Mládež v akcii (3.10. - 9.10.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 40. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


utorok 4.10.

U17: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 0:2 (0:2) Góly MŠK: Chlepko, Šinko | 8. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Cenné víťazstvo teší o to viac, že celý zápas sme mali herne pod kontrolou. Mali sme najmä výborný vstup do zápasu, ktorý sme podčiarkli aj dvomi rýchlymi gólmi. Škoda, že sme následne nevyužili aj ďalšie príležitosti. Chalani si však zaslúžia pochvalu, pretože hru jasne kontrolovali a súperovi toho dovolili veľmi málo."

U16: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 0:2 (0:0) Góly MŠK: Bondarenko 2 | 8. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Počas celého zápasu proti agresívnemu a defenzívne ladenému súperovi sme boli lepším družstvom. V prvom polčase sme trafili dvakrát brvno a niektoré sľubné šance sme nedotiahli do gólu. V druhom polčase sa hra nezmenila, z viacerých dobrých šancí sme dokázali streliť dva góly a zaslúžene zvíťazili. Boli ale aj úseky, kedy našej hre chýbala presnosť a väčší pokoj v kombinácii. Musíme práve na týchto parametroch zapracovať v procese."


štvrtok 6.10. 

WU13: Mini Champions Liga (Rosina)

  • MŠK Žilina - MŠK Považská Bystrica 9:4
  • MŠK Žilina - Fomat Martin 7:1
  • FK Dubnica - MŠK Žilina 3:6
  • MŠK Žilina - MŠK Púchov 6:1
  • FC Baník Prievidza - MŠK Žilina 2:7

Zostava: Sára Jakubíková, Klaudia Becíková, Simona Poliaková, Ivana Nováková, Sára Konšteková, Sofia Konšteková, Emy Letona, Tereza Brozová, Viktória Kerešová a Lea Šusteková (tréner - Jaroslav Trnka)

Najlepšia strelkyňa: Klaudia Becíková (15 gólov)

Konečné umiestnenie: 1. miesto

Šosonky si vybojovali účasť na finálovom turnaji. Gratulujeme!


sobota 8.10.

"B": MŠK Žilina - FC Petržalka 3:0 (3:0) Góly MŠK: vl. gól, Sauer, Šnajder | 12. kolo II. futbalovej ligy

U19: FC Košice - MŠK Žilina 1:3 (1:1) Góly MŠK: Hranica, Prokop, S. Javorček | 7. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnešný zápas si mali chalani možnosť zahrať na novom štadióne a pri slušnej návšteve niečo cez 1000 ľudí. Bola to pre nich dobrá skúsenosť a bolo aj vidno, že neboli takí odvážni ako v poslednom zápase. Súper hral agresívne, dostupoval nás, a tým sme si často nepripravili útok tako, ako sme chceli. Domáci nás dostávali pod tlak najmä zo štandardných situácií, avšak aj my sme mali šance za stavu 2:1, kedy sme mohli rozhodnúť celý duel. Posledných 25 minút sme hrali v oslabení, no súpera sme nepustili do vyloženej príležitosti a naopak, my sme strelili tretí gól. Chalanom patrí pochvala a poďakovanie, že sme stretnutie dotiahli do víťazného konca."


U17: MŠK Žilina - FC Košice 3:0 (1:0) Góly MŠK: Klaučo 3 | 7. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Odohrali sme dva rozdielne polčasy. V prvom sme nadviazali na výkon z Banskej Bystrice, predviedli niekoľko pekných kombinácií a herne dominovali. Žiaľ, opäť sme neboli dostatočne efektívni. Po zmene strán stratil náš výkon potrebné parametre, prestali nám fungovať požadované veci a stratili sme aj na kompaktnosti. Tešíme sa ale z ďalšieho víťazstva, za čo chcem chlapcom poďakovať. Vieme však, že na určitých veciach musíme pracovať dôslednejšie."

