Na Slovane zlepšiť výkon a veriť aj v dobrý výsledok

Po domácom zaváhaní si všetci prajeme čo najskoršie naskočenie opäť na víťaznú vlnu. V 8. kole však cestujeme na pôdu aktuálneho majstra zo Slovana, ktorý síce popri európskych povinnostiach nezachytil úvod ligového ročníka, no stále je jednoznačne najväčší favorit na zisk majstrovskej trofeje. Naposledy sme ho však dokázali na Tehelnom poli dokonale zaskočiť, ako to zopakovať aj tentokrát? Na túto otázku čiastočne odpovedal hlavný tréner žltozelených Jaroslav Hynek.

Nedeľnú dohrávku pred televíznymi obrazovkami TV Dajto so začiatkom o 17:30 hod. povedie ako hlavný rozhodca Peter Ziemba.


novinky u súpera

Po vcelku úspešnom lete a opätovnom kvalifikovaní sa do skupiny Európskej konferenčnej ligy začal Slovan počas tohto týždňa samotné účinkovanie v skupine A. Jeho začiatok mu proti faerskému KÍ Klaksvik vo štvrtok na domácej pôde vyšiel a po otočke z 0:1 na 2:1 dal aspoň sčasti zabudnúť na predošlé nevydarené európske duely. 

Tabuľkou a postavením belasých v nej sa nenechajte zmiasť, majster síce figuruje na 6. mieste, no má v úvode ročníka o dva neodohraté zápasy menej. Navyše len minulý víkend sa na pôde Dunajskej Stredy dočkal prvej prehry v ligovej sezóne. My by sme im však radi pridali ďalšiu porážku, podarilo sa nám to aj v poslednom vzájomnom stretnutí na Tehelnom poli v rámci nadstavbovej časti ligy a podarilo sa nám podobne po európskom zápase zaskočiť aj Trnavu. 

Káder Slovana napriek všetkým diskusiám disponujeme obrovskou kvalitou, pred touto sezónou ho ešte vystužil kanadský brankár Milan Borjan, v obrane Kevin Wimmer z rakúskeho Rapidu Viedeň, z konkurenčných tímov slovenskej ligy posilnili majstra Cesar Blackman (Dunajská Streda) a Kyriakos Savvidis (Trnava). Vpredu stavili belasí na hosťovania - zo Záhrebu prišiel Marko Tolić, z Talianska (Spezia) sa vratil na hosťovanie do konca sezóny odchovanec Dávid Strelec. Z hosťovaní sa zas vrátili do obrany Kenan Bajrić a Matúš Vojtko.

Naopak, v hlavnom meste sa museli vysporiadať s odchodmi viacerých futbalistov - Andre Green, Vernon De Marco, Jurij Medveděv, Dávid Holman, Adrián Chovan, Ezekiel Henty, Giorgi Chakvetadze, Ivan Šaponjić či Žan Medved. 


Historická bilancia: ŽILINA – SLOVAN 144  46 28 70  187:262

ukázať, že sobota bola iba zhoda okolností

Po dlhšom čase prišla pre zverencov trénera Jaroslava Hynka prehra. Muselo to prísť, čo za tým hľadať?
"Dopadlo to výsledkom, ktorý sa nikomu nepáči. Veríme našej zlepšenej defenzíve, toľko gólov dostávať nechceme a mysleli sme si, že už ani nebudeme. Opak bol však pravdou, ukázalo nám to dva faktory - ako byť ešte kvalitnejšie pripravení pri rôznych rozostaveniach súpera a ako robiť ešte lepší tlak na loptu. Toto nás "vykúpalo" v sobotu. So Zlatými Moravcami sme to ešte zvládli, Bystrica v tomto bola skúsenejšia. Preto sme sa do toho prakticky celý zápas dostávali iba ťažko."

Brať do úvahy faktor repre pauzy?

"Hráči dostatočne chceli. Po zápase boli všetci nahnevaní, že sme inkasovali toľko gólov. Niekedy sa to jednoducho nepodarí. Chuť po repre pauze bola vysoká, chyby a góly nás však položili. Urobili sme maximum, hoci výsledok tomu nenasvedčuje. Niekedy vám to súper dobrou defenzívnou taktikou neumožní... Aj silnejším tímom sa stane, že sa nedokážu presadiť. V sobotu sa nám to nepodarilo, teraz je otázka, ako zareagujeme..."

Motiváciu na Tehelnom poli netreba dlhšie hľadať.

"Bude to náročné, lebo ideme na pôdu majstra, veľmi skúseného tímu. Aj keď má svoje problémy - ako herné, tak fanúšikovské, ktoré ho môžu ovplyvňovať... Medzi Slovanom a Bystricou je rozdiel, ja ale silno verím, že na posledný duel zareagujeme kvalitným výkonom. Rovnako ako po Podbrezovej, kde to bol biedny výkon, no zvládli sme následne silný Trenčín. Verím teda, že s rovnakým zápalom ukážeme, že Bystrica bola zhoda okolností a pôjdeme za zlepšenými výkonmi. Uvidíme, na čo to bude stačiť. Slovan má skúsenosť a kvalitu, aj keď sa mu nepodaril úplne štart do ligy. Je schopný podať nadpriemerný výkon a nikdy ho nemôžeme podceňovať."

Tréner súpera avizoval rotáciu zostavy v porovnaní so štvrtkovým európskym súbojom. Navyše, posledný zápas na Tehelnom poli nám dal návod, ako by sa to dalo...

"Aj napriek sobote máme mať prečo správne vysoké sebavedomie. Chalani idú za výkonom, chceme byť odvážni. Samozrejme, na Slovane musíte prečkať nejaké šance domácich, trafiť sa do zostavy a hráči do svojho maximálneho výkonu. Tam treba splniť všetky atribúty. Ukázali sme, že ako v Trnave naposledy či už aj na Slovane sme schopní podať dobrý výkon a aj zvíťaziť. Vieme, aké to bude náročné, no chceme vyhrať, tak by to malo byť vždy. V prvom rade zlepšiť výkon a snáď to bude podporené aj výsledkom."

Ako vyzerajú hráči po zdravotnej stránke?

"Chalani sú zdraví. Timo Jambor už proti Bystrici nastúpil na časť stretnutia a naplno trénuje. Tomáš Hubočan je v štvrtom týždni plného tréningu, tam je to otázne, no môžeme ho využiť. Ide najmä o to, aby sa on cítil pripravený a bolo to jeho rozhodnutie."


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno na nedeľné stretnutie do sektoru hostí v Bratislave bude prebiehať:

  • výhradne vo Fanshope MŠK (štvrtok 14:30 - 18:30 hod.).

Cena vstupenky je 10 €.

Viac informácií u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492). 


rozhodcovia

Nedeľný televízny duel, ktorý má pred kamerami TV Dajto v Bratislave výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Ziemba. Na čiarach mu asistujú Adam Jekkel a Milan Štrbo.


priamy prenos

Stretnutie proti Slovanu budete môcť sledovať naživo na TV Dajto a na internetovej platforme VOYO.


Facebook