Dvojica Samuel Petráš a Adrián Kaprálik predĺžila zmluvy so Šošonmi
Pred vyvrcholením aktuálneho ročníka si vedenie MŠK Žilina poistilo služby dvoch pilierov - jedného obranného a druhého útočného. S 22-ročným brankárom Samuelom Petrášom aj 18-ročným krídelníkom Adriánom Kaprálikom sme sa dohodli na novým kontraktoch s platnosťou do 30. júna 2024.

s novou zmluvou prichádza ešte väčšia zodpovednosť

Jasnú brankársku jednotku, ktorá doposiaľ odchytala všetkých 30 ligových duelov, predĺženie spolupráce s rodným klubom už pred koncom aktuálnej sezóny príjemne prekvapilo. Samuel Petráš chce naďalej dokazovať svoje kvality a posúvať sa dopredu.

"Kontrakt som mal už iba na rok, preto som už nad tým rozmýšľal. Nečakal som to však kvôli aktuálnej situácii, že to príde už takto skôr. Predsa len ekonomická situácia je aká je, ale tento krok vedenia o niečom svedčí. O to radšej som za podporu a dôveru klubu, čo ma príjemne prekvapilo," hovorí po podpise novej zmluvy rodák z Rajca, ktorý je v MŠK už od svojich ôsmich rokov. "Určite nebolo nad čím rozmýšľať. Mám svoje sny, ale nelietam v oblakoch po jednej odchytanej sezóne v Žiline, MŠK je pre mňa vrchol na Slovensku a som rád, že môžem pôsobiť v top klube, kde sa posúvam." 

Práve v ligových stretnutiach je Samo pre trénerov voľbou číslo jeden. "Som rád za šancu, som vďačný trénerom. Bol som na to pripravený počas predošlej skrátenej sezóny a stále sa snažím zastať si svoje miesto. S tým prichádza ale aj zodpovednosť, keďže už máme nejaké skúsenosti. Verím, že aktuálnu sezónu dokončíme úspešne a aj v novej sezóne budeme ako tím potvrdzovať výsledky hodné Žiliny a niečo dokážeme," dodáva Samuel Petráš, ktorý nastúpil za "Áčko" MŠK doteraz v 36 súťažných stretnutiach.


ďalej napĺňať moje i klubové očakávania

Po predĺžení zmluvy o rok a pol panovala spokojnosť aj u ďalšieho odchovanca Akadémie MŠK Žilina Adriána Kaprálika

"Tiež ma to trochu prekvapilo, že to prišlo už takto v predstihu, ale som za to len rád. Nemal som žiadne námietky a hneď som súhlasil," povedal bezprostredne po podpise rýchlik z Oravy. "Niečo som tu už začal, môj priestor v "A"-time sa pomaly zväčšuje, takže sa chcem odvďačiť za dôveru a makať na sto percent aj naďalej. Som rád za každú šancu a chcem napĺňať moje očakávania i očakávania klubu."

Ako sa "Kapo" pozerá najbližšie obdobie i ďalší ročník? "Máme pred sebou vrchol sezóny, osobne sa cítim výborne, preto verím, že to pretavíme v najbližších zápasoch. Aj ambície smerom do ďalšej sezóny sú len tie najvyššie - moje a aj tie klubové," hovorí mládežnícky reprezentant, ktorý má na svojom konte 35 zápasov za prvý tím Šošonov.


Facebook