V pondelok v Ružomberku získať tabuľkovú pôdu pod nohami + otvorený aj sektor pre hostí
Tak napokon až 57-dňový zimný pôst od ligového futbalu je ukončený. V pondelkovej dohrávke sa totiž pre futbalistov MŠK Žilina začína jarná časť Fortuna ligy, ktorú odštartujú na pôde neďalekého Ružomberka.

Pred 81. vzájomným súbojom proti Liptákom predostrel svoje bezprostredné pocity pred jarnou ouvertúrou hlavný tréner Peter Černák.

Pondelkový duel pod Čebraťom s rovnakým výkopom o 15:00 hod. rozhoduje ako hlavný arbiter Peter Kráľovič.


novinky u súpera

Hneď úvodné jarné kolo spojí vo vzájomnom súboji dohromady dva celky zo žilinského kraja, pričom oba zimovali v hornej šestke. Ružomberok patrí medzi šťuky aktuálneho ročníka, keď trochu nečakane naháňa najvyššie pozície. Jesennú fazónu potvrdil aj u nás, kde sa mu podarilo zvíťaziť 2:0. Keď sa však pozrieme na konsolidovaný káder, zložený výlučne zo slovenských hráčov, postavenie Liptákov v tabuľke nečakané nie je. Okrem pomenovania "čierny kôň" ročníka sa aktuálne pýšia až ôsmimi nerozhodnými výsledkami, čo je najviac remíz spomedzi všetkých mužstiev. 

Ruža urobila počas zimnej prestávky v kádri iba minimálne zmeny - dva hráči odišli (Takáč a Kostadinov), dvaja zas mužstvo spod Čebraťa posilnili (Lichý, Domonkos). Liptáci počas zimy absolvovali tréningový kemp v Turecku, kde sa okrem iných stretli rovnako ako my s ruskou školou - Dynamom Moskva, ktoré zdolali 2:1. Celková bilancia Liptákov v príprave činí šesť víťazstiev a jednu prehru. Čo sme už predznamenali - tíme trénera Petra Struhára "šarapatí" ochorenie dnešnej doby - čo napokon aj spôsobilo odloženie duelu až na neskorší, pondelkový termín.


Historická bilancia: ŽILINA – RUŽOMBEROK  80   42 17 21   141:80 


uhrať dobrý výsledok

Pocity z prípravy i herný progres predostrel tréner Peter Černák už na tlačovej konferencii vo štvrtok. Ligové napätie sa zvyšuje, aká panuje atmosféra v tíme pár hodín pred výkopom?

"Vážim si, že vytvárame naozaj silný kolektív. Starší hráči pristúpili k začleneniu mladších chalanov ukážkovo. Aj preto je nálada v kabíne výborná a správne bojová. Chalani cítia, že sme sa posunuli počas prípravy v niektorých veciach. Najmä tomu veria a vidia pokroky na ihrisku. Prvé tri zápasy sú aktuálne kľúčové, verím tímu a tomu, že budeme súčasťou prvej šestky aj po základnej časti. 

Ako správne uchopiť veľké víťazstvo z utorka a víťaznú emóciu preniesť aj do pondelkovej dohrávky? "Pre celý klub, ale aj fanúšikov to bol veľký impulz. Verím, že z toho vyťažíme maximum. Je možné, že niektorí chalani z U19 nastúpia aj v pondelok. Do každého duelu ideme s cieľom vyhrať. Karty sa ale rozdajú až na ihrisku. Poznáme silu súpera, je to konsolidovaný tím s kvalitnými hráčmi a individualitami. Pod kvalitným trénerom hrajú organizovaný futbal. Nečaká nás nič ľahké, no ideme tam s cieľom uhrať dobrý výsledok a pomôcť si tak v tabuľke," dodáva tréner pred prvým ostrým jarným duelom. 


otvorený aj sektor hostí

Poďme povzbudiť Šošonov hneď v prvom jarnom zápase do neďalekého Ružomberka. Opatrenia konečne povoľujú otvorený sektor hostí. 

Predaj vstupeniek bude prebiehať v pondelok priamo pred vstupom do sektora hostí. 

Cena vstupenky je 6€.

Upozorňujeme, že pri vstupe na štadión musíte spĺňať všetky aktuálne nariadenia.

  • Osoba musí byť kompletne očkovaná, t. z.:
    • osoba najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky, alebo
    • osoba najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky, alebo
    • osoba najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19, avšak nie viac ako jeden rok po aplikácii poslednej dávky, alebo
    • osoba do 12 rokov a dvoch mesiacov veku.
  • osoba, ktorá prekonala ochorenie Covid-19:
    • Akceptované je oficiálne potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 nie staršie ako 180 dní.
  • osoba, ktorá má kontraindikáciu očkovania proti ochoreniu COVID-19 a zároveň je schopná sa preukázať:
    • certifikátom o výnimke z očkovania podľa odborného usmernenia MZ SR, ktorý je v prílohe a negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR alebo LAMP testu alebo 48 hodín od odberu v prípade antigénového testu.

rozhodcovia

Pondelkovú dohrávka 20. kola, ktorá má v Ružomberku výkop o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič. Na čiarach mu asistujú Adam Jekkel a Matej Zemko.


priamy prenos

Stretnutie proti Ružomberku budete môcť sledovať naživo aj na internetovej platforme VOYO.


Facebook