Maximalista Braňo Sluka: ”V Európe chceme postúpiť čo najďalej a v lige bojovať o najvyššie priečky.”
Pred štartom letnej prípravy sa pred mikrofón postavil aj náš stabilný krajný obranca Branislav Sluka. Čo hovorí na uplynulý ročník? Ako trávil obdobie oddychu? Na čo sa teší a aké sú tímové ciele v novom ročníku?

A aj ďalšie zaujímavé veci prezradil Sluki v rozhovore pred prvým tréningom, ktorý hráči absolvovali vo štvrtok popoludní.


Znova len poctivá príprava na novú sezónu

Späť v akcii po krátkej letnej prestávke je aj 22-ročný ľavý obranca Šošonov Branislav Sluka, ktorý v prvom tíme začína už svoju štvrtú sezónu. Po zaslúženom oddychu však prichádza aj tvrdá práca, no náš odchovanec je na to pripravený.

"Úplné voľno sme mali týždeň a potom sme začali s individuálnym plánom tak ako vždy. Oddýchli sme si a sme pripravení znovu makať a pripravovať sa na ďalšiu sezónu." Voľno využil rodák zo Žiliny na čas s najbližšími. "Bol som na dovolenke, trávil som čas s priateľkou, kamarátmi a rodinou. Taktiež som sa stretol s chalanmi, čo tu pôsobili v minulosti ako napríklad Miro Káčer," povedal krajný bek žltozelených. 

V návrate k skončenej sezóne našiel Braňo predovšetkým pozitíva, no aj veci, ktoré ho mrzia. "Minulá sezóna sa nedá hodnotiť inak ako pozitívne. Podarilo sa nám postúpiť do Konferenčnej ligy, čo je super. Trochu ma mrzí záver ligy, kedy sme si zbytočne skomplikovali postup do Európy a rovnako aj finále Slovenského pohára. Bola to veľká škoda, no už je to za nami. Celkovo to však hodnotím pozitívne," hovorí jeden z najskúsenejších hráčov v kádri Pavla Staňa.

Momentálne sú už všetci hráči plne nastavení na futbal a na najbližší program, ktorý je pred nimi. "Už v sobotu nás čaká prvý zápas, takže tam momentálne smeruje naša pozornosť. Potom príde na rad krásne sústredenie v Slovinsku, veľmi sa tam teším, no nečaká nás tam dovolenka, ale tvrdé tréningy a kvalitní súperi, teda nič ľahké. Budeme sa tam poctivo pripravovať na novú sezónu a špeciálne na Európu. Zahraniční súperi nás určite preveria."
V Európskej konferenčnej lige sa stretneme už 8. júla na domácom štadióne s gruzínskym tímom FC Dila Gori. Čo vieme o súperovi a aké sú naše ciele? "Cieľom je určite postup, chceme vyhrať a účinkovať v Európe dlhšie než minulý ročník. K súperovi sa zatiaľ neviem veľmi vyjadriť, nakoľko sme ho ešte bližšie nerozoberali. Všetko si však včas naštudujeme a zodpovedne sa pripravíme." Na vysoké pozície by sme však chceli v budúcom ročníku siahať aj v lige. "V lige sa chceme umiestniť na popredných priečkach a v najlepšom prípade ju aj vyhrať. Som maximalista, neviem ísť do súťaže s tým, že ju nechcem vyhrať. Bude to veľmi náročné, ale to by bolo najkrajšie," ukončil optimisticky pred štartom letnej prípravy Branislav Sluka.


Facebook