Odchovanec Patrik Leitner s novou zmluvou do konca roka 2023
Pred štartom jarnej časti súťaží sa vedenie MŠK Žilina dohodlo na predĺžení spolupráce s odchovancom Patrikom Leitnerom. Perspektívny obranca podpísal so svojím rodným klubom novú zmluvu s platnosťou do 31. decembra 2023.

pokračovať rodu leitnerovcov

Meno Leitner má pod Dubňom tradíciu, jeho tretím pokračovateľom, zdá sa, bude obranca a odchovanec Akadémie MŠK Žilina Patrik Leitner, ktorý si prešiel v mládeži šošonov všetkými kategóriami. 

"Dúfam, že budem pokračovať v stopách strýka Vladimíra. V Žiline je legendou a rád by som sa uchytil podobne ako on. Meno so sebou nesie zodpovednosť, ale nikdy som to nevyužíval. Budem sa snažiť byť minimálne tak úspešný ako strýko," hovorí šikovný stopér, ktorý v nedeľu 7. februára oslávi svoje 19. narodeniny. Novým kontraktom tak dostal darček k narodeninám. "Teším sa, že vedenie mi ponúklo novú zmluvu. Žilina je moje rodné mesto, som tu odmalička. Nebolo nad čím rozmýšľať, s radosťou som to prijal."

Aktuálne predĺžil Paťo zmluvu so šošonmi o dva a pol roka. V roku 2020 sa už zapojil do tréningového procesu a v aktuálnej zimnej príprave dokonca v štyroch stretnutiach nastúpil na stopérskej pozícii. "Som veľmi šťastný za príležitosti, ktoré prišli kvôli výpadku chalanov. Chcem sa ukázať trénerom v čo najlepšom svetle a postupne sa presadiť v "A"-tíme. Už samotné tréningy sú super, ak by pribudli zápasy, nesmierne by ma to potešilo."

Facebook