Martin Gamboš späť u šošonov, Benson Anang konečne v Žiline
K futbalistom MŠK Žilina, ktorí začali v pondelok skrátenú letnú prípravu na nový ročník, sa v strede týždňa sa po ukončení hosťovania pridal aj stredopoliar Martin Gamboš. Dobrou správou je aj príchod Bensona Ananga na Slovensko, ktorý si však na tréning ešte bude musieť počkať.

situácia je otvorená

Po takmer roku strávenom v Trnave sa vrátil späť pod Dubeň náš kmeňový hráč Martin Gamboš. Mládežnícky reprezentant sa v minulej sezóne vyprofiloval na jedného z nosných hráčov Spartaka. Trnava si napriek tomu neuplatnila na stredopoliara opciu, a tak sa "Gambi" zapája do tréningového procesu žltozelených. O jeho ďalších krokoch sa rozhodne v najbližších týždňoch, čo dokumentuje aj vyjadrenie športového manažéra Karola Belaníka.

"Martin mal hosťovanie v Trnave do konca sezóny. Spartak mal možnosť uplatniť si opciu na prestup už v zime, ale nevyužil ju. Hráčovi sme predĺžili hosťovanie o také obdobie, aby mohol sezónu dohrať v Trnave. Martin sa prezentoval slušnými výkonmi, v priebehu ročníka si vybudoval stabilnú pozíciu v tíme. Vzhľadom na to, že si Trnava neuplatnila opciu na prestup, sme sa s Martinom dohodli, že po odohraní barážového zápasu o Európsku ligu dostane pár dní voľna naviac oproti ostatným hráčom. K tímu sa pripojil v stredu, teraz budeme sledovať jeho výkonnosť a veríme, že skúsenosti a hernú vyťaženosť, ktoré získal počas pôsobenia v Trnave, bude prezentovať z hľadiska svojich výkonov. Sami sme zvedaví, aký progres spravil počas celej uplynulej sezóny. Podľa toho sa rozhodneme, čo ďalej," hovorí športový manažér šošonov.


po karanténe a testoch naspäť do tréningu

Konečne pozitívne správy sú aj ohľadom Ghančana Bensona Ananga, ktorý dlhé mesiace nemohol pricestovať na Slovensko vzhľadom na spoločenskú a bezpečnostnú situáciu v celom svete. Krajný obranca sa konečne dostal do Žiliny spolu s mladým krídelníkom Babom Hamzom. 

"Sme veľmi radi, že sme konečne dotiahli príchod našich afrických hráčov do Žiliny. Samozrejme, musia zostať najbližšie dni najskôr v karanténe, absolvovať testy a po vylúčení akýkoľvek rizík by sa pomaly zapojili do tréningového procesu. Teraz ešte nevieme posúdiť stav ich fyzickej pripravenosti. Každopádne budeme pracovať s trénermi na tom, aby boli čo najskôr znova plnohodnotnou súčasťou tímu," ozrejmuje situácii ohľadom príchodu Afričanov Karol Belaník.

Facebook