Nedeľný podvečer prinesie v Trnave priamy súboj o 2. miesto

Liga je späť a hneď po repre pauze sa bude bojovať o to, kto ešte v teoretickej rovine môže naháňať Slovan. Najmä ale o to, kto za ním môže stáť v tabuľke na 2. mieste. V súboji o priebežnú striebornú pozíciu budú jeho aktérmi vo "Veľkonočnom" kole Šošoni, ktorí si to tentoraz rozdajú s Trnavou na jej pôde. A my nebudeme vôbec protestovať, keby to dopadlo ako v predošlých dvoch vzájomných dueloch tejto sezóny.

Nedeľný televízny duel, ktorý má výkop pred kamerami TV Dajto o 17:30 hod., povedie ako hlavný arbiter Filip Glova.


novinky u súpera

Trnava nás vôbec premiérovo v tomto ročníku predbehla v tabuľke, a to vďaka veľkej výhre na Tehelnom poli v derby zápase proti Slovanu. Nevyšiel im však iba tento duel 2. nadstavbového kola, v marci totiž zvíťazili aj nad Dunajskou Stredou (3:0). Triumf si pripísali aj v Slovenskom pohári na pôde Michaloviec, v ktorom sa ako obhajca prebojovali už do semifinále. V ňom ich už počas najbližšieho týždňa čaká prvý duel proti Podbrezovej. 

Z aktuálnej súpisky bol na repre zraz slovenskej futbalovej reprezentácie povolaný brankár Dominik Takáč. Pre zranenie chýbal v poslednom dueli spartakovcom skúsený zadák Lukáš Štetina, rovnako tak aj náš bývalý hráč Ján Bernát. Jednoznačným ťahúňom zverencov trénera Michala Gašparíka je minimálne po gólovej stránke niekdajší reprezentačný strelec Michal Ďuriš. Ten sa po návrate z Cypru presadil v posledných troch stretnutiach.


Historická bilancia: ŽILINA – TRNAVA  142   55 37 50   191:171

nech to má "šesťbodový" náboj

Kabína trénera Jaroslava Hynka využila repre pauza naplno, osem reprezentantov odišlo, nakrátko ich zastúpili mladíci z rezervy. 

“Počas repre pauzy sme sa všetci uzdravili, tím poctivo pracoval, hoci prakticky polovica družstva bola preč. Chalani sa však z repre vrátili prevažne s dobrými výsledkami a ich chuť sa preniesla aj do posledných tréningových dní. Pred nedeľou máme pozitívne pocity,” načal debatu český kormidelník, ktorý vstupuje so žltozelenými do ligového "finále".

"Už nás nemá čo brzdiť, je len na nás, ako sa nadýchneme a ako dokážeme stupňovať našu výkonnosť. Videli sme aj v zápasoch, kedy to nevyšlo, že výkonnostne stúpame. Je škoda, že sme nezvládli duely s DAC, lebo tam sme mali na viac. Úprimne, je to pre nás strata bodov. Vyhodnotili sme si príčiny… Určite chceme z tejto sezóny "vytrieskať" maximum, stále je to v našich rukách."

Práve nedeľa môže čo to napovedať, kam sa v tabuľke bude uberať naša pozornosť. Tú však tréner upriamuje inam.

"Najskôr výkon – robiť veci, ktoré vieme robiť  potom prídu šance a môžeme byť úspešní. Každopádne nech to má náboj šesťbodového zápasu. Od chvíle, ako som prišiel do Žiliny, zažívam to, že hráči majú radi ťažké stretnutia. Šošoni majú vždy vysoké ambície, čo je skvele cítiť z kabíny. Trnava je známa svojím pragmatickým futbalovom, skúsenosťou v brejkoch. Spartak má svoju silu, pozná ju. My však veríme vo svoje sily. Potrebujeme byť však sebavedomí, v tlakových situáciách byť presní a prekonať dva defenzívne kroky k trnavskej bráne."

Dvakrát sa to už túto sezónu podarilo. "Iste, bolo to v čase, kedy mala Trnava európske povinnosti. Aj teraz po našom dueli čaká gašparíkovcov semifinále pohára. Dôležité však je, že ich dokážeme zdolať na ich trávniku i u nás. Za tým pôjdeme. Zvládnuť to našou hrou, primárny je výkon. Potom môžeme odohrať dobrý zápas s úspešným koncom."


sektor hostí

Predaj lístkov na meno na nedeľné ligové stretnutie Šošonov v Trnave do sektoru hostí bude prebiehať vo Fanshope MŠK (utorok a štvrtok 14:00 – 18:00 hod.). Viac informácií u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492). Kontaktovať ho môžete do dňa výkopu, do 11:00 hod.

Cena vstupenky: 10 €.


rozhodcovia

Nedeľný duel 3. nadstavbového kola, ktorý štartuje o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Glova. Na čiarach mu asistujú Tomáš Straka a Patrik Kmec.


priamy prenos

Stretnutie proti Trnave budete môcť sledovať naživo na TV Dajto a na internetovej platforme VOYO.


Facebook