V reprezentačných dresoch 11 hráčov ”A”-tímu
Fortunaligový kolotoč sa na dva týždne zastavil, pretože na programe je prvý asociačný termín v súťažnom ročníku 2020/2021. Reprezentačné povinnosti v aktuálnej sezóne neminú ani šošonov. V národných výberoch sa predstavia až jedenásti žltozelení hráči z "A"-tímu. Zároveň ďalší hráči MŠK odcestovali zas do slovenskej "19"-tky, ktorá absolvuje iba kontrolný zraz.

v slovenskej "dvadsaťjednotke" osmička šošonov

Tréner slovenského výberu do 21 rokov Jaroslav Kentoš povolal na kvalifikačný dvojzápas proti Švajčiarsku hneď osem hráčov MŠK. 

V nominácii sa nachádzajú: Samuel Petráš, Kristián Vallo, Adam Kopas, Branislav Sluka, Miroslav Gono, Patrik Myslovič, Ján Bernát a Dávid Ďuriš. V zozname náhradníkov je Martin Gamboš.

program slovenska "21

4.9. Švajčiarsko "21" - Slovensko "21" 4:1 (2:0)

Šošoni v akcii: Branislav Sluka hral celý zápas, Kristián Vallo a Patrik Myslovič odohrali prvý polčas, Dávid Ďuriš nastúpil po prestávke a hral do 80. minúty, Ján Bernát nastúpil v 81. minúte. Miroslav Gono, Samuel Petráš ani Adam Kopas do stretnutia nezasiahli.

8.9. Slovensko "21" - Švajčiarsko "21" 1:2 (0:0)

Šošoni v akcii: Branislav Sluka hral celý zápas, Dávid Ďuriš hral do 76. minúty, Patrik Myslovič nastúpil v 76. minúte, Ján Bernát prišiel na trávnik v 83. minúte. Miroslav Gono, Samuel Petráš, Kristián Vallo ani Adam Kopas do stretnutia nezasiahli.


vahan premiérovo v áčku

Pozvánku do národných výberov dostali aj legionári pôsobiaci pod Dubňom. Premiérovej nominácie za arménsky seniorský výber sa dočkal náš a zároveň aj najlepší ligový strelec Vahan Bichakhchyan, ktorý bude čakať na šancu v zápasoch UEFA Ligy národov - ligy C proti Severnému Macedónsku a Estónsku. 

program Arménska

5.9. Severné Macedónsko - Arménsko 2:1 (2:0)

Šošon v akcii: Vahan Bichakhchyan do stretnutia nezasiahol a duel presedel na lavičke.

8.9. Arménsko - Estónsko 2:0 (1:0)

Šošon v akcii: Vahan Bichakhchyan nastúpil v 64. minúte a pripísal si tak debut v "A"-tíme.


fazla v kvalifikácii proti Španielom

Severomacedónsku U21 s Enisom Fazlagićom čakajú duely proti Španielsku a Faerským ostrovom. Krajina nášho stredopoliara má slušne rozbehnutú kvalifikáciu na EURO, pričom práve duel so Španielmi bude šlágrom ich Skupiny 6.

program Sev. Macedónska

3.9. Severné Macedónsko "21" - Španielsko "21" 0:1 (0:0) 

Šošon v akcii: Enis Fazlagić odohral 62 minút.

8.9. Faerské Ostrovy "21" - Severné Macedónsko "21" 1:2 (0:1)

Šošon v akcii: Enis Fazlagić odohral 90 minút a na konci stretnutia videl žltú kartu.


kiwi v šlágri proti rusom

Poliak Jakub Kiwior figuruje v nominácii rovnakej vekovej kategórie na zápasy proti Estónsku a Rusku, kde je jeho reprezentácia v Skupine 5 na druhom mieste práve za Rusmi, ktorých Poliaci privítajú doma.

program Poľska

4.9. Estónsko "21" - Poľsko "21" 0:6 (0:3) 

Šošon v akcii: Jakub Kiwior odohral celé stretnutie.

8.9. Poľsko "21" - Rusko "21" 1:0 (0:0)

Šošon v akcii: Jakub Kiwior odohral celé stretnutie.

Facebook