Pred Ružomberkom | Stále na dostrel špice tabuľky

Príjemný bol minulý víkend, vydarená bola streda a spokojnosť, snáď, bude panovať aj po blížiacom sa víkende. Žltozelení cestujú v krajskom súboji pod Čebrať, kde by radi nadviazali na posledné výsledky a predovšetkým stúpajúcu tendenciu výkonov. O posledných dňoch i súperovi z Ružomberka sme sa porozprávali s kormidelníkom Jaroslavom Hynkom.

Duel 12. kola, ktorý má na Liptove výkop v sobotu o 18:00 hod., bude rozhodovať pred kamerami VOYO Boris Marhefka.


novinky u súpera

U nášho najbližšieho súpera v rámci ligy sa toho za posledný týždeň udialo celkom dosť. Debakel 0:5 v Podbrezovej definitívne zlomil trénerskú stoličku Petrovi Tomkovi, ktorý sa tak znova presunul na pozíciu asistenta trénera ako pri Petrovi Struhárovi. Tentoraz však pod Čebrať prišiel rovnako ako k nám kouč spoza rieky Moravy - konkrétne Ondřej Smetana. Štyridsaťjedenročný kormidelník viedol družstvo už v stredajšom zápase 4. kola Slovnaft Cupu v liptovskom derby proti Tatranu Liptovský Mikuláš, ktorý po penaltách vyvrcholil postupom Ruže. Počas svojej trénerskej kariéry viedol Čech Odru Petřkovice, Vítkovice, Baník Ostrava (najprv rezervu a potom "A"- tím), Vysočinu Jihlava a naposledy treťoligový Hlučín.

Ako predznamenáva výmena, Ružomberok pre niekoho zaostáva za očakávaniami, hoci 13 bodov a predovšetkým niektoré výkony ho v predbežnej skupine tímov bojujúcich o záchranu stavajú do pozície favorita. Napriek tomu sa po prvej polovici základnej časti rozhodli pre zmenu, a tak sú očakávania na oboch stranách pred sobotným 87. vzájomným duelom histórie veľké. U domácich - ako sa podarí ligový vstup českému trénerovi, na našej strane - či potvrdíme formu z posledných stretnutí i na nepríjemnej pôde Liptákov, kde dokážu domáci potrápiť každého.


Historická bilancia: ŽILINA – RUŽOMBEROK  86  46 17 24  152:92

aby to bolo príjemne nervózne

Počas týždňa sa po Dunajskej Strede víťazne naladila kabína trénera Jaroslava Hynka aj v Slovenskom pohári, kde sa Šošoni napriek obmenenej zostave výraznejšie nenatrápili. Pod Dubňom navyše v stredu zavŕšili postup aj mladíci z U19 v rámci UEFA Youth League.

"Sledovali sme časť stretnutia U19 proti Pafosu. Potešil nás výkon chalanov, potvrdili svoju kvalitu a zaslúžene postúpili do ďalšieho kola. So Spartou to tak bude odveta Česko-slovenského pohára zo záveru minulej sezóny, bude to mať preto špecifický nádych. Všetci sa na to tešíme. Rovnako my sme v Medzibrode zvládli duel v priateľskom a prajnom prostredí bez väčších emócií a drám. Bolo to zásluhou chalanov, ktorí k tomu pristúpili výborne a vyskúšali sme si isté veci. A hoci to bol pohárový zápas proti štvrtoligistovi, chalani sa sústredili na pokyny."

Je za nami polovica základnej časti. Pred rokom sme v tejto fáze mali 18 bodov, teraz pri nás svieti v tabuľke číslo 22. Ako sa na to pozerá kormidelník MŠK?

"Je to čiastkové umiestnenie, čiastkový stav. Nepozeráme sa na to tak, že teraz ideme do odviet. Míľnikom je prvá šestka a až podľa toho môžeme niečo hodnotiť. Teraz sme oproti minulému roku ďalej, nevyhli sme sa defenzívnym výkyvom, ale dokážeme dať viac gólov, a tým pádom to vybalansovať. Aj v tej defenzíve sa však zlepšujeme. Vďaka tomu je polovica základnej časti taká, aká je a sme tam, kde sme."

Súper v týždni zmenil trénera, ktorý už má za sebou aj premiéru v rámci Slovnaft Cupu.

"Ružomberok urobil zmenu na trénerskom poste. Hoci postúpili počas týždňa v pohári až na penalty, prišiel víťazný impulz a pozitívna skúsenosť s novým trénerom. Určite to pre nás nebude jednoduché stretnutie. Navyše terén dostal zabrať a počasie tomu nemá pomôcť ani v piatok. Preto duel môže ovplyvniť viacero faktorov. My sa však so všetkým potrebujeme vysporiadať. Postavenie v tabuľke možno hovorí v náš prospech, no nehrá to žiadnu rolu, pretože výsledky vedia byť prekvapivé a každý tím pracuje. Ružomberok doma dokáže potrápiť každého."

Ako je na tom káder po zdravotnej stránke?

"My máme pozitívnu energiu i kvalitnú konkurenciu, čo sú príjemné starosti. Chceme to zvládnuť a udržať sa v tabuľke hore, aby to bolo stále tak príjemne nervózne. Henry Addo má stále trest, Tomáš Hubočan po viróze maká naplno. Viacerých sme cez týždeň pošetrili, čo je rovnako fajn. Konkurencia ťahá všetkých nahor, z náročnosti tréningového procesu neuberáme, čoho výsledkom je zdravý a pripravený káder. Verím, že to bude platiť aj po sobote a pretavíme to znova do kvalitného zápasu i pozitívneho výsledku."


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno na sobotné stretnutie do sektoru hostí v Ružomberku bude prebiehať:

  • priamo pred sektorom hostí pred zápasom v pokladni.

Cena vstupenky je 8 €.

Viac informácií u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).


rozhodcovia

Sobotný duel, ktorý štartuje o 18:00 hod, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Boris Marhefka. Na čiarach mu asistujú Jakub Košecký a Tobiáš Pacák.


priamy prenos

Stretnutie proti Ružomberku budete môcť sledovať naživo na internetovej platforme VOYO.


Facebook