Po mesiaci proti Trnave opäť súboj o 2. miesto, tentoraz však pod Dubňom

Apríl zakončíme tak, ako sme ho začali - ďalším domácim zápasom s veľkým rivalom. Po prehre a remíze by sme sa radi dočkali v apríli pod Dubňom aj výhry. Navyše v stretnutí, ktoré bude mať proti trnavskému Spartaku po mesiaci znova podtón súboja o 2. priečku. Tretí súboj na našej lavičke to bude pre nového trénera Michala Ščasného, ktorý by do tretice chcel nielen priaznivý výsledok, ale aj výkon hodný Žiliny. Asi ako veľká väčšina žltozelených fanúšikov, súhlasíte? Buďte s nami pri tom na tribúnach, ideme do úplného "finále" ročníka 2023/2024.

Sobotný televízny duel pred kamerami Voyo (aj za prítomnosti VAR-u), ktorý má výkop o 15:30 hod., povedie ako hlavný arbiter Filip Glova.

V sobotu budú otvorené pokladne od 13:30 hod. Vstupenky sú v predaji aj online.



novinky u súpera

So Spartakom sme pri sebe v tabuľke takmer počas celého roka a posledný víkend znova zvýšil drámu v boji o 2. miesto. Trnava totiž neudržala v derby so Slovanom vedenie a prehrala 1:2, naopak, my sme sa rovnakým výsledkom tešili z výhry. Po poslednom ligovom víkende sme tak skresali z náskoku Spartaka, ktorý môžeme prípadnou sobotnou výhrou zmazať úplne. Čaká nás však ostrieľaný súper, ktorý svoju kvalitu a taktickú vyzretosť už tradične preukazuje v Slovnaft Cupe. Tam ho už tretíkrát v rade čaká májový finálový duel. Uvidíme, či bude súper taktizovať a zostavou už premýšľať aj k stredajšiemu duelu proti Ružomberku.

S Trnavou je to vždy na ostrie noža. Dočkáme sa typickej defenzívnej taktiky súpera, alebo nás "andeli" prekvapia otvorenou partiou? Viac sa o súperovi dočítate v predzápasovom Bulletine MŠK.


Historická bilancia: ŽILINA – TRNAVA 143  55 37 51  191:172

vo svojich rukách

Po remíze s Ružomberkom vyslovil nový tréner Michal Ščasný spokojnosť s výkonom, no nie s výsledkom. Naposledy na Horehroní sa to obrátilo, Šošoni nepodali optimálny výkon, no s dávkou šťastia doniesli domov cenné tri body. Kde hľadať príčiny slabšieho výkonu?

“Treba rešpektovať aj kvalitu Podbrezovej, ktorá trpí na zakončenie, čo sa odráža nakoniec na výsledkoch. Našťastie pre nás v tomto poslednom zápase... V málo dueloch bola pritom horšia. Čo sa týka príčin, rýchlo sme strácali lopty, nehrali kolmo po zemi, prichádzali dlhé nákopy, čo sme nechceli. Chýbala väčšia ponuka, rotácia lopty. Ukázali sme si tieto veci na videu.“

Vo výkone napriek naším nepresnostiam nechýbalo chcenie, energia, zomknutosť, je to tak?

"V tomto smere nemôžeme hráčom nič vytknúť. Nasadenie a drajv nechýbal, bolo na všetkých veľmi cítiť, že chcú prelomiť negatívnu sériu a získať tri body. Keby toto chýbalo, nezvládli by sme to. Čiže pozitívom je chcenie, pridať však musíme v kvalite, agresivite, aby sme boli úspešní aj proti najsilnejším.“

Výhra nás „zrazu“ znova naštartovala do boja o pohárovú Európu.

„Aj pred mojím príchodom bola Žilina v hre. Teraz sme získali štyri body. Mohlo ich byť viac, mohlo ich byť menej... Je to iba o nás, ako budeme nastavení, ako budeme chcieť. Myslím si, že v tomto nebude problém. Sme v pozícii, pri ktorej to máme vo svojich rukách. Čakajú nás náročné stretnutia, no tie majú aj naši súperi.“

No a v sobotu ním bude Spartak, ktorý navyše v stredu čaká finále Slovnaft Cupu. Ako sa k tomu môže súper postaviť?

„Určite môžu reagovať a myslieť aj na stredu. Na druhú stranu, je to Spartak, ktorý má silu a prejavuje ju dlhodobo hornými pozíciami v tabuľke či ziskom pohárov. Takže je v podstate jedno, kto nastúpi. Ich kvalita je totiž obrovská a káder majú natoľko široký, že si vedia poradiť aj s takýmito situáciami. My sa hlavne musíme pripraviť na ich spôsob hry, ktorý je nepríjemný. Snažiť sa presadiť a mať dobrú defenzívu, aby sme eliminovali zbrane súpera.“


dvaja stovkári

Oplatí sa prísť už pred samotným výkopom. Hneď dvaja naši hráči totiž v predošlých týždňoch, resp. mesiacoch dosiahli métu 100 ligových štartov. Ján Minárik a Patrik Iľko. Z rúk vedenia si preberú pamätné dresy.


vstupenky online

Na sobotné stretnutie bude otvorená západná a východná tribúna (rodinný sektor).

Predaj vstupeniek na sobotný zápas proti Trnave bude:

  • na pokladni pri Holiday Inn (žltá búdka) 13:30 - 16:15 hod.
  • online cez náš WEB (až do polčasu - to znamená do 16:15 hod.)

uzatvorené parkovisko za západnou

Kvôli rekonštrukčným prácam bude parkovanie v sobotu obmedzené nasledovne:

  • P2 - parkovací dom uzatvorený pre všetkých
  • P1 - parkovisko bude vyhradené pre delegované osoby, hráčov a tímy, Bussiness boxy, hostí a zástupcov médií (zjazd z Ľavobrežnej bude uzatvorený, vstup za západnú tribúnu bude iba popri Holiday Inn, ktorý bude kontrolovaný usporiadateľom na základe zoznamu ŠPZ).
  • P3 - parkovisko za východnou tribúnou bude otvorené a voľne dostupné pre všetkých ostatných (otvorený bude zjazd aj výjazd z Ľavobrežnej i Uhoľnej ulice).

zaži maskota či animátorov, zaži rodinný sektor

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor Jánošíkov dvor (partner nášho rodinného sektora) pre najmenších Šošonov, ktorý je otvorený na všetkých ligových stretnutiach sezóny.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 13:30 - 16:30 hod.


polčasový kvíz

Už je nemenným pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj Bulletin alebo to len tak natipuj. Prví traja neodídu naprázdno. Tentoraz hráme o:

  • tašku výrobkov od Ryba Žilina
  • doplnky výživy od Duolife
  • či o vlastný dizajn vašich futbalových chráničov od partnera Specialforfans Ján Mikulík MiMi, ktorý sa zaoberá výrobou chráničov, ktoré nosia aj hráči MŠK Žilina.

bulletin pred zápasom

Aj proti Trnave sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne.

Dočítate sa v ňom:

  • o obliatí trénera Miša Ščasného pri TV,
  • o detailnom rozbore súpera,
  • o chystaných akciách Akadémie MŠK,
  • o ocenenej dvojici stovkárov,
  • ale aj o iných produktoch či zľavových kupónoch našich partnerov.

rozhodcovia

Sobotný duel 7. nadstavbového kola, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 15:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Glova. Na čiarach mu asistujú Dušan Štofík a Patrik Kmec.


priamy prenos

Televízny duel budete môcť sledovať aj za asistencie systému VAR naživo na internetovom portáli VOYO.


Facebook