Nehľadieť na formu Trenčína, ale na seba

Do Trenčína nás zavedie najbližšie víkendové kolo, v ktorom sa už v piatok predstavíme proti domácemu AS. Pod hradom Matúša Čáka sme hrali naposledy ešte v úvodnom kole predošlej sezóny, a tak si po vyše roku zmeriame sily s čiernym koňom tohto ročníka na ich umelej tráve znova. Bude to gólová kanonáda? Aj na to sme sa opýtali trénera MŠK Jaroslava Hynka.

Piatkovú predohrávku 14. kola Niké ligy, ktorá má pred kamerami Nova Sport výkop o 17:30 hod., povedie ako hlavný arbiter Lukáš Dzivjak

Vstupenky do sektoru hostí sa predávajú vo štvrtok vo Fanshope MŠK (14-18 hod.).


novinky u súpera

Trenčania zažívajú vydarený ročník a právom okupujú priečky zaručujúce miesto v skupine o titul. Nič na tom nemení ani aktuálne výsledkovo neplodné obdobie, kedy skončili prekvapivo v pohári a v lige klesli z vedúcej pozície na priebežné 3. miesto kvôli štyrom duelom bez výhry. Môže za to rukopis srbského trénera Iliju Stolicu, ktorý to na Považí naštartoval. A naštartoval sa konečne aj otvorený moderný stánok na Sihoti, ktorý pred mesiacom Trenčania otvorili duelom proti Banskej Bystrici. 

S Trenčínom to z historického hľadiska vždy bývali prestrelky a ofenzívne predstavenia. V tomto duchu sa niesol aj náš prvý vzájomný duel sezóny, ktorý sme v 7-gólovom divadle zvládli v pomere 5:2. Pre AS to však bola na dlhé obdobie jediná prehra, keď ho ťahajú predovšetkým legionári - päťgólový Srb Kupusović či nebezpečné krídla - Soares z Kapverd a Gong z Nigérie. Nie je to však iba o cudzincoch, už tradične kvalitnú robotu v akadémii Trenčína odzrkadľuje Gajdoš, Hollý či Kozlovský, ktorých dopĺňa v tejto sezóne aj Kmeť, ktorého forma vystrelila až do reprezentácie.


Historická bilancia: ŽILINA – TRENČÍN  72  36 12 24  142:105

neprikladáme váhu aktuálnym výsledkom súpera

Žltozelení majú za sebou krátky týždeň, keďže len v nedeľu večer dohrávali predošlé kolo a toto nasledujúce má pre nich výkop už piatok. Kabína trénera Jaroslava Hynka s tým už má skúsenosti.

"Tento režim je najnáročnejší. Nemôžeme to v tomto krátkom týždni prepáliť, no nemôžeme mať ani úplné voľno. Máme s tým už skúsenosti a aj hráči vnímajú, kde majú zvoľniť. V takomto zvláštnom mikrocykle nám však pomôže energia, pozitívna energia z víťazstiev. Keď sa vyhráva, všetko sa prekonáva ľahšie. Zároveň je tu kvalitná konkurencia, ktorá je funkčná a nenechá chalanov niečo podceniť."

Čaká nás Trenčín, ktorý po dlhom období na tabuľkovom výslní klesol po posledných stretnutiach v tabuľke na 3. priečku. Zohrá to rolu, resp. môže ovplyvniť náš piatkový duel?

"Nemusíme chodiť ďaleko. Aj my sami sme si to zažili pred rokom, kedy sme mali vlnu smerom nadol a zažili sme si sériu bez výhry. Viedli sme to cez kvalitný tréning, no výsledok neprichádzal. Je náročné dostať sa z toho von, ale pri takej zmene, ktorou sme si prešli my a pred sezónou sa k nej odhodlal aj Trenčín, príde aj pokles. Vtedy sa káže pracovitosť a vytrvalosť tímu. Minulý víkend v Michalovciach iba remizovali, ale Trenčín mal dostatok šancí na výhru. Stále majú obrovskú kvalitu a ide iba o efektivitu."

Umelá tráva znova sľubuje ofenzívne divadlo, čo sa potvrdilo aj u nás v prvom vzájomnom dueli.
"S Trenčínom to vždy bola "gólová bitka", súboje hore-dole, fyzicky náročné stretnutia. Je to aj o taktickom zámere, ktorý na Trenčín chystáme. Chceme byť aktívni a chceme si dať pozor na ich útok. Pod trénerom Stolicom majú zažitý systém a silné individuality vpredu. My sme aj proti silnej Podbrezovej ukázali kompaktnosť, preto verím, že eliminujeme aj Trenčín. Bude to však náročné a ukázalo sa to aj v súboji AS proti Trnave. Preto by som ich posledným výsledkom a sérii neprikladal váhu, pretože každý z tých nevydarených zápasov mohli zvládnuť. Určite to nie je u nich o výkyvoch. Verím, že znova nepadne veľa gólov a potvrdíme defenzívnu hru, ktorú sme naposledy zvládli. Hoci Trenčín má ešte rýchlejších hráčov než Horehronci. Bude to náročné, ale veríme si a chceme sa naladiť na repre pauzu víťazstvom."


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno na piatkové stretnutie 14. kola Niké ligy AS Trenčín - MŠK Žilina do sektoru hostí bude prebiehať výhradne vo Fanshope MŠK (utorok/štvrtok 14:00 - 18:00 hod.).

  • Cena vstupenky je 10 €.

V prípade potreby kontaktujte nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).


rozhodcovia

Piatkový duel, ktorý štartuje o 17:30 hod, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Lukáš Dzivjak. Na čiarach mu asistujú Peter Bednár a Patrik Kmec.


priamy prenos

Stretnutie proti Trenčínu budete môcť sledovať naživo na Nova Sport a na internetovej platforme VOYO.


Facebook