Proti hladnému súperovi byť tými hladnejšími po výhre

Cítite to? Nemyslíme teraz ochladenie, ale opäť vôňu ligového futbalu pod Dubňom. Potešili nás reprezentanti a teraz veríme v pozitívny jesenný finiš aj zo strany Šošonov. 

Po reprezentačnej prestávke nastupujeme opäť pred domácimi tribúnami, keď v rámci 15. kola privítame Košice. Favorit je jasný, rozhoduje sa však na ihrisku, čo prizvukuje aj tréner Jaroslav Hynek.

Stretnutie na Štadióne MŠK Žilina má v sobotu výkop pred kamerami VOYO o 15:00 hod. Rozhodovať ho bude ako hlavný arbiter Michal Smolák.

VSTUPENKY SÚ K DISPOZÍCII ONLINE.


novinky u súpera

Košice sa predstavia pod Dubňom v rámci najvyššej súťaže po deviatich sezónach. Odvtedy je to prakticky i fakticky úplne nový klub, nová história košického futbalu. K tomu patrí nový stánok - Košická futbalová aréna, v ktorej sa predstavili už aj Šošoni. Tú "vyrabovali" v rámci 4. kola po troch góloch podčiarknutých výborným výkonom Ľuba Belka. Odvtedy už na lavičke nováčika ligy nepôsobí Anton Šoltis, ktorého pred dvomi týždňami nahradil Ján Kozák mladší. Mohla, resp. stále za to môže nelichotivá séria nepriaznivých výsledkov, ktorá východniarov zosadila na 10. priečku a reálny boj o záchranu. Treba však priznať aj to, že nemalú zásluhu na tom má aj rozsiahla maródka v drese žlto-modrých.

Viac si o Košičanoch prezradíme už tradične v predzápasovom Bulletine MŠK.


Historická bilancia: ŽILINA – KOŠICE 1  1 0 0  3:0

dokázať to zopakovať

Šošoni sa vracajú do akcie na domácom trávniku. S trénerom Jaroslavom Hynkom sme sa vrátili otázkou aj k poslednému vystúpenie pred repre pauzou.

"Prídu aj stretnutia, kde budeme musieť dobre brániť a my sme zápas v Trenčíne vyhodnotili tak, že aj keď je to na inej umelej ploche ako tej našej, chceli sme eliminovať rýchlosť a hlad súpera. Áno, nevychádzali nám veci tak, ako sme chceli. To je priestor na zlepšenie a ďalšiu prácu. V defenzíve sme spravili z 80 % dobrú prácu, ale v ofenzíve sme prechody neriešili dobre, to sme si vyhodnotili ako kritické miesto. S tým prejavom sme si chceli vyskúšať, sledovať isté veci, a to sa aj stalo," prezradil český kormidelník, pričom viac k tejto téme povie aj v sobotnom Bulletine.

Aká je v tíme nálada po návrate všetkých reprezentantov?

"Od stredy sme kompletní, robíme maximum pre to, aby sme sa znova čo najlepšie naladili na seba po reprezentačných povinnostiach a aby sme zápas po repre znova zvládli. Jedenkrát sme to už zvládli, raz to však môže byť zhoda okolností. Dokázať to opakovať a znovu sa na to skoncentrovať, to už je potom o skúsenosti a znalosti. Je treba podať taký výkon, aby sme sa držali na miestach, kde všetci chceme. Chceme zrušiť tieto "poreprezentačné" mýty. To ukazuje kvalitu tímu. Najlepšie družstvá majú veľa reprezentantov a dokážu okamžite prepnúť, skoncentrovať sa a vyhrávať."

Súper sa aktuálne zmieta vo výsledkovom kŕči, nový tréner Ján Kozák mladší mal počas reprezentačnej prestávky väčší priestor na budovanie nových mechanizmov.

"Proti Košiciam sme jasný favorit. V tomto nemôžeme chodiť okolo horúcej kašeKošice ale budú hladné po výhre. Za tým jednoznačne pôjdu a nič nám neuľahčia. Práve naopak. Navyše, teraz mali väčší čas na napredovanie. My musíme byť v tomto smere ešte hladnejší po výhre. Chceme zopakovať domáce výkony a potešiť fanúšikov. Verím, že prídu a spoločne si užijeme sobotný podvečer."


pred výkopom gratulujeme

Pred samotným výkopom sa bude na čo pozerať. Okrúhleho životného jubilea sa totiž dožil náš dlhoročný vedúci tímu Marián Varga. Oceňovať budeme aj jedného z hráčov MŠK.


vstupenky iba online

Na sobotné stretnutie bude otvorená západná a východná tribúna (rodinný sektor).

Predaj vstupeniek na sobotný zápas proti Košiciam bude prebiehať iba online:


parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu alebo Ľavobrežnú - nový zjazd)
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn alebo Ľavobrežnú - nový zjazd)
    • Na duel proti Košiciam môžete využiť ZJAZD A VÝJAZD z Ľavobrežnej ulice (musíte ísť na Kysuckú ulicu a cez kruhový objazd pokračovať smerom na Martin) priamo k západnej aj za východnú tribúnu (viď mapka).

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor Jánošíkov dvor (partner nášho rodinného sektora) pre najmenších Šošonov, ktorý je otvorený na všetkých ligových stretnutiach sezóny.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 13:00 - 15:45 hod.


polčasový kvíz, si pripravený?

Už je nemenným pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj Bulletin alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno. Tentoraz hráme o plnú tašku novinky Treska Cottage od PRETO Ryba Žilina, doplnky a vitamíny od SP Service Pharma a darčekové predmety DOXXbet.


bulletin pred zápasom

Aj proti Košiciam sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne.

Dočítate sa v ňom:

  • o kritike z Trenčína, role favorita i správnom mixe zostavy po repre pauze očami Jaroslava Hynka,
  • o detailnom rozbore súpera a iných produktoch či zľavových kupónoch našich partnerov.
  • o výmenách trávnikov na tréningových plochách v Budatíne a Strážove i chystanej výmene na hlavnej ploche Štadióna MŠK.

rozhodcovia

Sobotný duel 15. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák. Na čiarach mu asistujú Mário Roszbeck a Juraj Halíček.


priamy prenos

Stretnutie proti Košiciam budete môcť sledovať naživo iba na portáli VOYO.


Facebook