Oslavovaný tréner Adrián Guľa: ”Vážim si postoj fanúšikov, bolo to mimoriadne silné.”
MŠK Žilina

Stále aktuálnemu trénerovi Adrianovi Guľovi sme pred zápasom s Trnavou, ktorý mohol byť jeho posledným domácim, poďakovali pred výkopom a odovzdali mu dres a pamätnú plaketu.

Nielen hráči mu dali krásny darček v podobe šiestich gólov a jednoznačného víťazstva, no pridali sa k nim aj tribúny, ktoré vytlieskali trénera s najväčším počtom zápasov v 110-ročnej histórii MŠK Žilina. Sobotný víťazný duel bol pre 43-ročného kormidelníka už 205. duel na lavičke MŠK, čím ako jediný prekonal 200-zápasovú hranicu na lavičke "A"-tímu. Doteraz držal rekord legendárny tréner z 50-tych rokov Alexander Bartosiewicz, no Adrian ho svojím päťročným pôsobením pod Dubňom pokoril.

Najskôr sám pokorne vytvoril s hráčmi špalier pre nových majstrov z Trnavy, no následne bol práve on hlavnou postavou, nielen pri poďakovaní od vedenia, ale počas celého zápasu, v ktorom tribúny niekoľkokrát skandovali jeho meno.

"Chalani ma prekvapili, nečakal som špalier aj pre mňa. Vedel som, že vedenie sa mi bude chcieť poďakovať na ploche, ale nečakal som to od chlapcov, zaskočil ma aj fanklub ich odkazom, som veľmi vďačný."

Tréner si aj vďaka priebehu mohol o trochu viac užiť samotné stretnutie. "Pri tom výsledku som mohol dať aj ja trochu nohu dole z plynu, hráči nepotrebovali toľko rád, celkovo sme do toho nemuseli s mojím tímom príliš vstupovať. Dnes to hralo samé, za čo im veľmi ďakujem. Mohol som si tak vychutnávať žilinský výkon, ktorý bol excelentný. Hrali približne tak, ako si predstavujeme. Takto vyhrať zápas, v ktorom dostanem ja a môj realizačný tím ocenenie od takého veľkého klubu, akým je MŠK Žilina, je úžasné. Vážim si aj postoj fanúšikov, to bolo mimoriadne silné. Dvere sú otvorené, verím, že sme tu nechali pečať, ktorá necháva možnú spoluprácu aj do budúcna. Som hrdý, že som tu mohol pôsobiť."

Kabína stále myslí na cieľ, ktorý sme vysokou výhrou nad Trnavou ešte nenaplnili, no znova sme sa mu o kúsok priblížili. "Sezóna ešte nekončí, stále sme jeden zápas od toho, aby sme do Žiliny doniesli európsky pohár, motivácia chlapcov je veľká a je vidieť, že svojou kvalitou si to aj zaslúžia. Karty sú rozdané, my urobíme maximum, aby sme uzavreli sezónu už najbližšie a hrali pohárovú Európu."

Facebook