Domáca záverečná výzva menom Trnava

Posilnení nielen poslednými výsledkami, ale aj týždňovou mikulášskou akciou, ktorá Šošonom dodala sily pred záverečným zápasom roka 2023 pod Dubňom. A aby to malo správny náboj, proti hynkovcom sa postaví rival z Trnavy, s ktorým si to rozdáme v priamom súboji o priebežnú 2. priečku. Lákadiel je tak, aj napriek chladnému počasiu, hneď niekoľko. 

Piatková predohrávka 17. kola má na Štadióne MŠK Žilina výkop o 17:30 hod. aj pred kamerami Nova Sport. Rozhodovať ju bude ako hlavný arbiter Erik Gemzický.

VSTUPENKY SÚ K DISPOZÍCII ONLINE.


novinky u súpera

Druhý pohárový zástupca Slovenska, ktorý síce už s istotou nepostúpi zo skupiny Konferenčnej ligy, no hanbu si rozhodne v silnej skupine nespravil. Trnavčania sa napriek viacerým prehrám v Európe chytili po slabšom začiatku aj v lige a nenápadne sa šplhajú tabuľkou smerom nahor. K tomu im dopomáhajú aj návraty viacerých zranených hráčov či samotné posily, ktorými Spartak vystužil káder po postupe do spomínanej fázy Konferenčnej ligy UEFA. Samotný káder, výsledky i vzájomné duely zhrnieme podrobnejšie v Bulletine MŠK.


Historická bilancia: ŽILINA – TRNAVA 141  54  37  50  190:171

hľadáme výzvy, piatok je jednou z nich

Zverencov trénera Jaroslava Hynka naposledy nerozhodil ani výrazne podmočený trávnik v Zlatých Moravciach. Kormidelník MŠK si to cení o to viac, že jeho kabína zvykla mať podobné ihriská ako slabinu.

"Áno, chalani vôbec neriešili terén a úplne sa stotožnili s tým, ako je potrebné ten zápas odohrať. Ukázalo to všetkým ďalší rozmer tímu. Chceli sme si urobiť dobrú pozíciu pred piatkovým zápasom, výsledkom i výkonom sa to podarilo. V Moravciach sme zároveň ukázali, že nie sme žiadne "kytičky"."

Tentoraz môžeme očakávať výborne pripravenú plochu, ktorá nebude "kaziť" futbal.

"Budeme hrať doma, čo je pre nás skvelé. Tešíme sa na piatok, Trnava má skúsený tím. Navyše level náročných európskych súbojov ju dostane do úplne inej hernej presnosti a vyzretosti. Trnavský štýl je známy, tréner Gašparík na to spolieha a netají sa tým, že nechce riskovať a hrá pragmaticky na výsledky. Zrejme nás to v piatok čaká. My musíme byť pripravení na všetky alternatívy, pričom doma sme s týmto ich štýlom v minulosti mali problémy. V tíme je dobrá energia, podporili sme to v stredu akciou s fanúšikmi. Verím, že chalani budú optimálne odvážni, aby sme to zvládli a zvíťazili."

Trnava je u súperov vôbec najlepším celkom. Pod vedením trénera Jaroslava Hynka čakáme na domácu výhru nad Spartakom. 

"Hľadáme výzvy, toto je jedna z nich. Áno, Trnavu sme doma doteraz nezdolali. Vyzdraveli sa im však hráči, prídu oddýchnutí a plne nachystaní. Verím, že aj toto prispeje ku kvalite stretnutia a naplno sa ukáže, že sa hrá o 2. miesto. Pre nás ide aj o prestíž – ukázať fanúšikom, že sme doma schopní takýto duel zvládnuť."


vstupenky online

Na piatkové stretnutie bude otvorená západná a východná tribúna (rodinný sektor).

Predaj vstupeniek na sobotný zápas proti Trnave bude prebiehať online:


parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu alebo Ľavobrežnú - nový zjazd)
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn alebo Ľavobrežnú - nový zjazd)
    • Na duel proti Trnave môžete využiť ZJAZD A VÝJAZD z Ľavobrežnej ulice (musíte ísť na Kysuckú ulicu a cez kruhový objazd pokračovať smerom na Martin) priamo k západnej aj za východnú tribúnu (viď mapka).

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor Jánošíkov dvor (partner nášho rodinného sektora) pre najmenších Šošonov, ktorý je otvorený na všetkých ligových stretnutiach sezóny.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v piatok otvorený od 15:30 - 18:15 hod.


polčasový kvíz tentoraz až so štyrmi cenami

Už je nemenným pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj Bulletin alebo to len tak natipuj. Tentoraz až prví štyria neodídu naprázdno. Tentoraz hráme o 30 € voucher od Streetfoodie, pobyt v rezorte Jánošíkov dvor v Zázrivej, Poukaz do Detského sveta v OC Mirage a darčekové predmety DOXXbet.


bulletin pred zápasom

Aj proti Trnave sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne.

Dočítate sa v ňom:

  • o charaktere z Moraviec očami Jaroslava Hynka,
  • o detailnom rozbore súpera,
  • o januárovej seriálovej pecke,
  • o iných produktoch či zľavových kupónoch našich partnerov.

rozhodcovia

Piatkový duel 17. kola, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Erik Gemzický. Na čiarach mu asistujú Ján Pozor a Adam Jekkel.


priamy prenos

Stretnutie proti Trnave budete môcť sledovať naživo na Nova Sport a na portáli VOYO.


Facebook