Posunúť sa ďalej, odraziť sa znova hore

Šošoni sa jednoznačne potrebujú posunúť ďalej. Po európskom konci i poslednom ligovom vystúpení. Odraziť sa môžeme na domácej ploche, proti doteraz pozitívnemu prekvapeniu začiatku ročníka. Trenčín je doposiaľ nezdolaný, hynkovci zas refrešnutí po kompletnom mikrocykle a po nabitom programe predošlých anglických týždňov.

Sobotný súboj 3. kola má na Štadióne MŠK Žilina výkop o 18:00 hod. pod taktovkou hlavného rozhodcu Michala Smoláka. Duel bude vysielaný iba na portáli Voyo. 


novinky u súpera

Trenčania zavítajú pod Dubeň po vyše desiatich mesiacoch. Môže za to aj ich účasť v spodnej šestke, a teda len dva naše vzájomné suely v rámci minulého ročníka. Oba mali remízový rezultát, oba teda nespoznali víťaza po výsledkoch 0:0 u súpera a 1:1 u nás. Tento ročník však odštartovali hráči spod hradu Matúša Čáka o poznanie lepšie, keď vyhrali na pôde Trnavy gólom v nadstavenom čase a triumf potvrdili aj počas minulého týždňa domácou výhrou nad Michalovcami.

Súper tak dúfa v lepšie umiestnenie po dvoch sezónach, kde bojoval iba v skupine o udržanie sa. Pomôcť im k tomu má okrem viacerých nových mien, ktoré si rozoberieme podrobnejšie v Bulletine MŠK, aj nový tréner - skúsený srbský kormidelník Ilija Stolica, predtým okrem iných aj kouč Partizanu Belehrad.

S Trenčanmi je to vždy živé, najmä ofenzívne ladené. Sobotný súboj bude v rámci histórie 72. vzájomný zápas, my v ňom budeme usilovať o 36. víťazstvo.


Historická bilancia: ŽILINA – TRENČÍN   71   35  12  24   137:103

hore-dole

Európsky príbeh skončil, dalo sa to očakávať pri kvalite Gentu, ktorú len potvrdil v ďalšom kole Konferenčnej ligy proti poľskému Pogonu Štetín (výhra 5:0). Zverencami trénera Jaroslava Hynka to napriek tomu zamávalo a poznačilo najmä ich výkon v Podbrezovej. „Keďže súper z Gentu bol naozaj náročný a málokto veril v postup, dalo sa očakávať, že to bude pre nás konečná. Práve v období po vypadnutí sme venovali množstvo času tomu, ako to správne vyhodnotiť a tím čo najlepšie pripraviť. To sa nám proti Podbrezovej nepodarilo ako predtým proti Ružomberku. Na Horehroní nám chýbali emócie a celková energia. Mohli sme sa skúsiť viac vyžmýkať. Nepodarilo sa nám hráčov nastaviť a pripraviť, preto to beriem na seba.

Čoraz viac sa začína spomínať záujem o viacerých Šošonov, zavážilo aj to?

"Hovorili sme si s hráčmi, o ktorých je záujem, aby sme sa maximálne sústredili na náš výkon, aby sme boli úspešní. Snaha nechýbala nikomu, ale presnosť, na ktorú sme zvyknutí a ktorú tím potrebuje, absentovala. Aj to je ďalší faktor, ktorý mohol ovplyvniť duel v Podbrezovej. Bude to určite trvať a budeme sa s tým musieť vysporiadať až do konca prestupového obdobia. Aj pre mňa je to nová skúsenosť."

Čo k súperovi, ktorého štart do súťaže je zatiaľ víťazný?

 „Vždy to je s Trenčínom hore-dole, v sobotu však cestuje k nám a verím, že to nebude mať jednoduché. AS urobil vo svojich radoch viaceré zmeny, my sme zatiaľ stále spolu a bude to najmä o nás, aby sme sa vyladili na sobotný súboj. Verím, že nám pomohol kompletný týždeň, klasický mikrocyklus bez zápasu i viaceré pohovory s hráčmi.“


pokladňa zatvorená, vstupenky iba online

Na sobotné stretnutie bude otvorená západná a východná tribúna (rodinný sektor).

Predaj vstupeniek na sobotný zápas proti Trenčínu bude prebiehať iba online:


Parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu)
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn)
    • Na duel proti Trenčínu môžete využiť NOVÝ ZJAZD A VÝJAZD z Ľavobrežnej ulice (zo smeru Bratislava však musíte zísť dole na Kysuckú a cez kruhový objazd pokračovať smerom na Martin) priamo k západnej aj za východnú tribúnu.

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor pre najmenších Šošonov, ktorý bude bývať otvorený aj počas ligových stretnutí novej sezóny.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 16:30 - 18:45 hod.


polčasový kvíz, si pripravený?

Už je nemenným pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj Bulletin, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno. Tentoraz hráme o DOXXbet darčekové predmety, voucher k nášmu partnerovi - reštaurácie Streetfoodie v hodnote 30€ a darčekovú tašku od partnera Valin.


bulletin pred zápasom

Aj proti Trenčínu sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne.

Dočítate sa v ňom:

  • o lietajúcich myšlienkach očami trénera Jaroslava Hynka,
  • o detailnom rozbore súpera, H2H štatistikách a iných produktoch našich partnerov,
  • o Škriniar Cupe
  • o derby s Trenčínom či vydarenom období bratov Sauerovcov

rozhodcovia

Sobotný duel 3. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák. Na čiarach mu asistujú Ján Pozor a Tobiáš Pacák.


priamy prenos

Stretnutie proti Trenčínu budete môcť sledovať naživo na portáli VOYO.

Facebook