”B” | V Košiciach pokračovať v zlepšujúcom trende a zabojovať o ďalšie body
Konečne sa to podarilo a máme ďalšie tri body. Ich obhajoba a potvrdenie budú ale ešte o čosi náročnejšie. V 9. kole nás totiž vo svojej aréne privíta jeden z veľkých favoritov druhej ligy - FC Košice. Kvalita, ambície aj počet bodov v tabuľke hrajú v prospech východniarov. My už ale z minulého týždňa vieme, ako na to.

Sobotný večerný súboj s výkopom o 18:00 hod. v Košickej futbalovej aréne povedie hlavný rozhodca Bálint Kišš.


o súperovi

FC Košice

Rok založenia: 2018

Klubové farby: žltá a modrá

Štadión: Košická futbalová aréna (kapacita 10 787 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 5. miesto
  • aktuálna sezóna: 3. miesto (15 bodov po 8 kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 3:2 (d) a 1:2 (v)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Ján Krivák (Shkendija/Severné Macedónsko), Ján Mizerák, Peter Voleský (obaja MFK Skalica), Matúš Kira (FC ViOn Zlaté Moravce), Oleksandr Golikov (Spartak Medzev), Sidath Sow (FC Deólois/Francúzsko), Boris Turčák (FC Petržalka), Vladimír Majdan (MŠK Žilina "B"), Landing Sagna (Bourges Foot 18/Francúzsko) 
  • odchody: José Cortes (Al-Yarmouk SC/Kuwait), Marcus Molvadgaard (FC Penafiel/Portugalsko), Richard Lásik (FC Petržalka), Igor Šemrinec, Marek Václav (obaja MFK Skalica), Filip Kis (ADV Stará Ľubovňa), Ondrej Elexa (Partizán Bardejov), František Vančák (Slávia TU Košice), Jakub Škovran (FK Poprad), Marcel Vasiľ (Termalica Nieciecza/Poľsko), Matej Moško (MŠK Púchov), Dávid Guba, Nana Ntuli, Peter Kavka, Matúš Katunský (všetci bez klubu)

bodovať chceme v každom zápase

Úvod ako v súboji proti Komárnu - tak chceme, aby vyzerala hra "B"- tímu Šošonov pravidelne. Rýchlo, presne a efektívne. Tréner Vladimír Veselý ale v rozhovore potvrdil, že proti Košiciam nás vôbec nečaká ľahká obhajoba domácich bodov.

Pán tréner, konečne sa nám podarilo zlomiť negatívnu sériu výsledkov a pripísali sme si druhú výhru. Po tej prvej sme však na to nedokázali nadviazať. Zvládneme to teraz?

"Výhra proti Komárnu nám veľmi pomohla, aj čo sa týka správneho naladenia na ďalší tréningový týždeň. Určite na to chceme nadviazať, no vieme, že cestujeme do Košíc k ašpirantovi na postup. Nebude to nič jednoduché, ale verím, že keď nadviažeme na výkon a dobré veci z minulého kola, tak by sme mohli uspieť."

Zdolali sme Komárno zo špica tabuľky. "Vyhecovali" sa chalani o niečo viac proti silnému súperovi? Mohol by nám tento fakt pomôcť aj proti Košiciam?

"Komárno bol jednoznačný favorit, čo nasvedčovalo aj postavenie v tabuľke. Chalani ale k tomu duelu pristúpili perfektne a predovšetkým nám vyšiel dôležitý úvod. Je vidieť, že od zápasu k zápasu sa zlepšuje aj naša zohratosť na ihrisku. Verím, že to bude stále už iba lepšie a lepšie. My chceme bodovať v každom zápase, či už doma alebo vonku. Straty na domácom trávniku musíme teraz naháňať aj na ihriskách súperov. Chceli by sme ale, aby sme podávali vyrovnané výkony v každom súboji, i keď to nie je jednoduché."

Na pôde Košičanov sme v posledných troch sezónach vždy tesne prehrali. Čo musíme urobiť preto, aby sme boli teraz my úspešnejší?

"Najmä musíme byť zodpovední v defenzíve. To platí pre celé mužstvo, nie iba pre obrannú formáciu. Aj prechod do samotnej defenzívy musí byť oveľa rýchlejší ako v predchádzajúcich stretnutiach. Košice majú skúsených hráčov a opäť aj silné štandardné situácie. Znovu si na to musíme dať veľký pozor."

Košice sa pred sezónou opäť posilnili a netaja sa cieľom postúpiť do prvej ligy. Považujete ich za najväčšieho favorita súťaže?

"Treba priznať, že áno. Je to veľké mesto a s takým zázemím na novom štadióne určite patria do Fortuna ligy. Zároveň si myslím, že je to aj najvážnejší favorit na postup."

Ako je na tom mužstvo po zdravotnej stránke? V posledných dueloch sa na ihrisku neobjavili napríklad Lukáš Prokop či Timotej Kudlička...

"Obaja už začali trénovať individuálne, ale k mužstvu sa ešte nepripojili. Niektorí hráči majú ešte mierne šrámy, ale myslím si, že do výkopu sa dajú do poriadku a nastúpime v plnej sile."

Máme za sebou štvrtinu sezóny. Ako by ste v skratke zhodnotili úvod súťaže z našej strany?

"Z pohľadu herného prejavu a parametrov to podľa mňa nebolo zlé. Chýbajú ale body, veľa sme ich už stihli postrácať. To je najväčší mínus doterajšieho priebehu sezóny."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo klasicky na internetovej platforme Niké TV.


Facebook