Proti Moravciam bude potrebný ešte lepší výkon než s Trenčínom či Košicami

Po dvoch týždňoch sa vraciame pod Dubeň a veríme, že vy sa naň vrátite spolu s nami v čo najväčšom počte. Zároveň sa vraciame s výhrou z Košíc a pohárovým postupom z Teplej.

A čo môže byť lepšou pozvánkou na futbal ako ideálny termín – sobota 18:00 hod., ideálna forma – 1. miesto v tabuľke a ideálna gólová efektivita – až 11 presných zásahov v úvodných štyroch kolách. Proti nám však bude stáť tím Zlatých Moraviec, ktorý nezažíva ideálny vstup do ročníka. O to precíznejšie a sústredenejšie treba k sobote pristúpiť, aby sme aj naďalej mohli viesť ligový pelotón. Tak to vníma aj tréner Jaroslav Hynek.

Sobotný duel má výkop o spomínaných 18:00 hod. pod taktovkou hlavného rozhodcu Erika Gemzického.


novinky u súpera

Viacero ex-Žilinčanov, nový tréner a nový vietor v Zlatých Moravciach. Tie sa posilnili, zlepšili herný prejav, no zatiaľ to nepretavili do gólov a tým pádom ani výsledkov. Tréner Vladimír Cifranič, známy z pôsobenia v Trenčíne, forsíruje útočný futbal, ktorý ale stačil doteraz iba na bod proti Trnave. Naposledy ich vybrejkovala Dunajská Streda a prehry prišli v Skalici i Podbrezovej. Každopádne však vôbec netreba preceňovať aktuálne postavenie oboch - ani nás, ani súpera. Viac sa budeme súperovi venovať v Bulletine MŠK.


Historická bilancia: ŽILINA – ZLATÉ MORAVCE   49  35  4  10   114:47

zradné pozerať sa iba na tabuľku

Tréner Jaroslav Hynek napriek aktuálnej forme krotí eufóriu, ktorú na prvý pohľad prináša jednoznačné víťazstvo v Košiciach.

"Nie všetko sme urobili dobre, ale zatiaľ nám to dáva pozitívne výsledky. Boli sme odmenení za tvrdú prácu a za to, čo sme urobili skvele. Je potrebné sa na to pozerať z viacerých uhlov. Výkon tímu však v posledných zápasoch išiel smerom hore, otrepali sme sa po vypadnutí z Európy a je vidieť, že sa hráči koncentrujú. Trafili sme sa aj do zostavy. Nepreceňujeme však výhru v Košiciach, pretože tá prišla aj vďaka neefektivite súpera, my sme boli zas maximálne efektívni," hovorí na margo poslednej ligovej výhry český kormidelník.

"Zlaté Moravce, naopak. Podávajú veľmi dobré výkony, akurát nezbierajú body a čakajú na výhru. Preto to môže byť zradné, keby sme sa pozerali iba na tabuľku. Čakáme naozaj náročný duel, v ktorom budeme musieť podať ešte lepší výkon než proti Košiciam či Trenčínu. Je to umocnené aj tým, že v tábore súpera je veľa bývalých hráčov MŠK, ktorí budú motivovaní."

Prví boli Šošoni naposledy pred dvomi rokmi v úvode ročníka 2021/2022. Čiastkové postavenie teší, ale zároveň zaväzuje.
"Nerobil by som z toho žiadne závery. Je stále len začiatok sezóny, zápas od zápasu sa sústredíme už len na ligu. Práve omieľané tabuľkové postavenie nám velí perfektne pristúpiť ku všetkým detailom na trávniku," dodáva tréner Jaroslav Hynek, ktorému aj na sobotný duel bude chýbať z kádra iba zranený Timotej Jambor. Všetci hráči sú po stredajšom pohári pripravení nastúpiť aj ďalej.


pokladňa zatvorená, vstupenky iba online

Na sobotné stretnutie bude otvorená západná a východná tribúna (rodinný sektor).

Predaj vstupeniek na sobotný zápas proti Trenčínu bude prebiehať iba online:


parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu)
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn)
    • Na duel proti Moravciam môžete využiť NOVÝ ZJAZD A VÝJAZD z Ľavobrežnej ulice (zo smeru Bratislava však musíte zísť dole na Kysuckú a cez kruhový objazd pokračovať smerom na Martin) priamo k západnej aj za východnú tribúnu.

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor pre najmenších Šošonov, ktorý bude bývať otvorený aj počas ligových stretnutí novej sezóny.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 16:30 - 18:45 hod.


polčasový kvíz, si pripravený?

Už je nemenným pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj Bulletin, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno. Tentoraz hráme o DOXXbet darčekové predmety, voucher k nášmu partnerovi - reštaurácie Streetfoodie v hodnote 30€ a darčekovú tašku od partnera Valin.


bulletin pred zápasom

Aj proti Zlatým Moravciam sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne.

Dočítate sa v ňom:

  • o spätnej väzbe z Gentu očami Jaroslava Hynka,
  • o detailnom rozbore súpera, H2H štatistikách a iných produktoch našich partnerov,
  • o nových produktoch vo Fanshope MŠK
  • o súboji s brankárskym kolegom v rozhovore s Ľubom Belkom

rozhodcovia

Sobotný duel 5. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Erik Gemzický. Na čiarach mu asistujú Adam Jekkel a Patrik Kmec.


priamy prenos

Stretnutie proti Zlatým Moravciam budete môcť sledovať naživo na portáli VOYO.

Facebook