Po repre pauze načneme odvetnú časť v sobotu doma proti Trenčínu
Jediná jesenná reprezentačná prestávka preklopila ligu v rámci jej základnej časti do odviet. To znamená, že futbalisti MŠK Žilina sa v 12. kole opäť predstavia doma, keď pod Dubňom privítajú úvodného súpera tohto ročníka - Trenčanov.

O návrate reprezentantov, súperovi či ťahaní s fanúšikmi za jeden koniec povrazu sme sa porozprávali s trénerom Jaroslavom Hynkom.

Sobotný duel s výkopom o 18:00 hod. na Štadióne MŠK Žilina rozhoduje ako hlavný arbiter Lukáš Dzivjak.


novinky u súpera

Premiéra novej sezóny i trénera Jaroslava Hynka prišla v 1. kole na štadióne pod hradom Matúša Čáka. Prešli viac ako dva mesiace a s Trenčanmi sa stretávame opäť. Prekvapivo sme sa v úvodnom meraní síl rozišli bez gólov, a to najmä vďaka kvalitnému výkonu Ľuba Belka i našej slabšej efektivite. Prekvapivé bolo u súpera aj skoré ukončenie spolupráce s trénerom Petrom Hyballom. Šancu tak dostal náš bývalý tréner Marián Zimen, ktorý robil u žltozelených asistenta Adrianovi Guľovi. Ten rozbehol trenčiansky stroj celkom fajn, no v posledných zápasoch ho sprevádzala gólová mizéria, ktorá sa prejavila do štyroch ligových prehier bez presného zásahu.

Trenčín síce padol v tabuľke na nelichotivé pozície, no nielen naše vzájomné zápasy, ale aj kvalita v červeno-bielych radoch predurčujú na zaujímavé futbalové divadlo, ktoré má len ťažko jednoznačného favorita. O to dôležitejšia bude výhoda domáceho prostredia s podporou vašich hlasiviek.

Viac si o AS prezradíme v predzápasovom Bulletine MŠK. 


znova sa rozbehnúť...

Čo najskôr zahodiť za hlavu reprezentačné povinnosti a znova sa prezliecť i v mysli do žltozeleného. To bol zámer predošlých dní od realizačného tímu na čele s Jaroslavom Hynkom.

"Je rozdiel, či vám do výberov odídu dvaja-traja hráči a potom náš počet – 12. Bavili sme sa o tom s vedením, vnímali v minulosti tento problém. Máme s chalanmi nastavenú istú komunikáciu i náročnosť a chceme ju udržať, hoci takto rozhádzané je to náročnejšie skĺbiť. Preladenie je pre reprezentantov zásadná schopnosť a vlastnosť, aby mohli preniesť svoju kvalitu do všetkých tímov, kde hrajú. Sadli sme si s nimi v predošlých dňoch, snažili sme sa to prediskutovať, vypustiť emócie. Najlepšou náplasťou bol tréning, preto sme to trochu spestrili a zároveň oživili naše mechanizmy. Od utorka, kedy chalani postupne prichádzali, sme ich chceli dostať hlavami späť čím rýchlejšie, aby sme naskočili na sobotný domáci zápas správnou nohou.“

Kompletní sme boli až na štvrtkovom tréningu. My sme sa posunuli, od prvého kola sa posunul aj Trenčín. Čo k súperovi?

„Tréner tam dlho nevydržal, čo následne prispelo k istej uvoľnenosti herného prejavu. Nový kormidelník, ktorý pôsobil aj tu v Žiline, urobil zmeny na istých pozíciách, priniesol akúsi rozvahu, ale aj dynamiku. Zo začiatku to nový kouč rozbehol slušne, no následne sa súper trochu zasekol. Teraz počas repre pauzy im však odišlo iba pár hráčov, a tak mohli dosť pracovať a zlepšovať sa. Preto sa rozhodne netreba orientovať na tabuľku. Pre mňa to bude určite iná konfrontácia ako v prvom kole. Avšak určite zaujímavá z pohľadu toho, ako sa nám s tým podarí popasovať po repre pauze.“

Hoci sa nehralo iba jeden víkend, oddychu od futbalu bolo až až.

"Chýbalo mi to, navyše predošlých štrnásť dní sme zvládli výsledkovo veľmi dobre. Osobne som bol rozbehnutý, bol som na takej správnej vlne. Tešil som sa preto, keď počas týždňa postupne prichádzali chalani a všetci sme boli znova pokope. Hráči chcú bojovať o ligové body, ďalej sa ťahať v tabuľke hore. Takže verím, že sme sa všetci refreshli... Rovnako tak fanúšikovia a všetci ideme do novembra ťahať za jeden koniec povrazu," hovorí Jaroslav Hynek pred svojím 14. súťažným zápasom na lavičke MŠK.


pokladňa otvorená

Pred sobotným duelom bude:

  • otvorená Pokladňa 1 (búdka pri Holiday Inn - dve okienka) od 16:00 - 18:45. (viď mapka).

Upozorňujeme, že ceny priamo na pokladni pred zápasom sú zvýšené, preto odporúčame výhodnejší a pohodlnejší online predpredaj cez Ticketportal.sk.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufety v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


otvorená západná a severná tribúna

Na ligový duel bude otvorená západná a severná tribúna.

Východná tribúna je aj naďalej uzatvorená, čo nás mrzí, ale deje sa tak z dôvodu odporúčania Policajného zboru. Rovnako tak z dôvodu bezpečnosti fanúšikov kvôli výstavbe na Ľavobrežnej, Uhoľnej ulici a priľahlých plochách.


fanshop otvorený

Nový Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v sobotu otvorený od 16:00 - 18:45 hod.

Fanshop MŠK bol presťahovaný z južnej tribúny (Uhoľnej ulici) kvôli stavebnému ruchu na západnú tribúnu, ktorá je aktuálne otvorená pre fanúšikov. Fanshop je tak k vám teraz podstatne bližšie.


súťaž v polčasovom kvíze

Už je pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj pikošky, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno.


bulletin pred zápasom

Aj proti Trenčínu sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete prelistovať priamo na tribúne. Rozdávať sa bude zdarma pri vstupoch na štadión. Dočítate sa v ňom o:

  • porovnaní práce repre trénera a klubového kouča očami Jaroslava Hynka. Čo hovorí tréner na to, že sa bude hrať pod umelým osvetlením?
  • Opäť aj o špeciálnom promo kóde od DOXXbetu na voľnú stávku v hodnote 5€.
  • Detailnom rozbore súpera i porovnaní H2H.
  • Štatistikách Timoteja Jambora proti Liptovskému Mikulášu.
  • Spomínaných LED svietidlách, ktoré zažijú ligovú premiéru.

rozhodcovia

Sobotný duel 12. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Lukáš Dzivjak, na čiarach asistujú Ján Pozor a Patrik Kmec.


priamy prenos

Stretnutie proti Trenčínu budete môcť sledovať naživo iba na portáli VOYO.

Facebook