Dvakrát sme proti Slovanu viedli, aj tak odchádzame bez bodu po prehre 2:3
Fortuna liga,
nedeľa 6. 3. 2022 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
2:3(1:1)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Góly: 42. Kopas (pok. kop), 59. Ďuriš - 45. a 75. Weiss ml. (prvý z pok. kopu), 81. Mráz
ŽK: 45. Rusnák, 45. Jánošík, 61. Gono, 80. Slebodník - 56. Bozhikov, 65. Lovat, 90. Mustafić
Diváci: 1167
Rozhodca: Ziemba - Hancko, Jekkel
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 56% - 44%

Strely/na bránu: 15:14 / 8:6

Priame kopy: 15:8

Rohy: 6:3

Ofsajdy: 5:3

Fauly: 22:20

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Rusnák, Kopas (C), Nemčík, Anang (46. Owusu) - Slebodník, Mráz, Gono (83. Myslovič) - Jánošík (66. Kaprálik), Iľko (83. Paur), Ďuriš

ŠK Slovan Bratislava
Chovan - Pauschek, Kashia, Bozhikov (C), Lovat (88. De Marco) - Mustafić, Kankava - Green (71. Barseghyan), Weiss ml. (90. Agbo), Zmrhal (71. Čavrić) - Šaponjić (71. Mráz)
Zápasové menu
Záver víkendu priniesol pod Dubeň aj záverečný zápas 1. kola nadstavby, ktorý postavil proti sebe dva najúspešnejšie kluby novodobej histórie. A že to nie je iba štatistika z minulosti, ale vždy to má náboj a najmä kvalitu, predviedli oba tímy už v prvom polčase. Aktívnejší Šošoni z toho však vyťažili iba jeden gól rovnako ako súper a do kabín sa šlo s remízovým stavom. Vo vyrovnanejšom druhom dejstve sme znova šli do vedenia, bohužiaľ, jednogólový náskok sme nielen neudržali, ale dokonca inkasovali aj tretí gól.

Už po niekoľkýkrát sme tak videli v súboji s belasými výborný futbal, niekoľkýkrát, žiaľ, s neúspešným výsledkom 2:3 pre naše farby.


ZOSTRIH ZÁPASU


V prvom súboji nadstavbovej časti už mohol tréner Peter Černák počítať s uzdraveným Bensonom Anangom, ktorý sa postavil na ľavý kraj obrany. Do brány sa po Salzburgu postavil opäť Ľubomír Belko, s kapitánskou páskou po týždni viedol žltozelených znova Adam Kopas. Naopak, defenzíve stále chýbal pre zranenie Ján Minárik.

Samotný šláger tohto víkendu začal aktívne najmä z našej strany. Prvýkrát to z diaľky vyskúšal Benson Anang, no jeho krížna strela minula priestor troch žrdí. V ďalších minútach si najprv Ľubo Belko v bráne efektne poradil s napádajúcim Weissom a následne sme Slovan zovreli v šestnástke, čo nám zmaril postranný rozhodca ofsajdovým verdiktom. V 10. minúte sa pripomenuli po prvý raz aj hostia, s Weissovou technickou strelou si "Belo" poradil. Nebezpečný priamy kop z kopačky Adama Kopasa zase nedokázal umiestniť hlavou Paťo Iľko. V ešte väčšej šanci sa ocitol náš krídelník hrajúci dnes na hrote o dve minúty neskôr, sám pred brankárom Chovanom zakončil hlavičkou, bohužiaľ, len do jeho náručia. Ďalšia štandardka v podaní Kopasa znamenala ďalšiu nebezpečnú situáciu, tentokrát chýbal kúsok Tiborovi Slebodníkovi. Štadiónom sa ozvalo gól v 30. minúte, no radosť Šošonov bola krátka. Zakončenie Tibora Slebodníka po centri Ananga podľa VAR-u neprešlo celým objemom za bránkovú čiaru a Chovanovi doslova pristala lopta od brvna v náručí. Príležitosť zakričať si gól sme dostali aj o desať minút a konečne sme sa dočkali. Po faule na prenikajúceho Slebodníka si postavil penaltu Adam Kopas a bez zaváhania premenil do protipohybu gólmana - 1:0. Neuplynulo ani pár minút na časomiere a rovnakú príležitosť zahrávať pokutový kop dostal po prísnej ruke, ktorú mal padajúci Matúš Rusnák, aj Slovan. Rozhodca vďaka VAR-u ukázal na biely bod a Vladimír Weiss tentokrát vyšiel z minisúboja s Belkom víťazne. Do šatní sa tak napokon odchádzalo s remízovým stavom, hoci prvý polčas sme boli lepší, čo nás vzhľadom na konečný výsledok mrzí o to viac...

