V sobotu proti Moravciam pokračovať v atmosfére predošlých domácich zápasov
Sobota a futbal. Tradičná kombinácia, ktorá bude pod Dubňom tentoraz v rámci 5. kola Fortuna ligy. V ňom privítame na domácom trávniku futbalistov ViOnu Zlaté Moravce, ktoré patria k našim obľúbeným súperom. Aby však neostalo iba pri minulosti a papierových prognózach, trénerský štáb prizvukuje okrem jasného cieľa aj dôležitosť koncentrácie.

Sobotný duel s výkopom už o 16:00 hod. povedie ako hlavný arbiter Filip Glova.


novinky u súpera

Aj v novej sezóne dostal dôveru vedenia tímu z Požitavia skúsený tréner Ján Kocian. Bývalý reprezentačný kormidelník Slovenska pracuje s pozmeneným kádrom oproti minulému ročníku. Z ViOnu odišiel okrem iných Peter Čögley, Peter Kolesár, Matúš Kira či naposledy počas týždňa grécka ofenzívna opora Alexandros Kyziridis. Naopak, aj túto sezónu hosťuje od nás v súperovom tábore Samuel Suľa, prázdne miesta zaplnili aj novici Adam Brenkus a Timotej Múdry či bývalý mládežnícky reprezentant Tomáš Vestenický.

Náš súper má vo vyrovnanej tabuľke zatiaľ dva body za dve domáce remízy so Skalicou (2:2) a Liptovským Mikulášom (1:1). Na ihriskách súperov prehrali v Trnave (0:2) a v Dunajskej Strede (0:3). 


žiadne uvoľnenie, podcenenie, nekoncentrácie

Šošoni v Trnave prehajdákali dvojgólové vedenie, čo zdravo štve kabínu žltozelených. Detailne zhodnotil tento zápas i tréner Jaroslav Hynek, ktorý tam videl pozitíva - štandardky, i negatíva - nízka odvaha. 

„Štandardkami sme si pomohli. Z doterajších siedmich strelených gólov sme dali až tri po štandardkách, čo je skvelé. Venujeme sa im, pilujeme ich na tréningoch a hráči na to reagujú dobre. Asistent Martin Kuciak to postupne posúva a sme radi, že si nimi môžeme pomôcť. Niektoré veci a automatizmy v ofenzíve totiž potrebujú trochu viac času, kým v nich naberieme väčšiu odvahu. Práve na odvahe sme pohoreli aj v Trnave. Keby sme boli odvážnejší, niekedy trpezlivejší a splnili veci z tréningu na sto percent, tak by sme mali väčšiu šancu uspieť.“

Proti Zlatým Moravciam sme v pozícii favorita, navyše tento súper pod Dubňom nemá najlepšie výsledky. Ako sa na takéto tvrdenia pozeráte?

„My sme takisto dlho nevyhrali v Trnave a boli sme blízko, aby sme tam uspeli. Každý tím má svoje prednosti i limity. Zlaté Moravce odohrali zaujímavé stretnutia, určite to nie je tak jednoznačné, že by mali byť posledné v tabuľke s dvomi bodmi. Nebude to jednoduché. My sme možno v prvej polovice tabuľky, no je to veľmi vyrovnané. Šup-šup a môžeme byť v tej druhej. Preto jednoznačne ideme za víťazstvom. To je pre nás priorita. A aj smerom k fanúšikom a ku kulise, akú sme si nachystali v predošlých stretnutiach, sa toho chceme držať. Určite my ako realizák nedopustíme, aby tu bolo nejaké uvoľnenie, podcenenie, nekoncentrácia. S hráčmi sme sa bavili a nik nie je spokojný, ako to dopadlo v Trnave. Zápas s Moravcami je pre nás ďalšie pričítanie bodu z Trnavy, či to bude mať efekt alebo nie. Chceme vyhrať.“

V rámci prepojenia tribún s hráčmi to vyšlo proti DAC-u i Bystrici. Čo fanúšikom pripravíte v sobotu?

„Verím, že ofenzívny futbal, pri ktorom spojíme veci a skúsenosti z Trnavy a posunieme sa ďalej. Skúsime niektoré veci u hráčov refreshnúť. Dúfam, že dáme góly a fanúšikom bude sobota pod Dubňom chutiť," hovorí kormidelník MŠK, ktorému budú v sobotu chýbať dhodobí maródi Dominik Javorček i Benson Anang, ktorý sa už zapojil do tréningu s mužstvom.


pokladňa otvorená

Pred sobotným duelom bude:

  • otvorená Pokladňa 1 (búdka pri Holiday Inn - dve okienka) od 14:00 - 16:45. (viď mapka).

Upozorňujeme, že ceny priamo na pokladni pred zápasom sú zvýšené, preto odporúčame výhodnejší a pohodlnejší predpredaj cez Ticketportal.sk.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufet v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


otvorená západná a severná tribúna

Na ligový duel bude otvorená západná a severná tribúna.

Východná tribúna je aj naďalej uzatvorená, čo nás mrzí, ale deje sa tak z dôvodu odporúčania Policajného zboru. Rovnako tak z dôvodu bezpečnosti fanúšikov kvôli výstavbe na Ľavobrežnej, Uhoľnej ulici a priľahlých plochách.


fanshop otvorený

Nový Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 14:00 - 16:45 hod.

Fanshop MŠK bol presťahovaný z južnej tribúny (Uhoľnej ulici) kvôli stavebnému ruchu na západnú tribúnu, ktorá je aktuálne otvorená pre fanúšikov. Fanshop je tak k vám teraz podstatne bližšie.


bulletin pred zápasom opäť v tlačenej verzii

Aj proti Moravciam sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, rozdávať sa bude zdarma pri vstupoch na štadión. Dočítate sa v ňom o:

  • cvičení štandardiek, ktoré nám proti Trnave vychádzali či o odvahe očami trénera Jaroslava Hynka 
  • opäť aj o špeciálnom promo kóde od DOXXbetu na voľnú stávku v hodnote 5€.
  • detailnom rozbore súpera i porovnaní H2H.

rozhodcovia

Sobotný duel 5. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 16:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Glova, na čiarach asistujú Tomáš Straka a Peter Čajka.


priamy prenos

Stretnutie proti Zlatým Moravciam budete môcť sledovať naživo iba na portáli VOYO.

Facebook