Na Grassroots galavečere ocenený tréner Peter Černák
Na slávnostnom galavečere „Gala Grassroots futbalu“ prevzali ocenenia za rok 2019 laureáti 22 individuálnych kategórií, vyhodnotený bol tiež najlepší projekt roka, aktivita roka a ďalšie ankety.

Medzi ocenenými nechýbal opäť ani zástupca MŠK Žilina - tentoraz zvíťazil v kategórii tréner (kategória U17) náš Peter Černák.


zásluha hráčov i všetkých mládežníckych trénerov

Bývalý ligový útočník a aktuálne tréner "B"-tímu šošonov Peter Černák získal svoje ocenenie za minulú sezónu, kedy jednoznačne doviedol k titulu našu U17 v I.LMD s 15-bodovým náskokom. Naša U17 tak získala majstrovský titul už štvrtýkrát v rade a Peter Černák si tak mohol premiérovo prevziať individuálne ocenenie od Slovenského futbalového zväzu.

"Dostal som od klubu dôveru trénovať dôležitú kategóriu U17, v ktorej bol v tom čase ročník 2002 naozaj silný. Je to v podstate ich zásluha, že sme dokázali byť majstri, takže toto moje ocenenie patrí im. Mrzí ma však, že sme nedokázali vyhrať Československý pohár, kedy nám nevyšiel smolný duel proti Sparte Praha. Chalani si to zaslúžili a moje ocenenie je teda aj ohodnotenie ich práce, talentu a ochoty pracovať," hovorí tréner, ktorý je pod Dubňom v trénerských štruktúrach už štvrtú sezónu.

"Ďakujem za dôveru klubu a aj mojim trénerským kolegom z MŠK, takéto ocenenia sú zásluhou všetkých mládežníckych trénerov, ktorí sa podieľajú na výchove hráčov. Je to spolupráca, a preto to beriem ako úspech celého klubu," doplnil najlepší tréner na Slovensku v kategórii U17.


zdroj: futbalsfz.sk

Facebook