Jarnú časť sme odštartovali po zlom druhom polčase vysokou prehrou v Ružomberku
Fortuna liga,
pondelok 14. 2. 2022 od 15:00
Štadión pod Čebraťom
5:1(1:1)
MFK Ružomberok - MŠK Žilina
Góly: 31. a 57. Bobček, 61. Lichý, 69. Boďa, 85. Rymarenko - 24. Kopas (pok. kop)
Diváci: 711
Rozhodca: Kráľovič - Jekkel, Zemko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 49% - 51%

Strely/na bránu: 15:12 / 9:4

Priame kopy: 8:10

Rohy: 4:6

Ofsajdy: 1:2

Fauly: 14:14

ZOSTAVY
MFK Ružomberok
Krajčírik - Fabiš, Luka, Mojžiš, Madleňák - Luterán (46. Lichý), Kochan - Gerec (67. Ďungel), Domonkos (67. Boďa), Regáli (82. Múdry) - Bobček (82. Rymarenko)

MŠK Žilina
Belko - Rusnák, Kopas, Minárik, Anang (69. Owusu) - M. Sauer (69. Myslovič), Gono, Iľko - Addo (61. Slebodník), Paur (C), Ďuriš
Zápasové menu
Pondelková dohrávka 20. kola bola pre futbalistov MŠK Žilina zároveň jarnou premiérou vo Fortuna lige. Na Liptove to proti domácemu Ružomberku za slnečného počasia a na výbornom trávniku bolo z našej strany vcelku slušné, gólovo sme to ale vyjadrili iba po premenenej penalte. Domáci ešte do prestávky odpovedali a rozhodujúcu pasáž predviedli okolo 60. minúty, kedy nám dvomi gólmi po ich typických protiútokoch nedovolili pomýšľať na bodový zisk. Náskok ešte navýšili, a tak sme po katastrofálnom výkone v druhom polčase odišli domov s vysokou prehrou 1:5.

ZOSTRIH ZÁPASU


V prvom jarnom zápase vypadlo trénerovi Petrovi Černákovi niekoľko hráčov skrz zdravotné problémy, čo na druhú stranu otvorilo dvere do základnej jedenástky Máriovi Sauerovi i Henrymu Addovi z našej úspešnej "19"-tky.

Úvod nám jednoznačne patril, Addo hneď po niekoľkých sekundách pálil ešte nevýrazne, v 5. minúte ale už Jakub Paur unikol domácej obrane, s koncovkou si však nepotykal, keď netrafil bránu. Ľubo Belko v našej bráne musel zasahovať prvýkrát po hlavičke Bobčeka. Až následne to trochu utíchlo, z hluchého úseku nás nevytrhol center Matúša Rusnáka, na druhej strane ani snaha Gereca, ktorého zdĺhavé premýšľanie vystihli naši obrancovia. Túto pasáž ukončil, na našu radosť, otvárací gól stretnutia. Rýchly brejk vracal spätnou prihrávkou pod seba Jakub Paur, Luka v sklze zastavil loptu rukou a po krátkej porade s postranným rozhodcom odpískal ten hlavný pokutový kop. Z bieleho bodu sa nepomýlil Adam Kopas, ktorý strelil náš prvý jarný gól a zároveň svoj premiérový gól za "A"- tím - 0:1. Vedenie nám vydržalo iba sedem minút, Domonkos jemným centrom našiel na prednej tyči Bobčeka, ktorý to z otočky trafil presne k tyči. Hneď z protiútoku sme už-už dvíhali ruky Benson Anang pravdepodobne centroval, lopta sa ale krútila pod brvno a iba pohotový zásah Krajčírika zachránil domácich od druhého gólu. Do opätovného vedenia sme nešli ani po akcii Iľka z ľavej strany a jeho dokonalom centri na Sauera, ktorý z voleja nenamieril medzi tri žrde. Aktivitu v prvom dejstve sme tak pretavili iba do jedného gólu, pričom vedenie sme do prestávky udržať nedokázali. 