Poďme však do druhého dejstva, kde už nastúpili lepšie hostia zo Slovana, o čom svedčila najmä šanca najaktívnejšieho z nich - Vladimíra Weissa. Jeho pokus na bránu však úspešne zblokoval v páde náš obranca. V 52. minúte nás ešte vo väčšej tutovke zachránil skvelým zákrokom nohou proti Šaponjićovi Ľubo Belko, a stále sme tak držali vyrovnaný stav. Z nenápadnej príležitosti Šošonov v 59. minúte sa napokon vykľul druhý gól, i druhýkrát vedúci presný zásah MŠK. Dávid Ďuriš si na pravej strane hodil loptu na ľavačku a aj s prispením jemného teču trafil presne k bližšej žrdi - 2:1. Po následnom striedaní Kaprálika za Jánošíka z odrazenej lopty takmer znovu Chovana prekvapil Tibor Slebodník. Nádherný projektil vyškriabal s vypätím všetkých síl gólman Slovanu nad. Diváci znovu len tak zahučali po ponuke Patrika Iľka, ktorý v ohni nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. Pre razantnú zmenu sa rozhodol Slovan, keď v 71. minúte vystriedal až trojicu ofenzívnych hráčov, čo sa ukázalo ako kľúčové. S uplynutím 75. minúty sme si však nepostrážili Weissa a ten presne mierenou strelou spoza vápna, bohužiaľ, vyrovnal po druhý raz v zápase. A bolo ešte horšie. Opäť za tým bol aktívny Weiss, ktorý prakticky rozhodol zápas pre slovan, keď v tomto prípade v role prihrávajúceho našiel v šestnástke striedajúceho Samuela Mráza a razom sme prehrávali. Zmeniť sa to pokúšal aj náš striedajúci Myslovič, ale trestuhodne v ťažkej pozícii prestrelil. V závere sme sa snažili niečo spraviť s výsledkom, no centimetre nás delili od vyrovnania v nadstavenom čase. Skóre 2:3, ktoré sa stáva v našich vzájomných súbojoch už pravidelným rezultátom, sa na naše nešťastie už nemenilo.

Budúci týždeň bude okrem nadstavby (hráme v sobotu proti Seredi) patriť aj Slovnaft Cupu. Už v stredu zabojujeme o štvrťfinále Slovenského pohára proti Komárnu, vstupenky sú v predaji za 1€ cez Ticketportal.


HLASY PO ZÁPASE
Peter Černák, tréner MŠK Žilina
"Chalani odohrali vynikajúci zápas s dobrým súperom. Mrzí nás to, že dvakrát vedieme a nedotiahneme zápas nielenže do víťazného konca, ale ani do bodového. Mali sme lepší prvý polčas s mnohými príležitosťami, no pri všetkom rešpekte k súperovi sme išli do kabín iba za remízového stavu. Slovan mal zas šance po zmene strán, ukázali sa tam jeho individuality, ktorým sme dopriali trochu viac priestoru a oni rozhodli. Zlomilo sa to na detailoch. Budem sa opakovať, že som hrdý, celý realizačný tím je hrdý na chalanov za to, ako sú ochotní makať pre tím. Som presvedčený, že touto cestou budeme úspešní už v najbližších zápasoch."
Vladimír Weiss st., tréner ŠK Slovan Bratislava
"Jeden z najlepších zápasov v lige tento rok. Prvý polčas sme trochu spali. Občas sme nepozorní a súper nás dnes za to potrestal. Doťahovať výsledok bolo ťažké, ale ukázali sme v závere efektivitu. Žilina hrala dnes výborne. Vlado ukázal skúsenosti a kvalitu, na to tu je. V lige by sme mali dominovať s týmto kádrom. Vo futbale sa môže stať všeličo, ale boli by sme hlupáci, ak by sme si teraz nechali vziať titul. Najmä, ak mužstvo teraz šliape."
Filip Mráz, stredopoliar MŠK Žilina

"Je to veľká smola, keďže v prvom polčase sme boli lepším mužstvom. Navyše sme dvakrát viedli, no odchádzame smutní. Podľa mňa jeden z našich najlepších výkonov. Bola tam z našej strany bojovnosť, srdce, tímovosť. Rozhodli ale individuality... Slovan, aj keď nie je v zápase lepší, dokáže jednotlivcami rozhodnúť zápas, ako sa stalo aj dnes. Vyrovnali sme sa mu dnes, mrzí to, lebo dnes sme mali minimálne na bod."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
nedeľa 6. 3. 2022 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
2:3(1:1)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Góly: 42. Kopas (pok. kop), 59. Ďuriš - 45. a 75. Weiss ml. (prvý z pok. kopu), 81. Mráz
ŽK: 45. Rusnák, 45. Jánošík, 61. Gono, 80. Slebodník - 56. Bozhikov, 65. Lovat, 90. Mustafić
Diváci: 1167
Rozhodca: Ziemba - Hancko, Jekkel
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 56% - 44%

Strely/na bránu: 15:14 / 8:6

Priame kopy: 15:8

Rohy: 6:3

Ofsajdy: 5:3

Fauly: 22:20

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Rusnák, Kopas (C), Nemčík, Anang (46. Owusu) - Slebodník, Mráz, Gono (83. Myslovič) - Jánošík (66. Kaprálik), Iľko (83. Paur), Ďuriš

ŠK Slovan Bratislava
Chovan - Pauschek, Kashia, Bozhikov (C), Lovat (88. De Marco) - Mustafić, Kankava - Green (71. Barseghyan), Weiss ml. (90. Agbo), Zmrhal (71. Čavrić) - Šaponjić (71. Mráz)
SÚVISIACE ČLÁNKY
07.03.2022"Konečne už dotiahnúť zápas do víťazného konca..." verí Dávid Ďuriš
05.03.2022Nadstavbu začíname atraktívnym domácim súbojom proti Slovanu

Facebook