U16: MŠK Žilina - FC Košice 4:1 (2:1) Góly MŠK: Blaško 2, Bondarenko, Tichý | 7. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Zaujímavý mládežnícky zápas, ktorý sme si hneď v úvode skomplikovali, keď sme inkasovali lacný gól. Zareagovali sme správne, neznervózneli sme, udržali parametre hry na slušnej úrovni a do polčasu otočili na 2:1. V druhom polčase sme mali, až na pár protiútokov, hru pod kontrolou a z viacerých dobrých možností sme ešte dokázali dvakrát skórovať a zaslúžene zvíťaziť. Za dnešok chcem hráčov pochváliť."


U15: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina 0:4 (0:1) Góly MŠK: Michalík 2 (1. z PK), Rajnoha, Žilinčík | 7. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Počas celého zápasu sme boli lepším tímom, dobre sme kombinovali a vypracovali sme si množstvo šancí. Odpor súpera sa nám podarilo zlomiť druhým gólom. Chlapci si za predvedený výkon zaslúžia pochvalu."

U14: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina 0:4 (0:2) Góly MŠK: Pobijak, Minárik, Vrábel, Solovic | 7. kolo I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme boli lepším mužstvom, snažili sme sa kombinovať, vypracovali sme si šance, ale musíme zlepšiť riešenie herných situácii najmä v poslednej tretine ihriska."


U13: MŠK Žilina - Górnik Zabrze 2:0 (0:0) Góly MŠK: Sagan, Charamza | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase sme herne dominovali. Držali sme loptu, dobre sme kombinovali a vytvorili sme si veľké množstvo šancí. Zaslúžene sme vyhrali."

U13: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 1:0 (0:0) Gól MŠK: Králik (PK) | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V prvom polčase to bol duel, kde sa hralo hore-dole. My sme si vytvorili aj dve dobré šance. Súper hrozil zo štandardných situácií. V druhom polčase už hral súper v bloku a ťažšie sa nám dostávalo do zakončenia. Nakoniec sme dali gól z pokutového kopu."

"Odohrali sme dva dobre zápasy. Chalanov chcem pochváliť, že dokázali udržať tempo počas oboch stretnutí a že ukázali kvalitu v ťažkých súbojoch."


U12: MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš U13 0:2 (0:1) | 7. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Zápas sa hral vo výbornom tempe, útoky sa striedali a videli sme veľa gólových príležitostí na oboch stranách. Súper mal fyzickú prevahu, s ktorou sa nedokázali všetci naši hráči vysporiadať. Po hernej stránke sme sa dokázali presadiť, ukázali sme viaceré technické prvky a niektorí hráči sa presadili v hre 1 na 1. Nastrelili sme tyč aj brvno a pri ďalších príležitostiach nám chýbalo správne rozhodovanie. Je dôležité, aby každý jeden hráč mal nasadenie a emóciu v zápase. V tomto bol súper lepší. Je potrebné zlepšiť rozhodovanie pri otváraní hry, vedenie a zakončenie útokov. Je dôležité správne vyhodnotiť, kedy riešiť situáciu individuálne a kedy spoluprácou - hernou kombináciou."

U11: MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš U12 13:4 (6:3) Góly MŠK: Neslušan 2, Macho 2, Dubovec, Macura, Fiflík, Guľa, Chylík, Kontšeková, Sedliaček, Pavlovič, Prostinák | 7. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase, v ktorom sme súpera herne prevýšili a hra sa odvíjala na súperovej polovičke, sme sa trápili najmä v koncovke. Veľmi veľa príležitostí sme nedokázali využiť v šestnástke súpera. Dobre však zachytali aj brankári súpera, ktorí chytili veľké množstvo šancí. Chlapci herne zápas zvládli, ale ešte musíme veľa pracovať v tréningovom procese. Za predvedený výkon si zaslúžia pochvalu."


U9: Triangel (Závodie, 9:30)


nedeľa 9.10.

U10: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina (Ostrava) | prípravný zápas


Facebook