Aj po zmene strán sa museli činiť gólmani takmer ihneď po začatí. Bobček po menšom zaváhaní otestoval pozornosť Belka, Sauer na opačnej strane ihriska po prienikovej prihrávke Rusnáka neprekonal vybehnutého Krajčírika. Viackrát sa nám črtali zaujímavé brejkové situácie, z jednej sľubnej nevyťažil viac Iľko. Straty lopty na jednej i druhej strane "smrdeli" gólom, jedna taká sa nám vypomstila v 57. minúte. Zmätok v našej šestnástke sme vyriešili iba nedôrazným a navyše nepresným odkopom presne k Bobčekovi, ktorý zaznamenal hlavou svoj druhý gól v zápase. Presný zásah domácich nás zamrazil, čo sa nám stalo gólovo osudným znovu aj o štyri minúty. Domáci nás prečíslili pred Belkom a Lichý sa mohol nášho gólmana spýtať, kam má namieriť. Ruža bola na koni, Regáli sa pretlačil do zakončenia, toho ešte stihla defenzíva v žltozelenom zblokovať, lopta sa však odrazila k striedajúcemu Boďovi, ktorý taktiež poľahky skóroval a definitívne zlomil náš odpor. Striedania sa snažili našu hru oživiť, ale oproti prvému dejstvu sme boli iba svojim tieňom. Nezmenila to ani strela Iľka, ktorého stihli dostúpiť obrancovia Ružomberka. Pred našou svätyňou sme si vydýchli po strele Lichého, ktorý z ideálnej "parkety" prestrelil. V 85. minúte ale zvýšil už na 5:1 z pohľadu domácich Rymarenko, keď sa individuálne presadil cez nášho obrancu a s prispením tyče nás knokautoval. Zápas ukončil razantný priamy kop Adama Kopasa, ktorý vyboxoval Krajčírik.

Reparát môžeme a aj musíme zložiť už o týždeň doma v šesťbodovom zápase proti Michalovciam. Výkop je naplánovaný opäť o 15:00 hod. v sobotu 19. februára.


