”B”: Doma proti Popradu znova zbierať skúsenosti a podporiť ich pozitívnym výsledkom
Futbalistov MŠK Žilina "B" čaká jediný domáci ligový zápas v aktuálnej nadstavbe o postup do Fortuna ligy. Už tradične sa zverenci trénera Petra Černáka predstavia v nedeľu dopoludnia, keď premiérovo v tejto sezóne privítajú FK Poprad.

Stretnutie 4. kola nadstavby, ktoré má výkop o 10:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Matej Choreň.


odčiniť podbrezovú 

Rezerva šošonov má za sebou neúspešný vstup po reštarte ligy, keď na pôde Podbrezovej prehrala 0:3. Napriek konečnému výsledku mužstvo Petra Černáka berie duel poučne.

"Určite sa nám skúsenosti, ktoré získavame každým ďalším duelom, v budúcnosti vrátia. O tom som presvedčený. Chalani naskočili vo veľmi mladom veku do seniorskej súťaže a sú to pre nich nezaplatiteľné skúsenosti. Vnímam to ako veľké pozitívum, rovnako to, že sme sa snažili hrať konštruktívne proti kvalitnému súperovi, aj keď sa nám to nie vždy darilo. Najmä vo finálnej fáze sme boli zakríknutí. Tam nám chýbala väčšia kvalita, ktorou by sme sa dostali do lepších streleckých pozícií. Viacero sľubných akcií sme nedotiahli. Výsledok nevyznieva dobre. Verím, že už v nedeľu to odčiníme."

V Podbrezovej si v mužskom futbale odbilo premiéru až päť odchovancov Akadémie MŠK. "Určite boli v našej hre rezervy, ktoré sú ale pochopiteľné. Chalani však ukázali potenciál, časom ukážu aj kvalitu podporenú dobrým výsledkom. Teší nás, že sa mladíci nezľakli šance."

Pod Tatrami sme ešte na jeseň zvíťazili 1:0, teraz pôjde o úplne iný duel. "Situácia v oboch tímoch sa diametrálne zmenila. Aj my, aj Poprad nastúpime v inej zostave, súper to rovnako berie ako prípravu do novej sezóny, keď skúša mladých hráčov. Očakávam, že si to rozdáme a otestujeme sa, na čo máme."

Čo vyžaduje tréner od mladých chalanov pred Popradom? "Ako pred každým duelom chceme s trénermi, aby hrali hráči kombinačne, nátlakovo. Dúfam, že sa nám toho vpredu podarí viac ako pred týždňom a budeme úspešní."


Nedeľné stretnutie, ktoré má výkop o 10:30 hod., bude viesť ako hlavný rozhodca Matej Choreň, na čiarach asistujú Peter Čajka a Michal Sluk.


permanentkári zdarma

Od 1. júla sa uvoľnili obmedzenia, čo znamená, že na športových podujatiach je povolená za dodržania podmienky šachovnicového sedenia (s výnimkou osôb žijúcich v jednej domácnosti) 50 percentná kapacita štadióna.

Na nedeľný duel II. ligy bude teda platiť štandardný režim ako pri zápasoch "B"-tímu - to znamená, že otvorená bude iba západná tribúna pričom držitelia permanentiek majú vstup garantovaný zdarma.

Upozorňujeme, že aj naďalej je potrebné dodržiavať pri vstupe na štadión všetky bezpečnostné a preventívne opatrenia.


vstupenky

Na nedeľný duel sa budú predávať aj vstupenky, a to tradične hodinu pred výkopom:

NEDEĽA | 9:30 - 11:15 (Pokladňa MŠK | Športová ulica - pri Holiday Inn).


priamy prenos

Facebook