Talentovaný stredopoliar Mário Sauer s prvou profesionálnou zmluvou
Vedenie MŠK Žilina si poistilo služby ďalšieho talentovaného hráča Akadémie MŠK Žilina, 16-ročného Mária Sauera, ktorý už je súčasťou projektu "B"+U19.

Stredopoliar s veľkým potenciálom podpísal so šošonmi prvú profesionálnu zmluvu s platnosťou do konca roku 2023.


Ďalej sa rozvíjať v najlepšej akadémii na Slovensku

Svoju prvú profesionálnu zmluvu v kariére podpísal ďalší z talentov žilinskej akadémie, šikovný 16-ročný záložník Mário Sauer. Vedenie MŠK si poistilo služby rodeného Bratislavčana, ktorý je aktuálne súčasťou projektu B+19, na najbližšie tri roky, a to do 31. decembra 2023.

Postupný prechod k mužom zvláda Mário zatiaľ fajn, už počas jesene bol posunutý do staršieho dorastu, kde si v štyroch zápasoch stihol pripísať dva góly. „Veľmi ma teší, že sa mi darí a klub ma podporuje. Prechod na seniorskú úroveň je náročný, ale verím, že to zvládnem.” S prvým profesionálnym kontraktom tak bol mladý hráč s nadmierou spokojný. Som rád, že tu môžem ostať a ďalej sa rozvíjať. Určite sa chcem čo najskôr dostať k seniorskému futbalu a začleniť sa do A-tímu.

Nádejný stredopoliar je u nás od kategórie U15. Prečo sa rozhodol odísť z hlavného mesta do Žiliny? „Rozhodol som práve kvôli kvalite akadémie a práci s mládežou. Žilina dáva taktiež šancu mladým hráčom v seniorských kategóriách, čo by bolo v mojom predchádzajúcom klube veľmi ťažké, hovorí 180-centimetrov vysoký stredopoliar. „Akadémia MŠK je podľa mňa najlepšia na Slovensku, úroveň je tu určite vyššia ako v iných akadémiách u nás.

Vzorov, v šľapajách ktorých môže ísť a ďalej napredovať, je v klube MŠK veľa. „Vzornú kariéru Akadémiou MŠK spravil Robo Boženík, ktorý je mojím veľkým vzorom a ktorý sa dostal zo Žiliny do zahraničia a úspešne tam pôsobí. Z momentálneho kádra Žiliny je to predovšetkým Jano Bernát," dodáva ofenzívny stredopoliar s veľkým potenciálom.


Facebook