Druhý turnaj e-Fortuna liga challenge: Vahan na výbornom 2. mieste
Dvanásť futbalistov z každého tímu Fortuna ligy sa v nedeľu 7. februára zúčastní atraktívneho turnaja e-Fortuna liga Challenge v hre FIFA 21, v ktorom bude zastupovať MŠK s joystickom tentokrát Vahan Bichakhchyan.

chvíľkové rozptýlenie a potom už len liga

Prvý turnaj e-Fortuna liga challenge sa uskutočnil v apríli minulého roku po vypuknutí celosvetovej pandémie. Šošonov vtedy zastupoval Ján Bernát, tentoraz padla voľba na Arména Vahana Bichakhchyana, ktorý patrí k najlepším hráčom FIFA 21 v kabíne MŠK. Turnaj sa uskutoční v nedeľu od 15:00 hod., pričom finále je na programe približne o 19:30 hod.

"Hru FIFA mám rád. V kabíne nesmú po tréningoch chýbať súboje aj na hracej konzole, na ktorej si so spoluhráčmi spríjemňujeme voľný čas. Som rád, že sa budem môcť porovnať s ostatnými chalanmi z ligy a zároveň, ak by sa mi pošťastilo vyhrať, pomôcť finančnou sumou niekomu, kto to potrebuje. Tak ako vždy hrdo hájim farby MŠK na trávniku, tak tomu bude aj pri Play-Station. Na chvíľu si oddýchnem pri hre FIFA a následne už sa sústredíme všetci na ostrý štart jarnej časti Fortuna ligy proti Zlatým Moravciam," hovorí Vahan, ktorého obľúbený tím na FIFA je Real Madrid, na turnaji sa však predstaví v drese Bayernu Mníchov.

Pred štartom jarnej časti Fortuna ligy pôjde opäť najmä o zábavu, no zároveň má turnaj sociálny rozmer, keďže víťaz, podobne ako vlani, získa finančnú prémiu v hodnote 1000 eur, ktorú venuje neziskovej organizácii, nemocnici či jednotlivcovi, ktorý to najviac potrebuje. 


Systém turnaja

Futbalisti budú hrať FIFU 21 na konzolách Sony Playstation 4. Každý hráč si vyberie svoj obľúbený svetový tím, za ktorého odohrá celý turnaj. Na úvod sú naplánované základné skupiny. Hráči sú rozdelení celkovo do štyroch skupín podľa reálneho postavenia svojho tímu v tabuľke Fortuna ligy. Do vyraďovacích bojov postupujú ďalej len víťazi skupín. Hrá sa v režime „kick-off overall 90“ vždy na jeden víťazný zápas (Overall 90 je herný režim a znamená, že tímy majú rovnakú úroveň, pozn. red.). Finále je predbežne naplánované na 19:30 hod. 

Celý turnaj bude moderovaný a streamovaný na kanáli Twitch či na Facebooku Fortuna ligy.

Viac informácii v článku na fortunaliga.sk.


žreb

SKUPINA C (16:55 – 17:40)

16:55 - Vahan Bichakhchyan (MŠK Žilina) - Adam Brenkus 6:4

17:10 - Jakub Kadák (Trenčín) - Vahan Bichakhchyan (MŠK Žilina) 1:4

semifinále

Vahan Bichakhchyan (MŠK Žilina) - Dávid Hrnčár (Zlaté Moravce) 4:2

finále

Vahan Bichakhchyan (MŠK Žilina) - Sidney Friede (Dunajská Streda) 3:4


Facebook