Jakub Paur: ”Sme dobre rozbehnutí, pred jarnou časťou si veríme.”
Vyše mesačná zimná príprava je pre futbalistov MŠK Žilina minulosťou, aktuálne sa už všetka pozornosť fanúšikov upiera na štart jarnej časti Fortuna ligy, ktorú po roku odštartujú šošoni opäť proti Zlatým Moravciam na domácom trávniku v sobotu o 14:00 hod.

Vo štvrtok sa na Štadióne MŠK Žilina uskutočnil mediálny brífing, na ktorom sa pred novinárov postavil športový manažér Karol Belaník, hlavný tréner Pavol Staňo a kapitán Jakub Paur, s ktorým sme sa porozprávali aj o najbližších ambíciách.


Podmienky na prípravu boli ideálne aj bez tepla

Zimná príprava prebiehala trochu netradične v domácich podmienkach. Tento rok nebolo možné vycestovať za teplom do zahraničia. To, ale našim chalanom neprekážalo, čo potvrdzujú slová ich kapitána Jakuba Paura

„V Žiline sú vytvorené také podmienky, že tu môžeme absolvovať zimnú prípravu každý rok. Bolo to určite trochu odlišné ako po iné roky, ale či to bolo, alebo nebolo dobré, ukážu až samotné výsledky, skonštatoval najskúsenejší hráč MŠK. „Malo to samozrejme aj nejaké plusy a mínusy. Mínusom bola určite zima, v teplejších destináciách by nám bolo určite z tohto hľadiska lepšie. Naopak plusy boli v tom, že sme mohli ostať doma a kvalitnú prípravu sme vrátane regenerácie a iných vecí mali zabezpečenú aj tu v Žiline.

Za svoju kariéru už Kubo absolvoval niekoľko príprav. V tejto sa skôr staňovci zamerali na kondíciu. „Príprava bola jedna z tých náročnejších, veľa sme behali a naozaj sme makali na maximum. Čo sa týka výsledkov v prípravných zápasoch, to mohlo byť aj lepšie, ale tie sme veľmi neriešili. Skôr sme sa chceli posunúť po hernej stránke a myslím si, že od zápasu k zápasu sme sa v tomto ohľade zlepšovali. Všetky zápasy boli proti kvalitným mužstvám, ktoré hrali dobrý futbal a pred ligou nás výborne preverili. Snažili sme sa v nich zvýšiť agresivitu a myslím, že sme ich odohrali kvalitne, zhodnotil šikovný záložník či útočník.

V príprave nastúpil rodák z Višňového v štyroch zo siedmich prípravných zápasov. „Mal som nejaké zdravotné problémy, ale momentálne sa cítim pripravený. V sobotu nás čaká na Štadióne MŠK aj nepríjemné mínusové počasie. „V takomto mraze som hral asi iba prípravný zápas v Olomouci. Vtedy bolo -18 stupňov, a to už nebolo veľmi futbalové prostredie. Budeme sa ale s tým musieť vysporiadať, rovnaké podmienky budú mať aj Zlaté Moravce. Možno aj vďaka príprave v zime u nás, sme dostatočne adaptovaní na takéto podmienky.

Na začiatok jarnej časti ligy sa všetci hráči vrátane kapitána tešia. Pozerajú sa hlavne na svoje výkony. „My sa predovšetkým sústredíme na seba. Na prípravu a zápasy Zlatých Moraviec sa snažíme veľmi nepozerať. Chceme ich poraziť našou kombinačnou a rýchlou hrou. Navyše hráme doma, takže určite budeme chcieť získať tri body. Do konca základnej časti čakajú zverencov trénera Staňa aktuálne iba súperi z vrchnej polovice tabuľky. „Ľahkí súperi to určite nebudú, ale my sme dobre rozbehnutí. Rešpektujeme ich, ale rešpekt by mali mať aj súperi pred nami. Ligu máme rozohranú dobre. Skôr by sme chceli ešte naše postavenie v tabuľke vylepšiť a posunúť sa vyššie. Uvidíme ako to dopadne, my si ale veríme a sme na sto percent pripravení.

Partia sa výborne vykryštalizovala, šatňa ťahá za jeden povraz, nik nerobí rozdiely na základe veku. „Ako kapitán cítim zodpovednosť za chalanov aj výsledky, ale aj v tomto sme sa posunuli. Mladší hráči už dokážu zodpovednosť prebrať na seba. Je to tak primerane rozdelené v celom kolektíve a aj v zápase sa neboja zahrávať dôležité herné situácie, dodáva na záver kapitán Šošonov, ktorí rozbehnú jarnú časť ligy podobne ako pred rokom, a to na domácom trávniku proti Moravciam.

Facebook