Adam Kopas: ”Každým zápasom sme sa posúvali, v novej sezóne v tom chceme pokračovať.”
Na štart letnej prípravy sa už tešili všetci hráči, ktorí sa do klubu vrátili po zaslúženej dovolenke. V úvodnom "balíku" hráčov bol aj Adam Kopas, ktorý sa už nevedel dočkať kontaktu s loptou.

Pred začiatkom prípravy, ktorú sprevádzalo veľké teplo, sme sa s Adamom porozprávali o tom, ako trávil voľno, čo hovorí na súpera v Európe a aké očakávania má pred novou sezónou.


nový ročník = nové výzvy

Po pár týždňoch voľna už začal futbal chýbať každému, no a inak na tom nie je obranca MŠK Žilina Adam Kopas. V príprave sa teší predovšetkým na kontakt s loptou a na sústredenie do Slovinska, kde sa budú Šošoni poctivo pripravovať na novú sezónu, aby dopadla ešte lepšie ako tá nedávno skončená.

"Myslím si, že s minulou sezónou musíme byť všetci spokojní, pretože málokto očakával, že skončíme tak vysoko. Dotiahli sme do až do Európskej konferenčnej ligy a verím preto, že budúca sezóna bude ešte úspešnejšia," hovorí odchovanec Akadémie MŠK Žilina, ktorý začína v "A"-tíme uź svoju štvrtú sezónu.

Oddych po dlhej sezóne asi padol vhod... "Všetci sme sa tešili na voľno, no po pár dňoch nám už začal futbal chýbať, takže sme radi, že môžeme byť späť na štadióne v šatni a začať makať v letnej príprave. Behanie bez lopty ma príliš nebaví, preto sa už teším na loptu a futbal, ktorého nás počas prípravy a sústredenia čaká dosť."

Ako si trávil voľný čas okrem spomenutých individuálnych behov a posilňovne? "Týždeň som bol na dovolenke, kde som plnil aj individuálny plán, ktorý sme dostali od trénerov. Podľa mňa sme dobre pripravení a už netrpezlivo čakáme na začiatok prípravy."

Pocestujeme aj na sústredenie do Slovinska, ktoré si zažil. Tešíš sa? "Bol som tam už dvakrát. Z môjho pohľadu sú tam výborné podmienky a čakajú nás výborné zápasy. Verím, že sústredenie opäť splní svoj účel."

Letná príprava je skrátená, pretože už 8. júla nás pred začiatkom ligy čaká 1. kvalifikačné predkolo proti gruzínskemu súperovi FC Dila Gori. Čo hovoríš na výsledok žrebu? "Určite to bude ťažký, húževnatý a silový súper. No my sa chceme pobiť o postup do ďalšieho kola a dotiahnuť to čo najďalej."

Máme zase o rok skúsenejšie mužstvo. Sú preto aj tímové ciele pred novým ročníkom vyššie? "Zo začiatku minulej sezóny boli naše výkony kolísavé, raz hore, raz dole. Každým zápasom to však bolo len a len lepšie, posúvali sme ďalej. No a myslím si a verím v to, že v novom ročníku to bude znovu o čosi lepšie."

Čo môžeš povedať ešte k svojim osobným cieľom do nadchádzajúcej sezóny? "Verím a chcem odohrať čo najviac zápasov a pomáhať mužstvu k víťazstvám. To je pre mňa najdôležitejšie."


Facebook