Viktor Pečovský novým asistentom trénera pri ”A”-tíme, nahradí Norberta Guľu
Po takmer dvoch rokoch sa do "A"-tímu vracia legenda slovenských trávnikov - Viktor Pečovský. Tentoraz však už nie do hráčskej kabíny, ale tej trénerskej, kde nahradí v pozícii asistenta trénera odchádzajúceho Norberta Guľu. Skúsený tréner sa totiž rozhodol prijať novú trénerskú výzvu v zahraničí.

Peči bude pomáhať na lavičke svojimi skúsenosťami už v nedeľnom zápase proti Slovanu.


Peči správnym prepojením medzi hráčmi a trénermi

Trénerský zbor Petra Černáka v závere jesene posilnil z mládeže Ivan Belák. Tentoraz po odchode Norberta Guľu, ktorému klub vyhovel a pustil ho za novou trénerskou výzvou, prichádza z projektu "B"+U19 pre fanúšikov známy a obľúbený Viktor Pečovský. "Peči" doteraz pôsobil ako hrajúci asistent trénera pri "Béčku" Šošonov. Detaily tejto zmeny predostrel športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Norbert Guľa dostal ponuku od nemenovaného zahraničného klubu a po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli umožniť mu pokračovať v trénerskej kariére v zahraničí. Norovi chceme poďakovať za služby, ktoré odviedol pre všetky mládežnícke kategórie pri výchove hráčov a aj pre prvý tím MŠK. V novom klube mu želáme veľa úspechov," povedal Karol Belaník na adresu odchádzajúceho asistenta trénera, ktorý by mal v najbližších dňoch podpísať zmluvu s novým zamestnávateľom zo zahraničia.

"Do realizačného tímu "A"-mužstva sme sa rozhodli posunúť Viktora Pečovského, ktorého netreba nikomu predstavovať. Nielenže úžasného hráča a bývalého reprezentanta, ktorý sa pripravoval u nás na trénerskú kariéru v mládežníckych kategóriách, chceme etablovať na tejto pozícii. Vzhľadom na svoje bohaté skúsenosti môže spraviť to správne prepojenie medzi hráčskou kabínou a trénerským "staffom". Viktor je vnímaný chalanmi ako nedávny aktívny hráč, preto môže byť jeho futbalový prehľad prospešný pre všetky strany," dodáva športový manažér žltozelených.


MŠK navždy v srdci

Starší z bratskej dvojice Guľovcov - Norbert - prišiel pod Dubeň do Akadémie MŠK Žilina na jar 2017 a v MŠK si prešiel okrem dorasteneckých kategórií aj "B"-tímom. Od roku 2020 zastával pozíciu asistenta trénera pri "A"-mužstve Pavlovi Staňovi a neskôr aj terajšiemu kormidelníkovi Petrovi Černákovi.

"Som veľmi rád, že som mohol byť päť rokov súčasťou MŠK Žilina, kde sa absolútne stretlo moje videnie futbalu a môj trénerský pohľad s klubovou filozofiou. Naše myslenie teda bolo prepojené, videl som v tom zmysel, pretože sa pravidelne vychovávajú hráči pre "A"-tím. Stretol som tu veľa výborných ľudí, za čo som vďačný. Dostal som šancu v mládeži, "B"-tíme i "Áčku". Mohol som viesť mnoho skvelých hráčov, ktorí sa svojím vývojom dostali až do prvého tímu, kde sú teraz ťahúňmi. Som za to rád, že sa to podarilo. Rozhodol som sa ale v tejto chvíli prijať novú výzvu. Nič to nemení na tom, že klub MŠK Žilina mi zostane v srdci a budem mu naďalej fandiť," hovorí už bývalý tréner Šošonov, ktorý si premiérovo vyskúša zahraničný trénerský chlebík.


pomôcť, poradiť skúsenosťami 

Do kabíny "A"-tímu prichádza legenda a najmä chodiaca skúsenosť, z ktorej môžu čerpať všetci mladí Šošoni. Stále rekordné číslo 422 odohraných zápasov v najvyššej súťaži hovorí samé za seba. Viktor Pečovský - nový asistent trénera MŠK Žilina.

"Veľmi si vážim túto šancu a ponuku pôsobiť v najvyššej súťaži, nakoľko som trénerom ešte krátko. Teším sa, že klub cíti v mojej osobe dôveru. Určite budem chcieť pomôcť trénerom zo svojho uhla pohľadu a zároveň vďaka mojim skúsenostiam poradiť chalanom na trávniku. Verím, že si to sadne a budeme z toho všetci len a len prosperovať," hovorí "Peči", ktorý v šatni MŠK sedel ako hráč deväť rokov - od roku 2011 až do roku 2020.

Facebook