HLASY PO ZÁPASE
Peter Struhár, tréner MFK Ružomberok
"V prvom polčase, so zreteľom na situáciu v klube, covid a zranenia, sme sa pomalšie rozbiehali. V tejto časti stretnutia si obe mužstvá vytvorili aj nejaké šance, ktoré nekončili gólom. Po pokutovom kope prišla naša veľmi dobrá reakcia v podobe vyrovnania. Potom sa polčas viac – menej dohrával. Do prestávky sme náš zámer celkom neplnili. V kabíne sme si povedali, čo chceme hrať. Vstup do druhej polovice bol o dosť lepší, chalani si začali viac veriť, boli sme agresívnejší. A čo rozhodlo? To že sme mali väčšiu kvalitu v útočnej fáze, nestrácali sme ľahké lopty a hrali sme veľmi rýchlo po zisku lopty, z čoho pramenil aj druhý gól. Chlapci sa potom bavili futbalom, vôbec nešetrili krokmi.“
Peter Černák, tréner MŠK Žilina
"Dnes podľa mňa rozhodol druhý gól zápasu, ktorý všetko zlomil. Dovtedy sme hrali dobre, mali sme dostatok príležitostí, ale to, čo sa dialo potom, je neospravedlniteľné a nemôže sa nám to stávať. V prvom dejstve sme mali viaceré dobré situácie, ktoré sa dali dotiahnuť do gólu, či už to bol Kubo Paur alebo Mário Sauer. Z tohto pohľadu nás to veľmi mrzí, lebo zápas sme mohli skôr zlomiť úplne na inú stranu. Na "keby" sa však nehrá. Súper sa dostal vyrovnávajúcim gólom do zápasu, v druhom polčase po našej obrovskej chybe strelil jednoduchý druhý presný zásah a odvtedy začal dominovať. My sme nedokázali ustáť tlak a agresivitu Ružomberka v pokutovom území, ktorý zvíťazil zaslúžene. Aj keď dostaneme lacný gól, musíme inak zareagovať, postaviť sa tomu spoločne ako tím. Nesmieme sa takto psychicky zrútiť. Všetko to boli pekné góly, no dalo sa im zabrániť väčšou agresivitou a dostupovaním v šestnástke aj od vrchných hráčov. Stále nám na potvrdenie postupu do prvej šestky ostávajú dva zápasy. Teraz nás doma čakajú Michalovce, ktoré vôbec nemôžeme podceniť. Naopak, máme pred nimi a pred ich hrou zdravý rešpekt. My však musíme a chceme odčiniť všetko, čo sa dnes udialo v druhom dejstve. Verím, že si to chalani uvedomia a o týždeň získame tri body."
Adam Kopas, obranca MŠK Žilina
"Zápas sme začali aktívne. Dostali sme aj do prvej veľkej šance stretnutia, a hoci sme ju zahodili, nezlomilo nás to. Vzápätí sme sa dokázali ujať vedenia, i keď súper o chvíľu vyrovnal trochu lacným gólom do kabíny. V druhom dejstve sme boli málo dôrazní a kvôli tomu sme aj inkasovali toľko gólov, čo sa nám nemôže stávať v takýchto dôležitých zápasoch. Navyše, za jeden polčas. Premiérový presný zásah za "Áčko" ma určite potešil, no koniec koncov nemôžem sa z toho teraz tešiť, keď sme zároveň päťkrát inkasovali. Myslím si, že všetky góly boli z kategórie lacných. Buď sme vypustili súboj s hráčom, alebo sme boli nedostatočne dôrazní v našom pokutovom území. Súper dnes potrestal každú našu väčšiu či menšiu chybu. Keby sme po prvom zásahu pridali z ďalšej príležitosti aj druhý, tak by sme to boli možno my, kto by sa dnes tešil. Na to sa však nedá vyhovárať, ani spoliehať a my musíme ísť ďalej, zahodiť to za hlavu a poctivo sa pripraviť na ďalší duel. Nemôžeme sa dívať, či hráme pekne alebo škaredo, jednoducho musíme už získať tri body."
Fortuna liga,
pondelok 14. 2. 2022 od 15:00
Štadión pod Čebraťom
5:1(1:1)
MFK Ružomberok - MŠK Žilina
Góly: 31. a 57. Bobček, 61. Lichý, 69. Boďa, 85. Rymarenko - 24. Kopas (pok. kop)
Diváci: 711
Rozhodca: Kráľovič - Jekkel, Zemko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 49% - 51%

Strely/na bránu: 15:12 / 9:4

Priame kopy: 8:10

Rohy: 4:6

Ofsajdy: 1:2

Fauly: 14:14

ZOSTAVY
MFK Ružomberok
Krajčírik - Fabiš, Luka, Mojžiš, Madleňák - Luterán (46. Lichý), Kochan - Gerec (67. Ďungel), Domonkos (67. Boďa), Regáli (82. Múdry) - Bobček (82. Rymarenko)

MŠK Žilina
Belko - Rusnák, Kopas, Minárik, Anang (69. Owusu) - M. Sauer (69. Myslovič), Gono, Iľko - Addo (61. Slebodník), Paur (C), Ďuriš
SÚVISIACE ČLÁNKY
16.02.2022Jakub Paur: "Vybuchnutie v Ružomberku odčiniť sobotným zápasom o všetko."
13.02.2022V pondelok v Ružomberku získať tabuľkovú pôdu pod nohami + otvorený aj sektor pre hostí
11.02.2022Jarná premiéra Šošonov v Ružomberku odložená na pondelok

Facebook