Šošoni v jarnom osemfinále Slovnaft Cupu vyzvú doma Komárno
Vo štvrtok 2. decembra sa v sídle Slovenského futbalového zväzu uskutočnil žreb 5. kola Slovnaft Cupu 2021/2022, ktorý pokračuje osemfinálovými bojmi až v marci budúceho roka.

Medzi šestnástkou najlepších nechýbali ani futbalisti MŠK Žilina, ktorí vyzvú na jar jedno z prekvapení tohtoročného Slovnaft Cupu - druholigové KFC Komárno. Hrať sa bude na jeden zápas pod Dubňom.


doma proti šťuke druhej ligy

V aktuálnom 53. ročníku sme sa ako finalista z predošlej sezóny stretli doteraz s tromi treťoligistami, pričom vždy išlo o veľmi tesné a vyrovnané stretnutia. Šošoni postupne vyradili Bánovú na penalty, Považskú Bystricu a po nečakanej zápletke začiatkom novembra aj Dolný Kubín. Štvrtým súperom bude v boji o štvrťfinále napokon druholigové Komárno, ktoré sa v tohtosezónnej edícii Slovnaft Cupu postaralo o vyradenie už dvoch fortunaligistov. 

Pohár odštartoval KFC jasnou výhrou nad piatoligovou Okoličnou na Ostrove 8:0, následne už prišli domáce výhry nad mužstvami z najvyššej ligy. Najskôr šok a výhra po penaltách nad Dunajskou Stredou, no a potom aj výhra nad Michalovcami v 4. kole 2:1. Komárňancov sme mali pod Dubňom prednedávnom v rámci posledného jesenného kola II. ligy, kde sme brali iba bod za remízu 1:1.


ženy v semifinále proti Košiciam

Vo štvrtok 2. decembra sa uskutočnil aj žreb semifinále Slovenského pohára žien. Šošonky zvíťazili nad Topoľčanmi ešte vo štvrťfinále 3:2 a v semifinále ich čakajú v dvojzápase FC Košice - líder II. ligy žien.

Termíny stretnutí sú 16. marca (doma) a odveta je na programe na východe 6. apríla.

Facebook