V stredu žreb mládežníckej Ligy majstrov
V stredu 27. januára sa od 12:00 hod. uskutoční vo švajčiarskom Nyone žreb UEFA Youth League 2020/2021, v ktorej sa predstaví druhýkrát vo svojej histórii aj MŠK Žilina.

Opäť budeme figurovať v majstrovskej vetve, kde sa dokopy predstaví 32 tímov, ktorých doplní ďalších 32 tímov, ktoré kopírujú seniorskú Ligu majstrov.


medzinárodná konfrontácia alfa a omega

Po ročnej pauze sa v prestížnej mládežníckej Lige majstrov predstavia aj dorastenci MŠK Žilina. Tentoraz dostanú príležitosť hráči s ročníkom narodenia 2002, pričom do stretnutí môžu zasiahnuť aj traja hráči s ročníkom narodenia 2001. "Keďže pri jarnom prerušení súťaže sme boli v I. lige staršieho dorastu U19 na prvom mieste, Slovenský futbalový zväz nás nominoval do tejto súťaže ako zástupcu za Slovensko," ozrejmuje našu druhú účasť v tejto súťaži riaditeľ Akadémie MŠK Jaroslav Bačík.  

Ako sa kvôli pandémii prerušili viaceré súťaže, aj UEFA Youth League presunula svoj štart z jesene na jar. "Tak ako UEFA odložila všetky kvalifikačné zápasy mládežníckych reprezentácií, tak sa odložila aj Youth League. Presunula sa teda na marec 2021. S tým bude zmenený aj zaužívaný formát. Síce ostali dve vetvy - majstrovská a vetva, ktorá kopírovala seniorskú Ligu majstrov, ale v aktuálnom ročníku sa budú prelínať. Zároveň sa bude hrať na jeden zápas, ihneď play-off vyraďovacím spôsobom, v ktorom proti sebe nastúpi 64 tímov."

Hracie dni sú naplánované na 2., resp. 3. marca. Šošonom určí stredajší žreb jedného zo siedmich možných súperov (viď nižšie). "V žrebe si nevyberieme ľahkého súpera, sme poučení aj súbojom proti francúzskemu Montpellieru z roku 2018. Všetko sú to majstri svojich krajín, my sme predovšetkým radi za každý medzinárodný zápas. Pre náš klub, našu akadémiu je medzinárodná konfrontácia prioritou a dôležitou súčasťou pri rozvoji hráča. V našej skupine sú mená ako Benfica Lisabon, čo je minuloročný finalista súťaže či Crvena zvezda, ktorá patrí medzi najlepšie akadémie v Európe. Keďže sa hrá na jeden zápas, domáce ihrisko bude určite výhodou. Predovšetkým veríme, že zápasy sa odohrajú v plánovanom termíne a my sa opäť budeme môcť porovnať s najlepšími v Európe."


skupina 3

Angers SCO (Francúzsko)

SL Benfica (Portugalsko)

KRC Genk (Belgicko)

AC Sparta Praha (Česko)

Odense BK (Dánsko)

FC Bazilej (Švajčiarsko)

FK Crvena zvezda (Srbsko)

MŠK Žilina (Slovensko)


V stredu môžete sledovať žreb naživo v stredu od 12:20 hod. na uefa.com.

Facebook