Dávid Hancko do Fiorentiny: ”Aj týmto sa potvrdzuje, že Akadémia MŠK je na Slovensku najkvalitnejšia.”
MŠK Žilina

Ďalší z jedinečných prestupov nielen žilinského, ale aj slovenského futbalu je skutočnosťou.

Po Milanovi Škriniarovi odchádza z MŠK Žilina priamo do talianskej Serie A ďalší stopér a odchovanec Akadémie MŠK Žilina Dávid Hancko. Vedenie MŠK Žilina sa dohodlo na prestupe 20-ročného ľaváka do AFC Fiorentina, ktorý podpísal s „fialkami" zmluvu na päť rokov.

"Som nesmierne šťastný a vďačný, že ma MŠK vychovala na úroveň, ktorá zaujala taliansky veľkoklub. Je to splnený sen a ďakujem aj touto cestou celému klubu, trénerom a spoluhráčom, ktorí ma posunuli až do Fiorentiny," znejú prvé slová "Hanca" po zverejnení prestupu.

"Žilina mi dala príležitosť, za čo jej budem vďačný do konca života. Dnes som ešte prišiel na zraz letnej prípravy a už večer odlietam do Talianska. Všetko sa to "upieklo" veľmi rýchlo, boli tam aj ďalšie ponuky zo Španielska a Talianska. Aj týmto sa potvrdzuje, že Akadémia MŠK je na Slovensku najkvalitnejšia."

Prečo zvíťazila u Dávida Fiorentina? "Ťažko povedať, no mali o mňa veľký záujem. Dôležité je, že cítim možnosť sa tam presadiť."

Po ospevovanom Milanovi Škriniarovi a Nikolasovi Špalekovi putuje na Apeninský polostrov ďalší šošon. "So Špalom som si už písal, so Škrinkom zatiaľ nie. Verím, že bude príležitosť a čas sa stretnúť. Samozrejme, hneď ako bude možnosť, prídem aj na zápas do Žiliny," prezrádza odchovanec MŠK, ktorý sa teší, hoci mu bude chýbať žilinská partia. "Za tou budem smútiť najviac," dodal Dávid, ktorý viac prezradí vo videorozhovore, ktorý prinesieme ešte dnes.

O oporu reprezentačnej "21"-tky, ktorá je výnimočná svojou univerzálnosťou, bol eminentný záujem z viacerých klubov z top európskych líg. Rodák z Kamenca pod Vtáčnikom odohral za „A"-tím žltozelených tri sezóny, v ktorých nastúpil dokopy na okrúhlych 40 duelov. V nich strelil štyri góly a na rovnaký počet prihral.

"Hanco", ktorý prišiel do Akadémie MŠK v roku 2013, napriek niekoľkým nepríjemným zraneniam išiel raketovou rýchlosťou výkonnostne hore a v minulom ročníku patril k ťahúňom defenzívy trénera Adriána Guľu.

Facebook