Mládež v akcii (9.5. - 15.5.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 19. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 11.5.

U19: MŠK Žilina - FK Senica 2:0 (1:0) Góly MŠK: Chyla 2 | 24. kolo I. LSD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U19: "Mám radosť z výsledku, z individuálnych a tímového výkonu, no najmä zo spôsobu, akým chlapci zvládli zápas, ktorý výrazne ovplyvnilo aj naše skoré vylúčenie. Chalani preukázali hernú kvalitu, ale aj taktickú vyspelosť, ktoré podložili ohromným charakterom. Dôležité bolo ich nastavenie, s ktorým do zápasu vstúpili, a vďaka ktorému sa veľmi dobre vysporiadali aj s náročnými podmienkami."


piatok 13.5.

"B": FC Košice - MŠK Žilina 2:1 (1:1) Gól MŠK: Jánošík | 29. kolo II. slovenskej ligy


sobota 14.5.

U17: FK Senica - MŠK Žilina 1:2 (1:0) Góly MŠK: Hranica, Kóša | 24. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Dnes sme odohrali ťažký zápas proti defenzívne ladenému súperovi, ktorý hral agresívne a mal nebezpečné štandardky. V úvode sme mali tri dobré šance, ktoré sme nepremenili a inkasovali pred koncom polčasu z priameho kopu. Druhý polčas sme mali územnú prevahu, súper bol zase nebezpečný z dlhých lôpt a štandardiek. Podarilo sa nám streliť dva krásne góly a stretnutie sme dotiahli do víťazného konca. Práve za túžbu zvíťaziť chcem pochváliť celý tím."

U16: FK Senica - MŠK Žilina 2:1 (0:1) Góly MŠK: Klaučo | 24. kolo I. LMD

Vladimír Labant, tréner MŠK Žilina U16: "Úplne jasný zápas, ktorý sme mali plne pod kontrolou, sme stratili v priebehu štyroch minút v závere, kedy sme inkasovali zo štandardnej situácie a rýchleho protiútoku. Futbal sa hrá na góly a dnes sme svoju dominanciu opäť nedokázali okoreniť gólmi. Nedokážeme premieňať ani tie najvyloženejšie šance a v tom vidím podstatu posledných dvoch prehier v rade."


U15: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 3:0 (2:0) Góly MŠK: Kubala (pok. kop), Kováčik, Bondarenko | 10. kolo nadstavby I. LSŽ

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "V dobrom zápase sme kvalitne kombinovali, vytvorili sme si územnú prevahu, postrážili súperove rýchle protiútoky a zviedli veľa dobrých osobných súbojov."

U14: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 1:6 (1:3) Gól MŠK: Linhart | 10. kolo nadstavby I. LSŽ

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "Súper bol lepší vo všetkých herných činnostiach a zaslúžene zvíťazil."


U13: MŠK Žilina - FK Polom Raková U15 11:0 (3:0) Góly MŠK: Hrobárik 4, Žatko 3, Minárik, Pobijak, Taliga, Pavlus | 21. kolo II. LSŽ skupina Sever

U10: MŠK Žilina - FK Polom Raková U13 6:1 (4:0) Góly MŠK: A. Zajac 3, J. Zajac 2, Valica | 21. kolo II. LMŽ skupina Sever


U12: MŠK Námestovo U13 - MŠK Žilina 1:2 (0:0) Góly MŠK: Hrobárik 2 | 18. kolo I. LMŽ

U11: MŠK Námestovo U12 - MŠK Žilina 1:28 (1:13) Góly MŠK: Blaščík 6, Zábojník 3, Stenchlák 3, Smida 3, Dumitriu 2, Macho 2, Fiflík 2, Prostinák, Šimun, Pšenica, Caltík, Čurgai, Korista, Pinčík | 18. kolo I. LMŽ


nedeľa 15.5.

Ženy: FC Union Nové Zámky - MŠK Žilina 2:0 (0:0) | 8. kolo nadstavby I. ligy Žien

Marián Dlobík, tréner MŠK Žilina Ženy: "Dnes to bol boj torza tímu žien, ktorý bol doplnený tromi hráčkami z WU19. Jedenásť hráčok si dnes v úmornom teple siahlo na svoje dno. Patrí im obrovská vďaka za predvedený výkon. Rozhodla neskúsenosť a dve malé chyby v našej defenzíve. Špeciálne "poďakovanie" patrí vedeniu slovenského futsalu za "ústretovosť a profesionalitu". Dnes sme si zahatali cestu za našim vysneným cieľom, ale nie vlastnou vinou."


WU19: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 1:4 (1:0) Gól MŠK: Högerová | 3. kolo nadstavby I. LD

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina WU19: "Napriek oklieštenej zostave sme podali výborný výkon najmä v prvom polčase. V druhom dejstve nám došli sily, ale celkovo musím byť spokojný."

WU15: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 0:4 (0:2) | 3. kolo nadstavby I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Úvod zápasu nám nevyšiel, Trnava strelila rýchle dva góly a potom to už bolo ťažké. Druhý polčas bol o poznanie lepší, ale proti kvalitnému súperovi to nestačilo ani na strelenie čestného gólu."


Facebook