”B” | Bezbodovú sériu cieľom prelomiť už v súboji s ďalším nováčikom z Rače
Začiatok ročníka v II. lige zatiaľ Šošonom nevychádza podľa predstáv. Po troch kolách nám v kolonke bodov svieti nula. Zmeniť to však zverenci Vladimíra Veselého chcú čo najskôr. Príležitosť dostanú tentokrát proti ďalšiemu nováčikovi a jednému z trojice tímov z hlavného mesta - FK Rača.

Sobotné 4. kolo s výkopom o 17:00 povedie pod Dubňom hlavný rozhodca Michal Čiernik.


o súperovi

FK Rača

Rok založenia: 1925

Klubové farby: červená a modrá

Štadión: Štadión Rača (kapacita 4 200 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • aktuálna sezóna: 6. miesto
  • minulá sezóna: postup z III. ligy Bratislava (1. miesto)

Vzájomné zápasy: -

Pohyby v kádri:

  • príchody: Milan Sekera (voľný hráč | FC Spartak Trnava), Marcel Plavník (voľný hráč | ŠTK Šamorín), Vladislav Terentiev (voľný hráč | MŠK Námestovo), Matej Palacka (voľný hráč | FK Nové Zámky), Lukáš Csáno (voľný hráč | Partizan Bardejov), Marek Výbošťok (voľný hráč | MŠK Žilina), Patrik Lorincz (voľný hráč | bez klubu), Juraj Štefanka (voľný hráč | ŠTK Šamorín), Pavol Bellas (voľný hráč | Inter Bratislava)
  • odchody: -

stále myslieť iba na výhru

O druhom súboji v poradí proti jednému z nováčikov druhej ligy a nielen o tom sme sa tradične porozprávali so šéfom projektu "B+19" a hlavným trénerom rezervy Vladimírom Veselým

Tri zápasy, tri prehry a nula bodov. Dá sa aj takáto náročná séria v úvode hodiť úplne za hlavu?

"Stále to máme v podvedomí, že čakáme na prvé body či prvé víťazstvo. Snažíme sa chlapcov motivovať a dodávať im optimizmus, že sa to určite zlomí. Niekedy sa to musí zlomiť, len musia tvrdo pracovať a zlepšovať v tých veciach, ktoré potrebujeme. Všetci musíme veriť spôsobu, akým chceme hrať a prezentovať sa."

Všetci mladí chalani prišli z akadémie s víťaznou mentalitou. Môže im niečo dať do ďalšej kariéry aj takáto nepríjemná skúsenosť?

"Samozrejme, počas kariéry budú niekedy hore, ale niekedy aj dole. Chceme však, aby sa nenaučili prehrávať. Aby vždy išli s cieľom vyhrať, či už v zápasoch alebo na tréningoch. Sebavedomie treba posilňovať aj v tréningovom procese. Určite sa s podobnými situáciami ešte počas kariéry stretnú, no my chceme, aby proti tomu boli odolní a stále mysleli iba na výhru."

Okrem iného nám očividne škrie hra v útoku. Plánujete v najbližších zápasoch použiť aj nové zahraničné posily?

"Všetci budú na zápas pripravení a podľa priebehu duelu sa môže niekto z nich objaviť aj na hracej ploche. Všetko ale závisí aj od prvého mužstva, či tréneri budú chcieť niekoho vyťažiť v rezerve. Určite však dostanú príležitosť, ak nie od začiatku stretnutia, tak minimálne v jeho priebehu."

Rača je aktuálne na 6. mieste, keď dvakrát z troch kôl zvíťazila. Vidíte za tým nováčikovský elán alebo je to tím, ktorý má naozaj kvalitu?

"Všetky družstvá, ktoré postúpili z III. ligy majú svoju silu a kvalitu. Rača je zohratý tím, ktorý vhodne doplnil káder a doma to dvakrát potvrdil dvomi výhrami. Určite to bude pre nás náročný súboj, keďže v ich prípade zohráva dôležitú úlohu aj nováčikovská eufória. Myslím si, že sa budú chcieť ukázať či prezentovať čo najlepšie a možno aj predať do silnejších klubov."

Čím sa vyznačuje hra ďalšieho z nováčikov?

"Typický je pre nich zodpovedný futbal od defenzívy vyššie. Hrajú v trochu inom rozostavení ako ostatné tímy, ale s niečím podobným sme sa už stretli. My sa, samozrejme, na nich zodpovedne pripravíme. Dôležité bude, aby sme sa presadili najmä v útočnej fáze. Vieme sa dostať k pokutovému územiu, ale v ňom máme, bohužiaľ, veľké rezervy. Kvôli neskúsenosti či zlým výberom riešení často ani nezakončíme. S týmto sa budeme musieť popasovať lepšie."

Celá druhá liga zatiaľ pôsobí mimoriadne vyrovnano. Bude to pre nás o to náročnejšie alebo naopak?

"Vidno, že ako každý s každým môže vyhrať, tak aj prehrať. Liga je v tejto sezóne naozaj vyrovnaná. Prispeli k tomu svojou kvalitou aj nováčikovia súťaže. V tomto ročníku nie je v druhej lige nejaký jasný top favorit, ako boli pred rokom Banská Bystrica či Podbrezová. O postup, ale aj udržanie sa tak môže pobiť viacero družstiev."

V úvode ročníka sa darí prvému tímu. Motivuje to hráčov aj v rezervnom družstve?

"V prvom rade, všetci v klube sa z toho veľmi tešíme. Chalani hrajú zaujímavý futbal, čiže aj my sa chceme uberať podobným smerom a hrať podobným štýlom, aby prepojenie oboch tímov bolo ešte lepšie. Chceme a pracujeme na tom, aby sme prezentovali podobnou hrou."


priamy prenos

Duel si môžete naživo pozrieť prostredníctvom internetovej služby Niké TV.


bufet otvorený

Počas stretnutia bude pre fanúšikov k dispozícii bufet na západnej tribúne. Nájdete ho pri biznis boxoch nad vstupom 2.


Facebook