U13 & U12 | Zhodnotenie jesene: Mladší žiaci ukážkovo zvládli konfrontáciu so staršími súpermi
Ako posledné kategórie v hodnoteniach jesene Akadémie MŠK prišli tesne pred koncom roka na radu aj mladší žiaci - naša kategória U13 a U12. Náročné súperenie so staršími protihráčmi chalanom problém nerobilo a s touto výzvou sa popasovali viac ako výborne.

V podobne spokojnom duchu sa k jeseni našich mladších žiackych kategórií vyjadrili aj tréneri Martin Repaský a Vladimír Stenchlák.


karanténa nezastavila chuť sa zlepšovať

Hoci sa aj u žiakov vyskytli počas jesene problémy s karanténou, zvládli to naozaj ako profesionáli. V náročných krajských súbojoch druhej najvyššej súťaže proti súperom v kategórii do 15 rokov vôbec nezaostávali a aj vďaka tomu zimujú zverenci trénera Martina Repaského na výbornom treťom mieste.

Pán tréner, ako celkovo hodnotíte jeseň, čo sa týka výkonov aj výsledkov?

"V kategórii mladších žiakov veľmi nejde o výsledky a výkonnostné parametre, ale skôr o to, ako chlapci pracovali. Po tejto stránke som s chalanmi spokojný, aj po covidovej prestávke, kedy sme nemohli trénovať spolu, sa väčšina hráčov vrátila dobre pripravená. Postupne sa celý tréningový proces znormalizoval, k čomu pomohlo aj to, že chlapci na sebe radi pracujú a zdokonaľujú sa."

Aké boli pozitíva na hre mužstva a čo treba ešte počas zimy zlepšiť?

"V celej Akadémii MŠK máme určený istý štýl, ktorý sa snažíme hráčov naučiť. Vždy je to však najmä o individuálnej technike a riešení malých herných situácií ako 1 na 1 či 2 na 2. Je to taký kolotoč, v tomto veku sa niečo naučia, ide im to, no o chvíľu im to z hlavy "vyšumí" a musíme sa k tomu vrátiť. Pracujeme podľa tréningového plánu, ale snažíme sa obmieňať cvičenia, aby to chlapcov predovšetkým bavilo. Je dôležité kombinovať ľahšie, ale aj ťažšie cvičenia, aby sa s radosťou zlepšovali."

Ktorý zo zápasov bol z vášho pohľadu najvydarenejší?

"Ťažko vybrať jeden. Určite ma chalani prekvapili v Kysuckom Novom Meste, kde sme síce prehrali 0:4, ale s ťažkým súperom sa popasovali veľmi dobre. U detí je to veľmi kolísavé, týždeň hrajú výborne, druhý týždeň horšie. Musím ale spomenúť aj jeden zápas z konca minulej sezóny, kedy sme na turnaji zdolali rovesníkov zo Slavie Praha."

Aké sú ciele do jarnej časti? 

"V rámci súťaže sa veľmi nepozeráme na tabuľku a do každého duelu ideme s cieľom vyhrať. Prvoradý je, samozrejme, rozvoj hráčov, aby sa neustále zlepšovali a napredovali, a aby ich futbal bavil."


štatistiky počas jesene (U13)

tímové štatistiky (II. liga SŽ U15)

9 výhier - 0 remíz - 4 prehry

Postavenie v tabuľke: 3. miesto

Počet bodov: 27 bodov

Skóre: 92:28


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Alex Vrábel (17 gólov), Tobias Hrobárik a Šimon Pobijak (po 11 gólov)

Najviac čistých kont: Patrik Zrebný (4 čisté kontá)


dobrá partia = dobré výkony

Šošoni do 12 rokov ukázali počas jesennej časti veľké zlepšenie a kvalitné výkony, čo potvrdzujú aj slová trénera tejto kategórie Vladimíra Stenchláka. Problémy s karanténou a o rok starší súperi nezabránili žltozeleným k progresu a k tomu aj zaslúženému prvému miestu v tabuľke po jesene. A to ešte donedávna hrali na malom ihrisku...

Pán tréner, ako celkovo hodnotíte jeseň, čo sa týka výkonov aj výsledkov?

"Jesennú časť z nášho pohľadu hodnotím vcelku dobre. Myslím si, že sme úspešne zvládli aj obdobie karantén a prekladania zápasov. Chalani svedomito plnili individuálne plány a vždy sa do tréningu vrátili dobre pripravení."

Aké boli pozitíva na hre mužstva a čo treba ešte počas zimy zlepšiť?

"Som veľmi spokojný s bezproblémovým prechodom z malého ihriska (6+1 hráčov) na veľké (10+1). Takisto sa mi páči partia, ktorá sa v kabíne vytvára a utužuje každý dňom viac a viac. Do budúcna by som však chcel popracovať na sebavedomí hráčov, aby sme v prípade nepriaznivého výsledku neskladali hlavy a bojovali až do úplného konca."

Ktorý zo zápasov bol z vášho pohľadu najvydarenejší?

"Najlepším momentom bol pre mňa zápas s Ružomberkom, kde sme dokázali s o rok starším súperom po celý čas herne dominovať. Nakoniec sme zvíťazili 5:1, no mohlo to skončiť aj oveľa viac. Určite najlepší výkon jesene z našej strany."

Aké sú ciele do jarnej časti? 

"Chceme naďalej pokračovať v načatej práci a posunúť chalanov o ďalší futbalový level vyššie. Verím, že sa čo najviac chlapcov presadí v MŠK Žilina aj v budúcnosti."


štatistiky počas jesene (U12)

tímové štatistiky (I. liga MŽ U13)

8 výhier - 1 remíza - 1 prehra

Postavenie v tabuľke: 1. miesto (odohraté o jeden zápas menej)

Počet bodov: 25 bodov

Skóre: 72:11


individuálne štatistiky

Najviac gólov: Mário Charamza (11 gólov), Miloš Králik a Marko Ryšavý (po 7 gólov)

Najviac čistých kont: Martin Meliš (3 čisté kontá)


Facebook