V sobotu ukrojiť z náskoku Serede
Po týždňových povinnostiach v pohári pretavených na postup do štvrťfinále Slovnaft Cupu pokračuje pre futbalistov MŠK Žilina Fortuna liga jej druhým nadstavbovým kolom. Tentoraz cestujeme k tabuľkovému susedovi - do Trnavy, kde domáce stretnutia hráva Sereď. Tímu s najlepšou jarnou formou chceme pripraviť prvú stratu bodov. Ako na to, prezrádza kormidelník MŠK Peter Černák.

Sobotný duel s výkopom o 15:00 hod. rozhoduje ako hlavný arbiter Bálint Kišš.


novinky u súpera

Stopercentná. Taká je bilancia Serede na jar, ktorá si v doterajších štyroch dueloch pripísala štyri výhry. Nielenže tak má vôbec najlepšiu formu v lige, no s prehľadom odrazila útok konkurentov na hornú šestku a dokonca predbehla pred štartom nadstavby na 5. priečke práve náš tím. ŠKF potvrdil formu už v generálke na ligu, kde dokázal zdolať na Pasienkoch Slovan 2:1. Formu si preniesol aj do ligy, kde postupne vyhral nad Michalovcami, Senicou, v spornom a ostro polemizovanom dueli aj nad Zlatými Moravcami a naposledy prekvapil aj Trnavu.

Čo sa týka kádra, v ŠKF ORION TIP Sereď nepokračujú po zime Andrej Kadlec (MTK Budapešť), Ľubomír Michalík (Galanta), Alexander Tóth, Nikola Gatarič (obaja ukončenie zmluvy), Dominik Kříž (ukončené hosťovanie z Plzne), Ondrej Machuča (Třinec), Bernard Karrica (ukončené hosťovanie Rijeka), Dejan Iliev (po hosťovaní z Arsenalu zamieril do Trenčína), Samuel Prachar (Pohronie) a Ayotunde Ikuepamitan. Do kádra, naopak, pribudli ligou odskúšané mená ako Petr Bolek (Karviná, hosťovanie), Martin Šulek (Trenčín), Martin Košťál (Jagiellonia), Andrej Fábry (Dunajská Streda, hosťovanie) a severomacedónsky obranca Todor Todoroski (Radnički Niš).  


od zápasu k zápasu

Šošoni si počas týždňa konečne zakričali víťazný pokrik, ktorý ich pred nahusteným programom určite najlepšie povzbudí. Peter Černák bol rovnako rád za výhru, na ktorú sme čakali od Michaloviec.

"Mali sme za cieľ víťazstvo, ktoré bolo potrebné a ktorým z nás niečo opadlo. Podarilo sa, dotiahli sme to do postupu. Program je nahustený, preto je víťazstvo potrebné do ďalšej práce." 

Pozeráme sa na sobotný duel ako šesťbodový vzhľadom na tabuľku? "Každý súboj v prvej šestke je náročný, no o to sme sa snažili. Každý duel ale hráčom pomôže a v sobotu chceme niečo ukrojiť z manka, ktoré máme na Sereď. Súper má veľa skúsených hráčov, sú dobre organizovaní a ich postup do prvej šestky sa dal očakávať. Vieme o ich rýchlych prechodoch do útoku. Vieme aj o poslednom vzájomnom stretnutí a nevydarenom úvode. Vstup do duelu je a aj bude dôležitý. My vieme, čo chceme a potrebujeme hrať, aby sme uspeli. Súper má formu, no my sa toho určite nebojíme. Naopak, je to výzva uspieť tam."

Ako vyzerajú zdravotné výpadky v tíme? "Pred každým jarným duelom sme museli riešiť výpadky - či už covidové alebo zdravotné. Ani sobota nebude výnimkou. Verím však, že budeme mať kompletný káder v rámci možností."

Hľadíme už aj na stredajšie štvrťfinále proti Trnave? "Ideme od zápasu k zápasu, i keď si uvedomujeme, že pohár je v aktuálnej situácie akousi prioritou. Bude závisieť predovšetkým od zdravotného stavu hráčov. Najbližšie týždne, mesiace sú vrcholom sezóny. Verím, že to dokážeme správne zladiť v oboch súťažiach." 


otvorený aj sektor hostí

Aktuálne nariadenia nielenže povoľujú otvorený sektor hostí, ale predčasne sa menia aj podmienky vstupu na štadión. V zmysle najnovších opatrení môžu diváci navštíviť futbalové štadióny bez obmedzení - rušia sa režimy OTP, OP či OP+.

Predaj vstupeniek bude prebiehať v sobotu priamo pred štadiónom v Trnave u bezpečnostného manažéra MŠK Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492). Prosíme všetkých potenciálnych záujemcov, aby ho vopred kontaktovali.

Cena vstupenky je 7€.


rozhodcovia

Sobotný zápas 2. kola nadstavby, ktorý má v Trnave výkop o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Bálint Kišš. Na čiarach mu asistujú Martin Vitko a Mário Roszbeck.


priamy prenos

Stretnutie proti Seredi budete môcť sledovať naživo na internetovej platforme VOYO.


Facebook