Ján Bernát na turnaji e-Fortuna liga Challenge piaty v skupine
Naša najvyššia futbalová súťaž Fortuna liga musí podobne ako všetky ligy na starom kontinente nútene odpočívať, a tak sa pre všetkých priaznivcov naskytá možnosť držať palce svojmu klubu aspoň vo virtuálnych e-športoch.

Počas tohto víkendu sa tak presunieme z trávnikov za PlayStation, kde budeme fandiť Jánovi Bernátovi - zástupcovi MŠK Žilina v premiérovom turnaji hráčov Fortuna ligy v hre FIFA. Linky na zápasy Janyho nižšie.


alternatíva športového podujatia

Už počas tohto víkendu - 18. a 19. apríla sa uskutoční premiérový e-Fortuna liga Challenge, ktorého sa zúčastní 12 futbalistov našej ligy z 12-tich klubov. Každý klub najvyššej slovenskej futbalovej súťaže tak bude reprezentovať vybraný futbalista.

Turnaj sa uskutoční už najbližšiu sobotu a nedeľu vždy v čase od 16:00 – 19:30 hod. Turnaj môžete sledovať na Twitchi Fortuna ligy i športovej stanici Orange Šport (odkazy nižšie). „Esport je svetovým trendom a v súčasnej dobe i športovou alternatívou. Rozhodli sme sa o atraktívny formát turnaja, pretože za herné konzoly posadíme skutočných futbalistov Fortuna ligy. Našim cieľom je priniesť prakticky z domu zaujímavé športové podujatie, pobaviť fanúšikov a pomôcť aj tým, ktorí to potrebujú," hovorí pre portál fortunaliga.sk manažér Únie ligových klubov Milan Ondruš.

Práve spomínaná dobročinnosť bude jednou z ústredných tém turnaja. Každý futbalista si vybral organizáciu, ktorej v prípade víťazstva venuje vypísanú odmenu 1 500 eur.


pomôcť s liverpoolom (+ PSG) OZ Podaj ďalej

Futbalisti budú hrať z domu na herných konzolách Sony Playstation. Nakoľko sa v hre FIFA 20 nenachádza slovenská Fortuna liga, každý z dvanásky hráčov si vyberie svetový veľkoklub, s ktorým sa bude snažiť o výhru. V prípade, že narazia na seba dva rovnaké tímy, jeden z hráčov si vyberie svoj sekundárny klub. Náš zástupca - Jany Bernát si vybral svoje tímy, i keď svojho obľúbenca musel chtiac-nechtiac vynechať. 

"Real Madrid som si nevybral, pretože sa mi s nimi na FIFE 20 nehrá najlepšie. Preto som zvolil Liverpool a PSG, s ktorými som zvyknutý hrať," hovorí mladý reprezentant, ktorý kvituje možnosť usporiadania takejto alternatívy športového podujatia. "V tejto dobe je to super nápad, keďže takmer žiaden šport sa teraz nehrá a aspoň takýmto spôsobom sa môžeme odreagovať, zasúťažiť si medzi sebou, pričom to môžu sledovať aj naši fanúšikovia."

Všetci šošoni poznajú Janyho výkony na trávniku, aký je však s joystickom v ruke? "Keďže ide o prvý turnaj takéhoto druhu a popravde nemám s tým ešte skúsenosť, sám som zvedavý. Teším sa však, pretože FIFA a celkovo videohry patria k mojim koníčkom, takže to bude zaujímavé. Momentálne som však mal od nich pauzu pár týždňov, tak len dúfam, že to nebude cítiť."

Ambícia zvíťaziť a pomôcť tak dobrej veci je u rodáka z Prešova zjavná. "Žilina má vždy iba tie najvyššie ambície na trávniku, herná konzola nie je výnimkou. Určite aj ja by som rád zvíťazil a pomohol taOZ Podaj ďalej z môjho rodného Prešova, ktoré pomáha sociálne slabším rodinám," uzatvára Ján Bernát, ktorý tak bude môcť pomôcť aj takýmto virtuálnym turnajom. V akcii budete vidieť Janyho už tento víkend.


jany v skupine "o titul"

Portál Fortuna ligy, ktorý organizuje tento turnaj, sa inšpiroval reálnou tabuľkou po základnej časti. Jany sa tak predstaví v 6-člennej skupine so zástupcami Slovana Bratislava, Dunajskej Stredy, Michaloviec, Trnavy a Ružomberka. V sobotu sú na programe zápasy v základných skupinách, v nedeľu vyraďovacie boje a približne o 19:00 hod. aj finále.

Z dvoch 6-členných skupín postupujú do vyraďovacích bojov najlepší štyria.


Program turnaja:

Sobota 18.4.2020 

  • 1. zápas v skupine: Jany Bernát (MŠK Žilina) - Matúš Begala (Michalovce) 0:2
  • 2. zápas v skupine: Jany Bernát (MŠK Žilina) - Dalibor Takáč (Ružomberok) 0:2
  • 3. zápas v skupine: Jany Bernát (MŠK Žilina) - Jurij Medveděv (Slovan BA) 1:0
  • 4. zápas v skupine: Jany Bernát (MŠK Žilina) - Bogdan Mitrea (Trnava)  0:2
  • 5. zápas v skupine: Jany Bernát (MŠK Žilina) - Martin Jedlička (Dunajská Streda) 0:2

Jany skončil v skupine na 5. mieste a nepostúpil do nedeľných, vyraďovacích bojov 


Nedeľa 19.4.2020 | 16.00 – 19.30: Vyraďovacie boje, súboje o umiestnenia


Facebook