V Michalovciach sa trafiť do zostavy a urobiť defenzívny pokrok

Po týždňovom postupe v pohári znova prelaďujeme s blížiacim sa víkendom na ligové povinnosti. V okrúhlom 10. kole nás čaká po takmer roku cesta za najvzdialenejším súperom - nielen z pohľadu kilometrov, ale aktuálne aj z pohľadu tabuľkového postavenia. Michalovce totiž nezachytili úvod ročníka, pričom ako prvý tím už stihli vymeniť aj trénera. Aj o postavení súpera v rozhovore s kormidelníkom žltozelených.

Sobotný duel, ktorý má na Zemplíne výkop o 18:00 hod., povedie ako hlavný rozhodca Bálint Kišš.


novinky u súpera

Spomínaná prvá trénerská výmena zastihla práve nášho sobotného súpera. Už bývalý kormidelník Marek Petruš dokázal s východniarmi bodovať iba v úvodnom kole ročníka proti Dunajskej Strede. Nasledovalo šesť prehier, ktoré stáli "krk" staronového kouča Prešova. Na jeho miesto zasadol Peter Struhár, fanúšikovi známy predovšetkým z Ružomberka. Ten svoju premiéru - práve na pôde ex-zamestnávateľa z Liptova premenil na ďalší bod do tabuľky. 

A práve zmienené dva body zatiaľ Michalovciam stačia iba na poslednú priečku, na ktorej sa tlačia so Zlatými Moravcami. Tieto štatistiky môžu hovoriť jasnou rečou, no Zemplínčanov neradno podceňovať. Navyše v našich vzájomných dueloch. Však na východe sme sa tešili naposledy pred štyrmi rokmi po výhre 3:0 v úvodnom kole ročníka 2019/2020 po prvopolčasovej smršti.

Káder sa u Michalovčanov už tradične skladá a posilňuje počas rozbehnutej sezóny. Aj preto narastá sila súpera a my sa jednoznačne nebudeme môcť pozerať na bodový rozdiel. Posily ako van Kessel, Zubairu, Steinhübel či Jeřábek s pečaťou dlhoročného kapitána a ikony klubu Igora Žofčáka nás môžu rýchlo vyviesť z "tabuľkového omylu." Najlepším strelcom domácich je momentálne dvojgólový Matúš Marcin.


Historická bilancia: ŽILINA – MICHALOVCE  22  12 4 6   47:23

ukázať tréningový dril

Počas týždňa sa po Skalici víťazne naladila kabína trénera Jaroslava Hynka aj v pohárovej súťaži, kde dostali šancu ďalší Šošoni.

"Na Orave sme hráčov vyťažili tak, že sme mysleli už aj na Michalovce. Samozrejme, chceli sme postúpiť, pričom naša zostava bola silná. Nič sme nepodcenili. Drobné šrámy máme, no verím, že to do piatku vyriešime. Áno, nálada je dobrá, konkurencia začína mať účinok. Teraz je to na nás, aby sme sa trafili do zostavy. Pre trénera je konkurencia len a len dobrá, sila je v tom, že všetci chcú byť na ihrisku. Momentálne to vnímam pozitívne. Ako som spomínal, dobre sa trafiť a zvoliť správnu zostavu bude kľúčové."

Michalovciam v tabuľke síce svietia iba dva body, ale...

"Na akékoľvek stretnutie sa pripravujeme svedomito a postavenie v tabuľke pre nás nehrá žiadnu rolu. Niekedy body neodrážajú úplnú výkonnosť tímu. Skôr efektivitu či aktuálne rozpoloženie družstva. Každý protivník v lige má svoju kvalitu, my sme sa o tom mohli presvedčiť v súbojoch proti Skalici či Moravciam. Ideme do Michaloviec, ktoré už navyše zmenili aj trénera. Už v Ružomberku ukázali niečo, čo budú chcieť forsírovať. Na Zemplíne nás čaká prostredie, ktoré nie každému sedí. Mám v pamäti posledný duel, ktorý bol zároveň posledným jesenným zápasom. Stratili sme tam body, pričom to bola škoda, lebo sme sa nadychovali k potvrdeniu výkonu po "domácom" Slovane."

Skúsenosť s michalovským prostredím tak už má aj samotný český lodivod. "Vieme, čo nás tam čaká a zároveň nás potom čaká repre pauza. Chceme do zápasu dať absolútne všetko, chalani majú drajv a chcú ísť za víťazstvami, za potvrdením horných pozícií, za potvrdením vzostupu našej výkonnosti."

Fanúšikovia si posledný ligový duel užili, menej už samotní tréneri žltozelených. Tri inkasované góly na vlastnom trávniku sú príliš...

"Pracujeme na tom, aby sme neopakovali také divoké výsledky s toľkými gólmi. Máme radi, keď sa fanúšikovia bavia, keď padá veľa gólov, no v určitých defenzívnych situáciách potrebujeme ukázať progres, potrebujeme ukázať tréningový dril. Sústrediť sa a robiť pokroky, za tým si ideme. Nie som teda typ trénera, ktorému je jedno, koľko gólov inkasujeme. Diváci sa musia baviť futbalom, ale na nás musí byť vidieť pokrok. S tým cestujeme do Michaloviec."


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno na sobotné stretnutie do sektoru hostí v Michalovciach bude prebiehať:

  • výhradne vo Fanshope MŠK (štvrtok 14:30 - 18:30 hod.).

Cena vstupenky je 10 €.

Viac informácií u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).


rozhodcovia

Sobotný duel, ktorý štartuje o 18:00 hod, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Bálint Kišš. Na čiarach mu asistujú Milan Štrbo a Matej Zemko.


priamy prenos

Stretnutie proti Michalovciam budete môcť sledovať naživo na internetovej platforme VOYO.


Facebook