka od začiatku sezóny. S prípravou začínate 21. júna. Čo chcete v mužstve nastaviť?

"Všetko je už nastavené, chceme v tom iba pokračovať a vylaďovať to, čo nám nefungovalo v minulej sezóne. Tréningový proces aj ostatné veci však už fungujú tak, ako majú a už to musíme iba vyšperkovať."

Na čo musíme prikladať doraz, aby sme súperov znovu nenaháňali pred nami?

"Chceme už počas jesene získať čo najväčší počet bodov a na tom budeme aj pracovať. Nemôžeme drahocenné body len tak jednoducho strácať. Samozrejme, vieme, že druhá liga je dosť aj o bojovnosti a niektorí mladí chalani ešte nie sú v tomto smere takí skúsení, vyspelí. No na druhej strane tí, čo už okúsili druhú ligu, nadobudli už aj nejaké skúsenosti. Myslím si, že od úvodu sezóny to bude lepšie ako počas minulého ročníka. Páči sa mi, že na konci ligy sme inkasovali málo gólov, v tom by sme radi pokračovali. Chceme hrať svoju hru a ukázať aj našu tímovosť, ktorá je pre nás základ."

S akými tabuľkovými cieľmi teda nastúpime do novej sezóny?

"Radi by sme sa pohybovali v pokojných vodách tabuľky. Ideálne niekde v jej strede, aby sme nemali záchranárske práce do posledného kola ako na konci uplynulého ročníka. Čím skôr chceme zapracovať aj ďalších mladých hráčov, aby sa pripravili a zvykli si na mužský futbal. Všetko to však závisí od poctivej roboty a od toho ako odštartujeme práve bližiacu sa jesennú časť."


Facebook