Začína FIFA PRO League: Šošonov zastupuje odchovanec a bývalý hráč Timotej Starinský alias Cristy
Už pred letom, kedy boli pozastavené všetky futbalové súťaže, sa šošoni začali angažovať aj v Esports svete. Po e-Fortuna liga Challenge, kde nás medzi fortunaligistami zastupoval Ján Bernát, sa na konci októbra rozbieha esportová online liga, kde má zastúpenie aj MŠK Žilina.

Žltozelených bude v hre FIFA 21 zastupovať náš bývalý mládežnícky hráč Timotej Starinský.


reprezentovať šošonov čo najlepšie

V pondelok 26. októbra sa rozbieha v esports svete prvá profesionálna esportová online liga na Slovensku. Vo FIFA PRO League sa predstaví 10 hráčov, medzi ktorými bude mať zastúpenie aj MŠK Žilina. Žltozelené farby bude, podobne ako v máji v prípravnom zápase proti zástupcom AS Trenčín, hájiť odchovanec Akadémie MŠK Žilina a náš bývalý hráč Timotej Starinský alias Cristy.

"Tak ako som povedal už pri mojej e-sportovej premiére za MŠK, reprezentovať šošonov je pre odchovanca Akadémie MŠK vždy česť. Aspoň touto cestou by som chcel MŠK vrátiť to, čo mi v mojom detstve či puberte dala. To sú najmä správne základné morálne hodnoty - rešpekt, pokoru, cieľavedomosť, za čo klubu patrí vďaka," hovorí náš bývalý hráč, ktorého na ceste e-sports oficiálne podporuje ďalší ex-šošon Denis Vavro.

Spomínaná esportová liga sa neodohrá v režime FIFA ULTIMATE TEAM, na ktorý sú hráči zvyknutí, ale v režime KICK-OFF, čo znamená hra za reálne tímy s aktuálnymi súpiskami.

"Pod hlavičkou FIFALEAGUE budem hrať prvýkrát, preto som sám zvedavý, ako to bude vyzerať a ako to celé dopadne. Chcel by som zdôrazniť kvalitu súperov, organizátorom sa podarilo dať dokopy mená z úzkej česko-slovenskej špičky. Preto sa teším na každý jeden zápas, tobôž keď na sebe budem mať "oblečený" žltozelený dres," dodáva 85. najlepší hráč sveta v hre FIFA na PS4 za rok 2020, ktorý patrí medzi najlepších hráčov FIFA na Slovensku. Ku Cristyho úspechom patrí víťazstvo na turnaji Western Europe FGS Championship, čo bol oficiálny turnaj organizovaný priamo spoločnosťou EA SPORTS, teda akási Liga majstrov medzi FIFA hráčmi. Zároveň je účastníkom 1. Cool Ligy pre TOP10 hráčov z Česka a Slovenska. 


zápasy nášho zástupcu môžete sledovať naživo

Desať zástupcov slovenských a českých klubov si zmeria sily v najbližších deviatich týždňoch. Zápasy sú naplánované vždy v pondelok a vo štvrtok od 19:00. Každý zápas bude vysielaný a komentovaný na fifaleague.sk .

Facebook