Mládež v akcii (22.8. - 28.8.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 34. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 26.8.

U15: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:3 (1:2) Góly MŠK: Rýs, Matúš | 2. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V dobrom mládežníckom zápase vyhral súper zaslúžene, pretože v prvom polčase sme mali problém s jeho rýchlosťou a rýchlym prechodom do útoku. Na druhej strane, my sme nedotiahli naše pološance. V druhom polčase sme sa zlepšili, no v čase, keď sme mohli zápas otočiť, súper rozhodol gólom zo štandardnej situácie."

U14: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 6:0 (5:0) Góly MŠK: Pobijak 3, Solovic, Minárik, Vrábel | 2. kolo I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Do zápasu sme vstúpili dobre, chalani si vytvorili šance a boli sme efektívni. V zápase sme boli lepším družstvom, aj keď sme sa nevyhli chybám, ktoré musíme odstrániť. Chalani hrali s chuťou, odhodlane a patrí im vďaka"


sobota 27.8.

"B": FK Pohronie - MŠK Žilina 2:2 (0:2) Góly MŠK: Iľko, Essomba | 7. kolo II. futbalovej ligy


Ženy: GFC Topoľčany - MŠK Žilina 5:1 (3:1) Gól MŠK: Skvortsova | 5. kolo I. ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina Ženy: "Baby dnešný zápas odmakali a išli nadoraz. Čím ďalej, tým viac sa začínajú v našej hre ukazovať prvky z tréningov, o čom svedčí aj potlesk domácich fanúšikov po zápase našim hráčkam."

U19: MŠK Žilina - FK Pohronie 3:1 (0:0) Góly MŠK: Šamaj, A. Oravec, Mlynár | 3. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Od súpera sme očakávali hlboký blok pred vlastnou bránou, čo sa aj potvrdilo. Pripravovali sme sa na to, ale nebolo jednoduché dostať sa do zakončenia, keď v poslednej tretine ihriska boli všetci hráči súpera. Vytvorili sme si šance, ktoré musíme s takýmto súperom premeniť, aby to viac otvorili vzadu v ďalšom priebehu hry. Často nám v predfinálnej fáze hry chýbal lepší dotyk resp. rozhodnutie pri prihrávke. Hostia si vytvorili dve šance z hry. Z jednej sme dostali gól na 1:1 a pri druhej nás podržal brankár. V poslednej 15-minútovke sa nám podarilo zlomiť odpor súpera a zaslúžene sme vyhrali. Aj keď dnes sme museli veľa pracovať na ihrisku najmä v útočnej fáze. Chlapcom gratulujeme k víťazstvu."


U17: FK Pohronie - MŠK Žilina 1:0 (1:0) | 3. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Veľmi zlý výkon sme podčiarkli zlým výsledkom, keď sme opäť inkasovali po veľkej vlastnej chybe. Hoci sme si vytvorili dosť gólových príležitostí, dnes nám chýbala kvalita vo všetkých parametroch. V podstate veľmi ani nie je čo hodnotiť, pretože tento zápas sme absolútne nezvládli."

U16: FK Pohronie - MŠK Žilina 0:2 (0:0) Góly MŠK: Blaško, Baleja | 3. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "V dnešnom zápase sme podali výborný výkon. Prakticky počas celého zápasu sme dominovali a vypracovali sme si veľa gólových šancí po pekných akciách. Súpera sme však dokázali gólovo odomknúť a doraziť až pred koncom zápasu. Za nezlomnú vôľu zvíťaziť chcem chalanov pochváliť, ale takisto sa musíme zlepšiť v premieňaní šancí."


U12: MFK Ružomberok U13 - MŠK Žilina 0:4 (0:2) Góly MŠK: Blaščík 2 (prvý z pok. kopu), Juhaniak, Húževka | 2. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Počas celého zápasu sme herne aj pohybovo súpera prevýšili. Hráči hrali s veľkou chuťou, využívali techniku, hru 1 na 1, dobre menili ťažisko hry, často využívali kolmé prienikové prihrávky z obrany a aj ako finálne prihrávky na útočnej polovice ihriska. Súper sa snažil presadiť dlhými prihrávkami za obranu, ktoré sme však dobrou pozičnou hrou brankárov a bežeckou rýchlosťou stredných obrancov eliminovali. Hráčov chválim za rýchle prepínanie po strate lopty a časté zakončenie. Priestor na zlepšenie je aktivita u 2-3 hráčov a lepší výber riešenia v zakončení (streľba niekedy príliš z veľkej vzdialenosti)."

U11: MFK Ružomberok U12 - MŠK Žilina 7:26 (4:11) Góly MŠK: Kučera 4, Michalovič 3, Dubovec 3, Helbich 2, Halás 2, Dumutriu 2, Elmusrati 2, Sušienka 2, Neslušan 2, Fiflík, Macho, Prostinák, Guľa | 2. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme herne dominovali. Súper využil len naše individuálne chyby. Boli sme lepší po technickej, ale aj pohybovej stránke. Zlepšiť musíme určite riešenia pred súperovou bránkou a situácie v prečíslení. Chlapcov však chválime za predvedený výkon."


Facebook