Šošoni v repre | Dvaja kmeňoví v ”Áčku”, ďalších osem v ”21”-tke

Najvyššia súťaž má ešte pred jej vyvrcholením na programe poslednú reprezentačnú prestávku, ďalším zrazom bude už len ten pred majstrovstvami Európy. Už tradične si počas nej oblečie "najcennejšie" dresy viacero Šošonov, z prvého mužstva žltozelených to bude tentoraz osmička futbalistov. Okrem nich sú vo výberoch aj ďalší štyria kmeňoví hráči MŠK a viacero mladíkov v ďalších výberoch Sokolíkov.


slovensko "A"

Sokolov čaká predposledný dvojzápas pred júnovými Majstrovstvami Európy v Nemecku. Okrem deviatky bývalých Šošonov sú vo výbere talianskeho trénera Francesca Calzonu aj dvaja kmeňoví hráči MŠK - útočník Dávid Ďuriš a obranca Tomáš Nemčík. Medzi náhradníkov sa opäť dostal gólman Ľubomír Belko.

program zápasov

23.3. Slovensko - Rakúsko 0:2 (0:1) | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Dávid Ďuriš nastúpil v 63. minúte, Tomáš Nemčík do stretnutia nezasiahol.

26.3. Nórsko - Slovensko 1:1 (1:0) Gól SVK: Duda | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Dávid Ďuriš nastúpil na celý duel, Tomáš Nemčík do stretnutia nezasiahol.


slovensko U21

Sokolíci majú v marci pred sebou dva prípravné zápasy - proti rovesníkom zo Španielska a Malty. V 23-člennej nominácii trénera Jaroslava Kentoša sa nachádza aj šestica aktuálnych žltozelených - brankár Ľubomír Belko, obrancovia Patrik Leitner, Dominik Javorček a premiérovo aj Tomáš Jaššo, v strede poľa Mário Sauer a na hrote Timotej Jambor, ktorých na poslednú chvíľu doplnil donominovaný Martin Gomola z nášho "B"-tímu. Vo výbere je aj momentálne Adrián Kaprálik, hrajúci na hosťovaní v Poľsku, a Samo Kopásek obliekajúci dres Prešova. Ďalšia štvorica Šošonov čaká medzi náhradníkmi.

program zápasov

21.3. Španielsko - Slovensko 0:2 (0:1) Góly SVK: Jambor, Kaprálik | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Ľubomír Belko odchytal celý zápas, Mário Sauer, Patrik Leitner a Dominik Javorček si pripísali rovnako 90 minút. Adrián Kaprálik hral do 82. minúty, kedy ho striedal Tomáš Jaššo, a Timo Jambor odohral 63 minút. Samo Kopásek nastúpil v 53. minúte. Maťo Gomola do zápasu nezasiahol.

25.3. Malta - Slovensko 1:4 (0:2) Góly SVK: Veselovský, Tučný, Sauer, Gajdoš | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Tomáš Jaššo, Samuel Kopásek a Martin Gomola nastúpili v základe, pričom prví dvaja odohrali celý duel a Gomi hral do 73. minúty. V 61. minúte naskočila do hry dvojica Timotej Jambor a Mário Sauer, ktorý si aj pripísal tretí gól Slovenska. V 73. minúte sa na ihrisko dostala aj ďalšia trojica Šošonov - Patrik Leitner, Dominik Javorček a Adrián Kaprálik. Ľubomír Belko sledoval zápas z lavičky náhradníkov.


severné macedónsko U21

Severných Macedónčanov preveria v rámci kvalifikačných bojov o EURO 2025 hranom na Slovensku súperi z Gibraltáru a Švédska. V nominácii Balkáncov nechýba ani náš obranca Andrej Stojchevski, ktorý má ešte stále možnosť zabojovať o postup na záverečný turnaj. 

program zápasov

21.3. Severné Macedónsko - Gibraltár 1:0 (0:0) | kvalifikácia EURO 2025

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral s kapitánskou páskou celý duel.

26.3. Severné Macedónsko - Švédsko 0:2 (0:0) | kvalifikácia EURO 2025

Šošon v akcii: Andrej Stojchevski odohral opäť celý duel.


slovensko U19

Tréner slovenskej reprezentácie do 19 rokov Albert Rusnák nominoval 20-členný káder na dva domáce medzištátne zápasy s Írskom. Nominovaná je okrem iných aj trojica Šošonov - brankár Jakub Badžgoň + obrancovia Adam Oravec a Timotej Hranica. Ďalšie trio žltozelených čaká na šancu medzi náhradníkmi.

program zápasov

23.3. Slovensko - Írsko 1:0 (1:0) | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Adam Oravec a Timotej Hranica odohrali celý zápas, Jakub Badžgoň ostal na striedačke. 

26.3. Slovensko - Írsko 1:3 (1:1) Gól SVK: Murko | prípravný zápas

Šošoni v akcii: Adam Oravec, Timotej Hranica ani Jakub Badžgoň nezasiahli do odvetného stretnutia.


slovensko U18

Sokolíkov do 18 rokov čaká v marci iba kontrolný zraz v Poprade. V 23-člennom kádri sa nachádza štvorica hráčov MŠK - brankár Jakub Jokl, obranca Marek Rehák a útočníci František Kóša i Michal Pekelský.


Facebook