”B” | V Považskej Bystrici proti viacerým ex-Šošonom pridať ďalší trojbodový zápis
Prvé tri body majú Šošoni na svojom konte, no pokračovať v ich zbieraní chcú aj naďalej. Do cesty sa im tentokrát postaví už tretí nováčik v poradí - MŠK Považská Bystrica. Aktuálne tabuľkový sused žltozelených má vo svojom kádri viacerých ex-Šošonov, čo zápasu pridáva správny náboj.

Piatkový súboj 5. kola II. ligy so začiatkom o 17:00 na štadióne v Považskej Bystrici povedie hlavný rozhodca Boris Parilák.


o súperovi

MŠK Považská Bystrica

Rok založenia: 1920

Klubové farby: červená a biela

Štadión: Štadión MŠK Považská Bystrica (kapacita 2 300 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • aktuálna sezóna: 14. miesto
  • minulá sezóna: postup z III. ligy Západ (1. miesto)

Vzájomné zápasy: -

Pohyby v kádri:

  • príchody: Tomáš Nagy (FC Petržalka), Daniel Hundák (MŠK Púchov), Matej Vaculík (FC Deutschkreutz/Rakúsko), Ondřej Hapal (SK Sigma Olomouc "B"/Česko), Šimon Gabriš (1. FC Slovácko "B"/Česko)
  • odchody: Jakub Parkáň (AFC Nové Mesto nad Váhom), Matej Dybala (VfB Auerbach/Nemecko), Jakub Bambúch (Spartak Vysoká nad Kysucou), Roman Častulín (FC Strání/Česko), Tadeáš Fabuš (FK Kľúčové), Jozef Čičut (TJ Plevník - Drienové), Fabián Čiernik (Partizán Prečín), Martin Kuciak (koniec kariéry), Lukáš Mravec (MFK Bytča)

odzrkadlenie práce na tréningoch

Úvodné druholigové víťazstvo proti Rači v minulom kole určite správne nabudilo celú kabínu rezervného tímu Šošonov. Ako vníma tento výsledok, jeho vplyv a ďalšieho súpera v podobe Považskej Bystrice kormidelník MŠK Vladimír Veselý?

Pán tréner, vysoký výsledok 8:3 proti Rači môže napovedať, že sme zvíťazili bez väčších problémov. Je to tak alebo skóre môže klamať?

"Najmä v úvode stretnutia sme mali problémy a Rača sa mohla dostať aj do dvojgólového vedenia, no svoje šance nevyužila. Po našom prvom góle sme si však začali viac veriť, i keď sme hneď vzápätí inkasovali, ale postupne sa naša prevaha začala ukazovať aj na ihrisku. V druhom polčase to už len vygradovalo ďalšími presnými zásahmi."

Je to pre mužstvo lepšie, že sme si tie tri body museli vybojovať a nedostali sme ich po ľahkej výhre?

"Jasné, museli sme si to vybojovať sami. V defenzíve sme mali nejaké okienka, ale našťastie ich Rača nepotrestala, aby nám odskočila. Je to pre nás však memento do ďalších duelov, aby sme hrali zodpovednejšie v obrannej fáze. Som rád, že sme sa, naopak, presadili v útoku a že veci, ktoré trénujeme, sa postupne objavujú aj v zápasoch."

Predsa len, často sme spomínali, že sa trápime vo finálnej fáze a zakončení. Čím to bolo, že sme tentokrát dokázali streliť až 8 gólov?

"Chalani pochopili to, čo sme do nich stále vštepovali. Všetko je to o pohybe, o ponukovej činnosti a o správnom výbere miesta. Toto tam v poslednom stretnutí bolo a dokázali sme to využiť. Teší nás, že to, na čom pracujeme, funguje, zlepšujeme sa a hráči tomu veria."

Do zápasu nastúpili po prvý raz aj viaceré posily a dokázali sa presadiť aj strelecky. Ideálny scenár pre ich sebavedomie?

"Samozrejme. Ale aj pre nás ako realizačný tím je dobré, že vieme, že na lavičke máme kvalitných hráčov, ktorí vedia zápas zlomiť, prípadne vygradovať. Som veľmi rád, že sa im podarilo presadiť, pretože majú kvalitu a ukazujú ju pravidelne aj v tréningovom procese."

Opäť nás v ďalšom kole čaká nováčik - v tomto prípade Považská Bystrica. Čo si vziať do tohto zápasu z minulého týždňa?

"Najmä musíme mať pevnú defenzívu, pretože Považská Bystrica má veľmi dobrých hráčov na vrchných pozíciách. Navyše, majú nepríjemné a rýchle protiútoky. Tak ako využila nejaké brejky Rača, tak rovnako nebezpeční môžu byť teraz aj oni. Aj pri zakladaní a vedení našich útokov musíme byť v správnom postavení, aby sme vedeli zabrániť protiútokom. Okrem toho si musíme dávať pozor aj na štandardné situácie, ktoré sú ďalšou silnou stránkou Považskej Bystrice."

V Považskej Bystrici pôsobí viacero bývalých hráčov Šošonov. Bude to extra motivácia pre jednu či druhú stranu?

"Určite to bude špecifické. V Považskej pôsobí množstvo hráčov, ktorí prešli žilinskou akadémiou. U nich a v Púchove je ich asi najviac. Bude to zaujímavý súboj pre obe strany. My ale nebudeme vnímať, kto proti nám hrá, chceme sa presadiť vlastnými zbraňami."

Spomínali sme, že sa presadili aj noví hráči. Budete mať teraz príjemné starosti s výberom zostavy?

"Treba priznať, že sú to príjemnejšie starosti. Ako som spomínal, aj hráči, ktorí nenastúpia v základnej zostave majú kvalitu na to, aby urobili niečo so zápasom aj po príchode z lavičky. To nás naozaj teší a teraz veríme, že vyberieme správnu jedenástku, ktorá pôjde za svojím cieľom."


priamy prenos

Duel môžete naživo sledovať tradične prostredníctvom internetového vysielania Niké TV.


Facebook