”S dobrou hrou prichádzajú aj výsledky,” hovorí líder našej obrany Jakub Kiwior
Jarná časť Fortuna ligy je v plnom prúde a futbalisti MŠK Žilina majú za sebou už dve kolá. Šošoni ich zvládli so ziskom štyroch bodov a pred nimi stoja ďalšie dva súboje, ktorými uzatvoria základnú časť.

Viac nám o aktuálnom období porozprával v rozhovore poľský stopér Jakub Kiwior.

Čo odkazuje fanúšikom?

V mužstve je dobrá chémia, vzájomne si pomáhame

Do jarnej časti Fortuna ligy sme vstúpili ziskom štyroch bodov z prvých dvoch zápasov. Zatiaľ tak panuje v šatni žltozelných dobrá nálada, čo potvrdzujú slová Jakuba Kiwiora.

"Zatiaľ sme s výsledkami spokojní. Prvý zápas sme hrali doma a ukázali sme, že sme na sezónu dobre pripravení. Druhý bol trochu ťažší, hrali sme vonku proti silnému súperovi. Získali sme tam bod, čo je pre nás pozitívne. Rovnako som rád, že naša hra vyzerá dobre a s tým prichádzajú aj výsledky," zhodnotil úvod jari poľský zadák.

"Kiwi" odohral v obidvoch zápasoch plnú minutáž a patrí medzi naše obranné piliere. Pociťuje z toho aj trénerovu dôveru? "Takto sa na to nepozerám. Na každom tréningu sa snažím ukázať, že som dobre pripravený a že mi tréner môže veriť. Samozrejme, som rád, že som odohral obidva celé zápasy." Po zranení Jána Minárika má v obrane nového stopérskeho partnera - Adama Kopasa. Zohratosť obrany to ale neovplyvnilo, nakoľko sa v mužstve už všetci chalani dôverne poznajú. "V kabíne si rozumieme všetci veľmi dobre. Je tu dobrá chémia. Nezáleží na tom, kto nastúpi. Vždy sa snažia všetci chalani podať maximum. Sústredím sa hlavne na svoj výkon a keď treba, tak si s chalanmi navzájom pomôžeme."

Šošonov teraz čakajú posledné dve kolá základnej časti, v ktorých narazia opäť na súperov z hornej šestky. Cieľom sa nemení. "Do každého zápasu ideme s tým, že ho chceme vyhrať. Vždy chceme podať čo najlepší výkon a zápas doviesť do víťazného konca." Najbližšie nás čaká vo forme hrajúca Trnava. Do jarnej časti vstúpili spartakovci tromi výhrami a sú dobre rozbehnutí. "Proti Trnave sme už zvládli zápas u nás na domácom ihrisku. Vonku chceme hrať takisto. Dominovať na lopte a ísť si po víťazstvo," hovorí nebojácne talentovaný obranca.

Momentálne všetci prežívame náročné obdobie s prázdnymi tribúnami, Kubo má však pre všetkých fanúšikov Žiliny povzbudzujúci odkaz. "Všetci hráči sú radi, keď nás fanúšikovia podporujú aspoň na sociálnych sieťach a cez televíznu obrazovku. Cítime, že sú s nami a aspoň takto sa nám snažia pomôcť. Určite je škoda, že nás nemôžu prísť podporiť na štadión a fandiť nám priamo z tribún. Verím však, že sa to čoskoro zmení," dodáva na záver odchovanec poľského GKS Tychy. 


Facebook