Jeseň v Akadémii MŠK: U17 sa nevyhla výkyvom, po jeseni je tretia
Pokračujeme v bilancovaní jesennej časti jednotlivých mládežníckych tímov. Tentokrát dostane priestor kategória U17, ktorú vedie tréner Slavomír Konečný.

"Sedemnástke" patrí po jesennej časti I. ligy mladšieho dorastu bronzový stupienok za Ružomberkom a Trenčínom. 

Jesenná bilancia: 17    11    2    4    45:20    35 bodov | 3. miesto

Najlepší strelec: Timotej Jambor (16 gólov)


zapracovať na koncentrácii

Pán tréner, U17 sa po jeseni umiestnila na treťom mieste. Ako by ste zhodnotili jesennú časť?

"Počas jesennej časti sme striedali veľmi dobré výkony s horšími, nedokázali sme podávať dlhodobo dobré výkony, čo sa odzrkadlilo aj vo výsledkoch. Pripísal by som to mentálnej stránke tímu a tiež dlhodobým zraneniam."

Aj napriek výsledkovým zaváhaniam, ako pristupovalo mužstvo k zápasom, tréningom?

"Hráči pristupovali k tréningovému procesu zodpovedne, rovnako aj k zápasom, aj keď samozrejme vždy je čo zlepšovať. Nevyhli sme sa občasným výkyvom v koncentrácii, na čom musíme zapracovať."

"Sedemnástka" je v tabuľke zatiaľ tretia. Aké méty chce dosiahnuť v jarnej časti?

"Ciele do jarnej časti by som rozdelil do dvoch oblastí. Ten prvý a najdôležitejši je formovanie hráčov vo všetkých oblastiach pre vrcholový futbal. Druhý cieľ je v podstate akýsi vedľajší produkt kvality hráčov a procesu, t. j. výsledkový, a ten máme takisto najvyšší. Pokúsiť sa zmazať manko na vedúci tím a vyhrať čo najviac zápasov."

Niekoľko chalanov z kádra U17 nakuklo aj do reprezentácie. Potešili nominácie chalanov?

"Všetci sa tešíme z nominácie našich hráčov do reprezentácie, nakoľko tieto zápasy nastavujú nám všetkým zrkadlo a sú neskutočne dôležité pre rozvoj hráča ako aj pre spätnú väzbu pre trénera."

Vyskytli sa počas jesennej časti nejaké problémy?

"Počas jesennej časti ma mrzia dlhodobé zranenia hráčov, lenže futbal je kontaktný šport a tomu sa nedá úplne vyhnúť. Verím, že na jar budú hráči fit a k dispozícii."

Ako sa bude pripravovať tím počas zimy?

"Prípravu na jarnú časť začíname 8. januára. Počas nej odohráme šesť kvalitných zápasov proti českým a poľským tímom, ktoré nás verím, že dostatočne preveria pred súťažou. Aj touto cestou prajem všetkým príjemné a pohodové Vianoce v kruhu najbližších."

Facebook