U15 na majstrovstvách Slovenska v Poprade napokon na 3. mieste
MŠK Žilina

Aj v tejto sezóne prinesú vyvrcholenie žiackej kategórie majstrovstvá Slovenska v kategórii U15 v NTC Poprade, kde po roku nechýbajú opäť futbalisti MŠK Žilina U15.

Znova sa stretnú štyri najlepšie tímy zo Slovenska (najlepší zo skupiny Bratislava, západ, východ, stred), pričom systémom každý s každým si to rozdajú o majstra Slovenska starších žiakov.

Tentoraz budú súpermi pre zverencov trénera Patrika Mojžiša hráči ŠK Slovan Bratislava, AS Trenčín a 1. FC Tatran Prešov. Šošoni zo svojej skupiny stred postúpili jednoznačne a dominovali aj v nadstavbovej časti.

"Sezónu doposiaľ hodnotíme ako úspešnú, chlapci výborne trénovali, chcú sa zlepšovať. Sme radi, že sme splnili cieľ, ktorý sme si dali, a to postup na majstrovstvá Slovenska starších žiakov. Za celú sezónu sme prehrali jeden zápas doma s Ružomberkom, v zápasoch sme boli dominantní, strelili sme najviac gólov," hovorí o doterajšom priebehu sezóny hlavný kormidelník U15, ktorý popri lige absolvoval s tímom aj kvalitný turnaj v SAE. "Veľmi nám pomohol práve tento turnaj, kde sme odohrali ťažké zápasy a chlapcom stúplo sebavedomie."

Pred rokom sme obsadili tretiu priečku, dva roky dozadu sme sa tešili z prvenstva. Ako to vidí tréner MŠK tentokrát?

"Záverečný turnaj MSR je vyvrcholením žiackeho futbalového veku, chlapci odohrajú tri ťažké zápasy. Očakávania nemáme, chceme sa prezentovať žilinskou futbalovou cestou a ukázať, že hráči sa zlepšujú a rozvíjajú, lebo rozvoj individuality hráča je pre nás v tomto období kľúčový. Do Popradu je nominovaných 18 hráčov, ide s nami aj Vladko Vaľko z U14. Aj týmto turnajom v Poprade chceme poďakovať klubu vzornou hrou za vytvorené podmienky na tréningový a zápasový proces," uzatvára pred trojdňových turnajom pod Tatrami lodivod Patrik Mojžiš.

program futbalistov mšk

ŠTVRTOK 20.6.

MŠK Žilina - Trenčín 3:2 (2:2) Góly MŠK: Sauer 2, Hroza

Zostava MŠK: Jendrál - Pečarka, Vorčák, Jaššo, Jargaš - Kukulský, Sauer, Javorček - Bortoli, Hroza (50. Vaľko), Mlynár (42. Bistiak)

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U15: "Excelentný mládežnícky zápas. V prvom polčase bol lepší súper, pričom dvakrát vyhrával. Po zmene strán sme boli dominantnejší my, chlapci išli na doraz, okrem kvality ukázali aj veľké futbalové srdce."


PIATOK 21.6.

Prešov - MŠK Žilina 1:4 (1:0) Góly MŠK: Javorček, Sauer, Vaľko, Mlynár

Zostava MŠK: Šugár - Pečarka (61. Jargaš), Zelný, Jaššo, Urbánek - Kukulský (47. Vaľko), Sauer, Javorček (62. Chyla) - Bortoli (36. Matúš), Hroza, Bistiak (36. Mlynár)

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U15: "Zápas dvoch úplne rozdielnych polčasov. V prvom polčase bol súper lepší, presnejší v medzihre a šikovnejšie sa pohyboval. V druhej polovici zápasu sme zlepšili prechodovú fázu z obrany smerom do útoku. Vytvorili sme si tak šance a zápas otočili vo svoj prospech. Stále nie je rozhodnuté o celkovom víťazovi, je teda veľmi dôležité, aby sme zostali ostražití, pokorní mimo ihriska, avšak sebavedomí na ihrisku.."

SOBOTA 22.6.

MŠK Žilina - Slovan BA 2:4 (1:2) Góly MŠK: Hroza, Jaššo

Zostava MŠK: Jendrál - Jargaš, Vorčák, Jaššo, Mlynár (43. Pečarka), Matúš (36. Kukulský), Sauer, Javorček - Bortoli, Hroza, Vaľko (55. Bistiak)

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U15: "Prežívame veľké sklamanie, jeden gól nás delil od titulu. Dnes rozhodla efektivita. Chcem poďakovať chlapcom za dva roky veľmi dobrej spolupráce a rovnako tak celému realizačnému tímu, ktorý vytváral pre hráčov výborné podmienky. Vďaka patrí aj klubu za vytvorené podmienky."

Facebook